Never Lose Again by DRAGON33
Moje dzisiejsze wejscie o 15
Chyba nie bylo najlepsze. Narazie -4
Prosze oczywiscie o komentarze.
Dodano po 1 godzinach 6 minutach:
Zamkniete na +10
Dodano po 2 minutach:
Mam pytanie. Jezeli widzicie sygnal, warunki sa spelnione a np zostalo 30 min do konca swieczki H1 to czekacie na jej zamkniecie dla potwierdzenia kierunku?
Chyba nie bylo najlepsze. Narazie -4
Prosze oczywiscie o komentarze.
Dodano po 1 godzinach 6 minutach:
Zamkniete na +10

Dodano po 2 minutach:
Mam pytanie. Jezeli widzicie sygnal, warunki sa spelnione a np zostalo 30 min do konca swieczki H1 to czekacie na jej zamkniecie dla potwierdzenia kierunku?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
EMA to exponential moving average zwykła moving average to SMA czyli simple moving average. Średnie (wszystkie) masz standardowo dostępne w metatraderze. Wskaźniki --> Moving Average (tam zmianiasz na Expotential) PA to skrót od price action a szerzej o price action masz tu:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=5947
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=5947
-
- Bywalec
Ja od początku wątku nie wiem dlaczego gramy ze sl 15? Moim zdaniem magia tej metody polega własnie na niskim SL
..Gram co prawda 3 dzień ale wyniki przeszły moje oczekiwania biore na trejdzie 10p i spadam a SL ustawiam na oporze/wspraciu od którego odbiło dlatego grając na edku mam zwykle SL nie większy niż 2p i takie ryzyko jestem w stanie zaakceptować. Wczoraj wieczorem 5x10p sl 0 myslalem ze na tym polega całe CLUE strategii? ktoś też tak jeszcze gra? 

Proponowalbym na nowo utworzenie grupy zamieszczajacej swoje przemyslenia odnosnie tego systemu poczawszy od teraz;) Sugeruje grac na okreslonych walutach z malym spreadem: EURUSD , USDCHF , USDJPY , CHFJPY , GBPUSD.
Dolar dzisiaj szaleje;) niech mi tylko H1 i D1 na zielona zaswieca to odrazu jade na longa. Dajcie znac o waszych ruchach. Powodzenia!:)
Dolar dzisiaj szaleje;) niech mi tylko H1 i D1 na zielona zaswieca to odrazu jade na longa. Dajcie znac o waszych ruchach. Powodzenia!:)
Czekałem od rana na jakieś korekty , ale siedziałem i lampiłem się na m15 a na m5 wejście za wejściem . Korekta , sygnał zmiana koloru na edku 3 ładne wejścia by były z niezłym profitem .
Gdyby nie skupiać się na "kropkach" można by było wchodzić na każdym LH na M15 bo w silnym trendzie kropki sie nie pojawiają
więc nie wiem , może zacząć grać jak Hex jak zaczęły mu przeszkadzać te kropki ? On chyba wywalił to wszystko ?
A teraz to nie mam pojęcia , korekta do kanału i short czy kolejne odbicie w górę od ZL z d1(23 grudnia) ? Proszę doświadczonych o radę .
Gdyby nie skupiać się na "kropkach" można by było wchodzić na każdym LH na M15 bo w silnym trendzie kropki sie nie pojawiają

A teraz to nie mam pojęcia , korekta do kanału i short czy kolejne odbicie w górę od ZL z d1(23 grudnia) ? Proszę doświadczonych o radę .