Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dzięki Tymek lecz nie jest to po mojej myśli tz. wiem że tak jest niestety dla tego o co mi chodzi niczego to nie rozwiązuje..........mam o czym myśleć.....
Obawiam się jednak że to myślenie sprowadzi się do ..........
exnergy pisze:Więc tak nprawdę rynki finansowe to tylko samemu, jak się juz ma odpowiedni poziom.
..................

:P

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

matka pisze:Z Twoich wypowiedzi bije straszna ignorancja a to bardzo niepraktyczna cecha charakteru.
Raczej brak dojrzałości i jakieś kompleksy. Bo naprawdę, co kogo obchodzi, że ktoś jest nieśmiały i sobie nie radzi na rozmowie o pracę?

Poza tym Polacy wcale nie są jakoś nadmiernie nieśmiali jako narodowość.
Tymek pisze:Najczęściej
mają dużą wiedzę ale są zestresowani, wzrok gdzieś pod stołem, cisi z etykietką
"co ja tu kurwa robię ??"
Takich przecież nikt nie zatrudni.
Ale tak jest przecież w każdej pracy i w każdym kraju. Rozmowa o pracę jest sprawdzianem nie tylko naszej wiedzy i wykształcenia, ale również, a może przede wszystkim sprawdzianem naszego charakteru i osobowości.

W pracy jak na giełdzie, liczy się charakter. I to jest zawsze najważniejsze.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

jasonbourne pisze:Raczej brak dojrzałości i jakieś kompleksy.
To było do mnie ?? Nie zrozumiałem zbytnio.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

zz
Maniak
Maniak

Tymek pisze:Nie zrozumiałem zbytnio
Drogi Tymku nie zwracaj uwagi na pierdoły...... :P
Ważne w tym wszystkim jest to że ostro posuwamy się do przodu........
przynajmniej z mojego punktu widzenia....................

Serdecznie Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

zz pisze:Ważne w tym wszystkim jest to że ostro posuwamy się do przodu........
lol zz ty to jesteś gość :lol: gdzieś w tym wątku napisałem post gdzie były linki ofert pracy na tym rynku. Wystarczy zrobić małe zestawienie i już. A jaka jest rzeczywistość? Aplikuj ...
jasonbourne pisze:Bo naprawdę, co kogo obchodzi, że ktoś jest nieśmiały i sobie nie radzi na rozmowie o pracę?
Bo później są dylematy jak tutaj
jasonbourne pisze:Poza tym Polacy wcale nie są jakoś nadmiernie nieśmiali jako narodowość.
Dlaczego Polska nie jest postrzegana jak Londyn? Inne centra finansowe... (coś za to wszystko jest odpowiedzialne). Polak to Polak i już :twisted:

A do czego zmierzam, że praca na rynku walutowym to nie jest zwykła praca.
matka pisze:Skąd w ogóle pomysł, że ktoś mógłby chcieć rozwijać w ten sposób swoją karierę, jednocześnie rujnując życie sobie i innym dookoła?
Istnieje pewne lobby albo jesteś z nimi albo przeciw hehe

Tak wyglądała dzisiaj oferta pracy kiedy pytałem o pracę na rynku FX.
Remuneration:150,000 to 550,000
Position Type:Permanent
Employment type:Full time
11 Jan 2010

GLOBAL NYC INVESTMENT BANK BASED IN MIDTOWN IS IN NEED FOR A TOP TIER FX QUANT/STRATEGIST/ TRADER This role involves quantitative design and management of high sharpe ratio / low latency strategies for the high-frequency Foreign Exchange (FX) proprietary trading desk

FX PROP QUANT HIGH FREQUENCY ALGO STRATEGIST /QUANT/TRADER

This role involves quantitative design and management of high sharpe ratio / low latency strategies for the high-frequency Foreign Exchange (FX) proprietary trading desk.

The global FX business is part of one of the largest and most profitable investment banks in the world. It has over 100 traders in 5 centers. Its management is committed to maintaining a position within the top tier of FX banks through investment in technology. A key part of that strategy is the development of algorithmic trading capabilities.

The HF FX proprietary desk is constituted of a core team of 3 traders and 2 dedicated developers. Its mandate is to design HF strategies (a generation, anonymous market making engines and highly predictive execution models).

In particular, this role involves:

- Data mining and elaboration of filters in collaboration with research team

- Design High Frequency FX proprietary strategies with multi-asset classes as inputs

- Test execution hypothesis

- Code core engines logic and supervise global implementation and production deployment

- Design risk management tools to supervise trading activity

- Participate to strategic effort of evaluating / choosing leading edge software / hardware solutions

The candidate must have the following skills and qualities:

• Highly motivated to work in the algorithmic High Frequency space

• Quantitative degree (MS in Maths, Stats, Econometrics, Physics)

• Strong software development skills (at least in one of C++, C#, Java and one of Matlab, Q or R, eViews…)

• Solid statistical and signal processing background

• Innovative, out of the box thinker

• Hard worker

• Experience in E-trading space (3-5 years in Equities, Fixed Income and in particular Forex) a big plus

• Expertise with developing in a real-time environment a big plus

Salaries are 150-250k base plus great TC over 500
A gdyby scenariusz sie spełnił :roll:
Czy USA zmieni zasady?
* na skale globalną ? :roll:

http://www.dubaiptg.com
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

matka pisze:Niezwykła praca?
A jest zwykła ? Zastanów się. Jak ktoś łamie zabezpieczenia oprogramowania jakiegoś programu to hacker = zuoo. A system finansowy ... ? Ja tu widzę alegorię...
matka pisze:Robotę boga robisz jak Goldi?
Jeśli mówimy o pracy na rynku. To w takich firmach pieniądze liczą w M to pociąga za sobą pewne konsekwencje . Jedna firma obrabia d. drugiej, albo okrada się instytucje albo rządy. :lol: Np. Goldi. :twisted: (lobby uznało że to legalne)
matka pisze:Robota jak każda inna ino szychty się bardziej dłużą to trzeba na forach potrolować
Obiecuje przestać... nie wiem czy mi się uda hehe dobra tyle mojego w tym temacie :D

Obyśmy mieli tyle $ i €, żeby nie musieć liczyć pipsów

PS. Wracaj na IRC bo się MaRCHeW niepokoi :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

zz
Maniak
Maniak

matka pisze: Może dlatego, że w Polsce nie dopuszczono do koryta zawodników, którzy uzależnili 20% PKB od spekulacji czymś czego fizycznie nie ma?

Brrrrrrrrrrrr.........kurczę czego nie ma?.A jak Ty lub Twój fundusz kupuje ...akcje po np. 200 zł od kolesi co tylko sobie zrobili emisję akcji po 1 groszu .....to co? ...
To jest dla Ciebie realność....?Bez...jaj...... :P
W dobie globalizmu ..nie jesteś realnie sprawdzić czy dane transakcje walutuowe/ lub złoto,ropa,gaz itp./ są spekulacyjne czy realne potrzeby.Proszę tego nie rozważać ponieważ kojarzy mi się to z głębokim komunizmem....... :P .
Nota bene ci sami komuniści jeżeli chodzi o ich prywatne pieniądze to robią dokładnie to co ja mówie...........natomiast oficjalnie to potępiają w czambuł//// pokazałem Wam przykład Węgierski//// ..Więc dość hipokryzji i zacznijmy się poważnie zajmować naszymi sprawami.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam.

exnergy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: exnergy »

Tymek, a ile ty zarabiasz, ze dla ciebie 7-8 tys brytto PLN to malo. Pewnie zarabiasz tyle na ile umiesz. Nie dziwie sie CI, ze na forum szukasz kontaktu z rodakami, wiem jak to jest gdy sie jest abroad i nie ma do kogo "gęby otworzyc".

W PL traderów ma taki OSTC co daje 3,5 brutto nawet w Wawie. Nie wiem moze cos podniesli, ale tak do tej pory bylo. Tyle, ze taki trader to zwykly robiacy rynek/plynnosc. Za 3,5 tys brutto PLN oplacic mieszkanie/pokoj w Wawie, wyzyc, nie mowie juz cos odlozyc? I to praca od 7 do 19. Masakra.

Trader w sensie spekulant siedzacy w domku to inna bajka. Praca w firmie to zwykle rzemioslo, sformalizowane, ograniczenia. Wiec jak ktos mysli ze pojdzie do jakiegos brokera w PL i bedzie robil miliony to zycze dalszych marzen. To zwykla praca i nawet gorsza niz posady kontrolerów finansowych, dyrektorych finansowych itp.
Nie dziwi mnie ze trader w Italy zarabia mniej niz pracownik w bogatej firmie. Po prostu lepiej miec 5% akcji Microsoft niz 50% akcji "Junk-Company".

Poza tym jak ktos jest w czyms specem to wszedzie zarobi. Normalne. "Oczywista oczywistosc".

Najlepiej zarabia i najciekawsza robote ma ktos kto jest software developerem i zarazem ma znajomosc rynków/finansów. A sam trading jest nudny jak flaki z olejem.

Smiem twierdzic, ze ci co robią gry komputerowe, albo jakies wynalazki w koncernach -bio-tech lub z IT maja duzo ciekawsza robotę.

A rynki finansowe w polskim wydaniu, takjak publiczne analizy - "Murphyologia żenująca".

Pytajnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pytajnik »

exnergy pisze:"Murphyologia żenująca"
Fajny termin - podoba mi się :)
"Jak najlepiej zarobić wykorzystując analizę techniczną? Napisać książkę na ten temat - na pewno dobrze się sprzeda" - Tyle jeśli chodzi o temat AT :)

Awatar użytkownika
mazimba
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mazimba »

W dobie globalizmu..

lub w globie debilizmu :roll:

Junior Trader w IDM (Wwa), może kogoś zainteresuje:

http://www.pracuj.pl/praca/Junior%20Tra ... ta,1596701
Marzenia, nie cele

ODPOWIEDZ