Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Post autor: bigben »

@jamesfisher

Gram na M15 a nie na M5 (drugi zrzut dalem z M5 żeby lepiej było widać moment drugiego wejścia tuż po pullbacku). To minimalne przesunięcie HL ktore zaznaczyłeś na zrzucie z M15 IMO nie swiadczylo o odwroceniu price action. Hex to nazywa "wytracaniem" ceny w kierunku bandy - przyklady jego wejscć "po wytraceniu" mozna zobaczyc w tym wątku.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2010, 20:09 przez bigben, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: jamesfisher »

bigben pisze:@jamesfisher

Gram na M15 a nie na M5 (drugi zrzut dalem z M 5 żeby lepiej było widać moment drugiego wejścia). To minimalne przesunięcie HL ktore zaznaczyłeś na zrzucie z M15 IMO nie swiadczylo o odwroceniu price action. Hex to nazywa "wytracaniem" ceny w kierunku bandy - przyklady jego wejscć "po wytraceniu" mozna zobaczyc w tym wątku.
Każdy ma swoje nieznaczne modyfikacje systemu :D . W moim przypadku nawet "wytracanie" dyskwalifikuje wejście. Fajnie, że sporo osób się interesuje tą strategią. Wymiana doświadczeń bardzo się przydaje :D

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Post autor: bigben »

Ok wrzucaj dalej zrzuty swoich tradów. Mnie coś w nowym roku nie idzie. Szkoda że nikt nie wrzuca przykładów z wyższych interwałów niż M15.

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Post autor: exodus24 »

Tez przychyle sie do glosu kolegi. Screen da czasami wiecej niz 1000 slow. A tak na marginesie wczoraj ok 4 rano bedac w pracy i czytajac w wolnym czasie poraz kolejny watek nagle mnie olsnilo. :D Troche zle to interpretowalem przez co lapalem sl. Dzis 2 wejscia i 2 na +. Fakt ze w sumie na obydwoch zlapalem 15 pipsow ale jestem na +. Juz nie moge doczekac sie dzisiejszego dnia jak zasiade do wykresow. Mam nadzieje ze bede mial czas.
Jesli chodzi o wyzsze interwaly to jak cos zauwaze to chetnie zagram i wkleje screen.

HEX
Gaduła
Gaduła

Post autor: HEX »

Witam.Powiem szczerze że mi ręce opadaj jak wy strzelacie co się stanie na rynku najbardziej ze wsparciami i oporami :) dlatego zadam wam zagadke.
Na print screenie macie EU który po raz trzeci dochodzi do wsparcia .I teraz macie 3 opcje grać na przebicie na odbicie, albo olać to teraz pytanie do was Kiedy zagramy na odbicie a kiedy na przebicie z jak najmniejszym ryzykiem!!
Czy wy nie czaicie że w rynek nie wchodzi się na ślepo??to że cena przebije poprzednie wsparcie bądź opór w cale nie czyni z tego przebiciem to tylko taki bonus dla ludzi którzy są w proficie od początku shorta.Chodzi mi otą ostatnią czerwoną świeczke.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MaxRipper »

HEX pisze:Kiedy zagramy na odbicie a kiedy na przebicie z jak najmniejszym ryzykiem!!
Po pierwsze kiedy cena uderzy w wsparcie/opór z pewnego "rozpędu". Następnie gdy świeczka na mniejszym interwale (ja preferuje TF15) zamknie się znacznie ponad/poniżej oporu/wsparcia.

HEX
Gaduła
Gaduła

A kiedy na odbicie?Załóżmy że chcesz na odbicie .A więc cena dochodzi do wsparcia i kupujesz.Zaczynasz zarabiać ale nagle wpizdu cały plan następuje znacze przebiscie wsparcia lecimy na dół.jak się tego ustrzec?Kiedy pójdziesz Long?i jaki jest twój target?Przez ten cały czas na FX nauczyłem się jeśli nie masz zielonego pojęcia gdzie cena dojdzie to skąd masz wiedzieć jakie masz mieć TP?ty chcesz 20 p a ona tylko 10 do góry idzie.Potraficie ustalić potencjalny TP?Nie chodzi mi oto że ktoś powie ja mam zawsze 20p a ktoś 50p bo to bzdura jak cena ma miejsce na 30 p to jak można wziąć 50?Potraficie określić w ogóle potencjalny zakres ruchu?Wiecie że cena chodzi w dół w góre.Ale odkąd dokąd dlaczego cena nagle się zatrzymuje i idzie w przeciwną strone poczym znowu się zatrzymuje i idzie w przeciwną?Ja ciągle uważam że wy w tej metodzie zwracacie uwage na kropki ;/ Czy ktoś w ogóle interesuje sie strategią Zeroline?Sądze że nie ponieważ tam nie ma żadnego wskaźnika a przeciez jakiś wskaźnik musi być co nie?Kolorowo na wykresie wiaadomo kiedy idziemy long a kiedy short bo przeciez dostajemy kropke co nie:)I szczerze niech każdy sobie odpowie czy przed zaczęciem grac patrzycie na H4 D1 W1?Myslicie sobie ja przeciez gram na M5 albo M15 to po chu...mi D1.A własnie to Wyższe interwa ły określają gdzie idziemy!pokaże wam rachunek pewnego użytkownika forum Kreslik on własnie zaczaił oco chodzi w ZL a dzięki temu oco chodzi w FOREXIE.Chcecie tak samo?Zacznijcie korzystac ze świeczek a nie ze wskaźników.
http://reallukx.mt4stats.com/

Dodano po 10 minutach:
jamesfisher pisze:Jak dla mnie sytuacja nie jest pewna czy powinno się wchodzić:

Dlaczego??W miejscu twojego znaku zapytania był idealny sygnał na short! Nie widzisz tego popatrz na H4 a później na H1 i dopiero szukaj sygnału na shorta w M5.

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: inmax »

HEX
Ciekawe podjeście tego "lukx" do gry...
z moich wyliczeń wynika, że jego potencjalne RR=1,57, a jego rzeczywiste RR=0,41 (zamyka wcześnej zlecenia)
Even when it's snowing I'm party going

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MaxRipper »

HEX pisze:A kiedy na odbicie?
Na odbicie od oporu/wsparcia gram tylko po poważnej korekcie i tylko gdy jest to w zgodzie z kierunkiem D1.
Odbicie od oporu IMHO powinno wyglądać tak jak na obrazku w załączniku.

Gdybym miał to ująć opisowo to:
1. Cena przebija opór (świeca zamyka się ponad oporem)
Najważniejsza kwestią jest to że opór ten powinien leżeć poniżej ost. szczytu bo dopiero to nam daje znać o tendencji spadkowej.
2. Nast. świeca zamyka się poniżej oporu
3. Otwieram pozycję krótką

HEX
Gaduła
Gaduła

może nie rozmawiajmy o nim tylko o naszej grze . Jego styl gry tak na marginesie rózni sie od mojego.Wychodzi na tym dobrze bo nadal porusza się ze świecą H4 ale ja gram troszeczke inaczej.moim zdaniem ma zaduże RR .Skup się na ZL bedziesz miał takie same mozliwości jak on.

Dodano po 2 minutach:

MaxRipper
Jaki to interwał?

zaraz ja ci opisze jak ja widzę ten wykres.

ODPOWIEDZ