Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Trochę późno ale chyba jeszcze na czasie,
poziom dobry... ale wg mnie w zaznaczonym kwadracie mamy korektę i... któraś strona na pewno będzie miała rację
http://i48.tinypic.com/mkdkqc.gif
poziom dobry... ale wg mnie w zaznaczonym kwadracie mamy korektę i... któraś strona na pewno będzie miała rację

http://i48.tinypic.com/mkdkqc.gif
-
- Stały bywalec
usdjpy czy audusd??ironicman01 pisze:Chyba lepiej nie lapac noza.
To jest dobre pytanie. Cyz to na pewno jest korekta fali wzrostowej? Bo jak dla mnie to jest kolejna fala spadkowa.
jeżeli audusd to scenariusz z początku tygodnia ... znowu +70pis ....ale być może szykuje się ofensywa na ten opór
ale trzeba brać jak dają

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Poprzednie odbicie było dla mnie korzystne +30 pips. Natomiast rynek ponownie jest w tym samym miejscu gdzie był wczoraj.
Jednak tym razem mam wątpliwości czy kurs się odbije czy jednak przebije ten poziom, chociaż jak wiadomo wątpliwości są zawsze. Jeśli kurs znowu znajdzie się na poziomie 90.60 dam buy z krótkim S/L.
Ciekawa sytuacja również na GBP/USD. Liczę tutaj na odbicie.
Jednak tym razem mam wątpliwości czy kurs się odbije czy jednak przebije ten poziom, chociaż jak wiadomo wątpliwości są zawsze. Jeśli kurs znowu znajdzie się na poziomie 90.60 dam buy z krótkim S/L.
Ciekawa sytuacja również na GBP/USD. Liczę tutaj na odbicie.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2010, 18:38 przez Fx4life, łącznie zmieniany 1 raz.
Formacja jest prawidłowa opisałem ten trejd na moim blogu tutaj Jeśli chodzi o TP tej formacji to zależne jest od TF na jaki grasz. Na mniejszych TF znacznie częściej osiągane jest drugie TP. Ale na h4 dziennym uważam, że TP1 jest moim ostatecznym TP. Zamykam wszystko na
Potraktuja tą formację jako RGR z idealnym wejściem.
P.S. kreski w paint więc tylko poglądowo.
P.P.S. Chciałbym aby wątek tej formacji był rozwijany na blogu.
pozdraiwam
Potraktuja tą formację jako RGR z idealnym wejściem.
P.S. kreski w paint więc tylko poglądowo.
P.P.S. Chciałbym aby wątek tej formacji był rozwijany na blogu.
pozdraiwam
Yaaa man
-
- Stały bywalec
Witam,
Na GBP/USD (h4) całkiem niezły support (niebieska linia). Do tego dochodzi pinbar oraz równość AB=CD, dodatkowo BC=DE (w przybliżeniu). Mysle ze jest duza szansa na longa w okolice szczytu D a moze i wyzej
Dodano po 1 godzinach 24 minutach:
Na GBP/USD (h4) całkiem niezły support (niebieska linia). Do tego dochodzi pinbar oraz równość AB=CD, dodatkowo BC=DE (w przybliżeniu). Mysle ze jest duza szansa na longa w okolice szczytu D a moze i wyzej

Dodano po 1 godzinach 24 minutach:
Czego uzyles jako potwierdzenie? Tylko i wylacznie szczytu fali 1 czy moze jakis pinbar na H1 ?Wa$$kII pisze:Formacja jest prawidłowa opisałem ten trejd na moim blogu tutaj Jeśli chodzi o TP tej formacji to zależne jest od TF na jaki grasz. Na mniejszych TF znacznie częściej osiągane jest drugie TP. Ale na h4 dziennym uważam, że TP1 jest moim ostatecznym TP. Zamykam wszystko na