Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
exnergy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: exnergy »

mazimba pisze:
W dobie globalizmu..

lub w globie debilizmu :roll:

Junior Trader w IDM (Wwa), może kogoś zainteresuje:

http://www.pracuj.pl/praca/Junior%20Tra ... ta,1596701

Był tam ktoś na rozmowie?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Tymek prosiłbym Ciebie o odniesienie się do tych wymagań///cytuję

W szczególności rola ta obejmuje:

- Data Mining i opracowania filtrów we współpracy z zespołem badawczym

- Design High Frequency FX własne strategie z wielu klas aktywów jako nakłady

- Hipoteza wykonanie testu

- Silniki Kodeksu chipsety i nadzoruje globalny wdrożenie i uruchomienie produkcji

- Narzędzia do projektowania zarządzania ryzykiem w celu nadzorowania działalności handlowej

- Przyłącz się do strategicznych wysiłków oceny / wyboru lider w dziedzinie oprogramowania EDGE / rozwiązania sprzętowe

Kandydat musi posiadać następujące umiejętności i cechy:

• silną motywację do pracy w algorytmie przestrzeń wysokiej częstotliwości

• ilościowe stopnia (MS w Matematyka, statystyka, ekonometria, fizyka)

• Silne umiejętności tworzenia oprogramowania (przynajmniej w jednym z C + +, C #, Java i jednym z Matlab, Q lub R, ecenzje ...)

• Stałe statystycznej oraz w tle przetwarzania sygnałów

• Innowacyjny, obecnie myśliciel polu

• Hard pracownika

• Doświadczenie w e-przestrzeni handlowych (3-5 lat w akcje, o stałym dochodzie, w szczególności Forex) duży plus

• Wiedza z rozwijającym się w czasie rzeczywistym środowiska

Tego nie rozumię trader ma zarabiać realne pieniądze moim skromnym zadaniem....... :oops:
Często spotykam takie wymagania lub nawet większe a jak przydzie co do czego to klienci klną........na czym świat stoi ponieważ tracą kasę w dziecinny sposób.............Tego nie rozumię..... :oops:

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

exnergy
Stały bywalec
Stały bywalec

ZZ - za dużo spędzasz czasu na forum, a za mało na nauce. Z zyczliwości. Trader to pewnosc swoich racji przy podejmowaniu odpowiedzialnych decyzji - w tym poscie pokazales cos zupelnie odwrotnego. Masz zapał wiec wciaz masz szanse.

I na milosc boską nie uzywaj elektronicznych tlumaczy ;).

zz
Maniak
Maniak

exnergy pisze:za dużo spędzasz czasu na forum, a za mało na nauce.
exnergy pisze:Trader to pewnosc swoich racji przy podejmowaniu odpowiedzialnych decyzji - w tym poscie pokazales cos zupelnie odwrotnego.
Mieszasz wszystko do góry nogami................ :oops:
Jeżeli chodzi o mnie to powiem nieskromnie spoko..................... :P
Chodzi mi o to że wymagania z kosmosu natomiast realnie jak klienci współpracują z nimi długie lata to
zz pisze:a jak przydzie co do czego to klienci klną........na czym świat stoi ponieważ tracą kasę w dziecinny sposób..
Ten temat chciałem rozwinąć...........
:oops:

Pozdrawiam.

Dodano po 39 minutach:

Ps. to co napisałem dotyczy klientów elitarnych........ :!:
W podtekście myślę również że wymagania z kosmosu a świadczenia no wiesz 9 zł no wiesz czego ...................... :P aby mnie Tiger nie upomniał....... :P .To się kompletnie kupy nie trzyma i jest chore do szpiku kości............... :P.Te wymagania i ich praca się mają nijak do normalności...........
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Tak tłumacz zaciemnił sprawę, trzeba było wrzucić oryginał ;)

Jak zwykle szukają programisty, który zna się na giełdzie. Wrzucają tak wiele
wymagań by mieć podstawę formalną by odmówić jak coś nie będzie pasować.
Większość programistów to primadonny ;) I zachowują się przy
obcowaniu z ludźmi gorzej niż dziewice, które mają ochotę ;)
Tak więc trzeba wiele pkt. by potem taki delikwent nie kombinował z sądami,
że on ma wszystkie umiejętności a go nie przyjęli bo ma np. inny kolor skóry,
lub jest homoseksualistą lub ma 6 palców ;) A tak zawsze mogą powiedzieć,
że nie zna się na np. asemblerze.

Co do trejdera. To tutaj panuje przekonanie, że jak trejder boi się wejść w
rynek to dupa nie trejder. Każdy traci ale trzeba zrobić tak by tracić mniej niż się
zarabia ;) Ale jak się nie bierze żadnej strony rynku to też źle. Generalnie prawie
zawsze trzeba mieć otwarte zlecenia a jak się nie ma to trzeba naprawdę
dobrze się wytłumaczyć, ponieważ wtedy może istnieć mała szansa na zarobek
i nie wykorzystanie jej to strata dla firmy (podwójna ;) )
Ostatnio zmieniony 16 sty 2010, 18:59 przez Tymek, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

exnergy
Stały bywalec
Stały bywalec

Ok. Jak to mowią.. whatever works. - to do posta ZZ

Pytajnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pytajnik »

exnergy pisze:ZZ - za dużo spędzasz czasu na forum, a za mało na nauce
Chciałem napisać dokładnie to samo - ZZ za dużo jest Ciebie na tym forum. Przestań wybiórczo czytać na masową skalę tylko zacznij myśleć i analizować to co już wiesz - inaczej nigdy nie zrozumiesz tych głupot którymi ciągle nas męczysz...
Bo na razie piszesz dużo ale ciągle udowadniasz, że nie masz pojęcia o czym... Napisałem Ci już to wcześniej -> umieszczaj swoje posty w koszu lub w czasówce - bo z Twoich postów i tak nic nie wynika... samo mielenie jakiś przypadkowych fragmentów znalezionych w internecie i powtarzanie do bólu jakiś dziwnych rzeczy jest bezcelowe i z punktu widzenia innych forumowiczów kompletnie nieprzydatne!
Kolejna sprawa to zacząłbyś w końcu używać jakiegoś słownika ortograficznego i korygowałbyś te swoje błędy bo ja Ciebie również
zz pisze:nie rozumię
Wiem, że to poważnie spowolni ilość umieszczanych informacji przez Ciebie ale nam się nigdzie nie śpieszy - poczekamy :)
Aha i jeszcze chciałem zaapelować, żebyś ograniczył ilość kropek przy nie dokończonych zdaniach - 3 w zupełności wystarczą... :D
Tymek pisze:Wrzucają tak wiele
wymagań by mieć podstawę formalną by odmówić jak coś nie będzie pasować.
Ciekawy argument... pozostawię bez komentarza (tak jak by każdy się procesował bo go do pracy nie przyjęli - ciekawe jak z tym walczą w mc Donaldzie :))
EOT (Hehe - polubiłem ten skrót :D)
"Jak najlepiej zarobić wykorzystując analizę techniczną? Napisać książkę na ten temat - na pewno dobrze się sprzeda" - Tyle jeśli chodzi o temat AT :)

zz
Maniak
Maniak

Pytajnik pisze:Chciałem napisać dokładnie to samo -
Widzę że pomału robi się tutaj gówniarstwo więc parę rzeczy trzeba sobie wyjaśnić.
To jest mój wątek i absolutnie nikogo nie zmuszam do czytania moich wątków i postów.Te tematy które poruszam są dla mnie osobiście bardzo ważne jeżeli ktoś poza mną skorzysta to bardzo dobrze natomiast zwisa mi czy to kogość te ważne tematy interesują czy nie.Jeżeli nie to wypad z mojego wątku i tyle w temacie.

Pozdrawiam.

Dodano po 20 minutach:

Ps.Dziękuję exnergy za Tyle, ze taki trader to zwykly robiacy rynek/plynnosc.

Dzięki Tymek
Tymek pisze:Ale jak się nie bierze żadnej strony rynku to też źle. Generalnie prawie
zawsze trzeba mieć otwarte zlecenia
Tym wyjaśniliście mi wszystko co potrzebowałem.

Pozdrawiam.

exnergy
Stały bywalec
Stały bywalec

ZZ spoko. Czasem słynne motto Lema o internautach przypomina mi się bezwiednie.

zz
Maniak
Maniak

exnergy pisze:Czasem słynne motto Lema o internautach przypomina mi się bezwiednie
Wiem do czego pijesz ///Połowa internautów to debile tak kiedyś powiedział Lem///.Tylko wiesz exnergy my jesteśmy specyficzną społecznością bez własnej reprezentacji bez......no Wiesz o czym się zapluwam.Praktycznie inwestorzy FX poza tym forum nie mają nikogo.Sam znam ludzi co przyszli tu obolali i szukali ratunku więc zrozumiesz że gowniarstwo co poniektórych mnie do szału doprowadza..

Serdecznie Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ