BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Jako stary klient Bossy (konto maklerskie) marzy mi się taka bajka z Bossą:

1. kwotowania do 5 cyfr po przecinku, bardziej odpowiadające rynkowym. (odkąd mój broker wprowadził kwotowania do 5 cyf nie wyobrażam już sobie robienia czegokolwiek na rynku z notowaniem do 4 cyfr, różnica jest diametralna).

2. zmienny spread na majorsach zbliżony do rynkowego + cosik dla Bossy (ok. 1-1.5 pipsa na eur/usd).

3. Lewar 1:200.

Czego i sobie i Bossie życzę. Mam nadzieję, że rozwinie się na tyle, że da radę wprowadzić powyższe punkty i kiedyś stanie się to rzeczywistością. Wówczas porzucę swojego zagranicznego brokera na rzecz Bossy :)

Pozdrawiam, Jarek
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

m_skiba[bossafx.pl] pisze:czy grał Pan już kiedyś na danych o tak dużej zmienności ?
i już ostatnie pytanie - o jakim procencie rekwotowań swoich transakcji Pan mówi ? 5% więcej/mniej ?
Mam pytanie do Pana czy my forumowicze z tej Pańskiej odpowiedzi możemy rozumieć że jeżeli na rynku nic się nie dzieje i są normalne warunki rynkowe to rekwotowań nie będzie?.

Pozdrawiam.

Ps. pytam dlatego ponieważ jeżeli w normalnej sytuacji rynkowej zdarzają się rekwotowania np.5-7% transakcji to niestety dyskwalifikuje brokera.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

m_skiba[bossafx.pl]
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m_skiba[bossafx.pl] »

zz pisze:Mam pytanie do Pana czy my forumowicze z tej Pańskiej odpowiedzi możemy rozumieć że jeżeli na rynku nic się nie dzieje i są normalne warunki rynkowe to rekwotowań nie będzie?.
Na normalnym rynku rekwotowań nie powinno być
zz pisze:Ps. pytam dlatego ponieważ jeżeli w normalnej sytuacji rynkowej zdarzają się rekwotowania np.5-7% transakcji to niestety dyskwalifikuje brokera.
też tak uważam

Pozdrawiam

axb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axb »

no to moje życzenie hedge tak abym mógł np: zabezpieczyć zysk lub minimalizować stratę do czasu wyjaśnienia sytuacji na rynku a nie zdejmować pozycji czyli buy i sell na tej samej parze jednocześnie

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

axb pisze:no to moje życzenie hedge tak abym mógł np: zabezpieczyć zysk lub minimalizować stratę do czasu wyjaśnienia sytuacji na rynku a nie zdejmować pozycji czyli buy i sell na tej samej parze jednocześnie
Raczej zapomnij, nowe regulacje prawne zmierzają do zabronienia tego, o ile już nie zostało to zabronione.

J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

axb pisze:Raczej zapomnij, nowe regulacje prawne zmierzają do zabronienia tego, o ile już nie zostało to zabronione.
Chyba że będzie miał 2 subkonta i sprawnie przelewał w razie potrzeby środki między nimi.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

m_skiba[bossafx.pl]
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m_skiba[bossafx.pl] »

Raczej zapomnij, nowe regulacje prawne zmierzają do zabronienia tego, o ile już nie zostało to zabronione.
zgadza się, NFA w regulacjach (NFA Compliance Rule 2-43(b)) http://www.nfa.futures.org/news/PDF/CFT ... 112408.pdf zabrania otwierania przeciwstawnych pozycji na tym samym rachunku. Pewnie MIFID pójdzie w tym samym kierunku.

Po drugie w MT5 nie ma już takiej możliwości technicznej - nawet jeżeli broker bardzo będzie tego chciał. Niedługo (pewnie w perspektywie roku) wszyscy przejdą na MT5 tak jak z 3 przeszli na 4.

Po trzecie swapowanie - przeciwstawne pozycje w MT4 na tym samym instrumecie swapowane są jak każde inne - to znaczy że pomimo że ekspozycja w danym instrumencie jest zerowa - klient płaci "koszt przetrzymywania pozycji" - jak inni brokerzy to tłumaczą/wyjaśniają ?

roymakkay
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: roymakkay »

sviroo pisze:O zakazie skalpowania nie ma nic w umowie - pracownik BOŚ powiedział mi ,że żaden Broker tego nie lubi, ale oni nie robią problemów.
Dzisiaj po decyzji FOMC w ciągu 1 min bujało o ok 50 pips na EUR/USD. Przy takiej zmienności spread podnieśli do 4 pispów i to tylko na ok 5 sec.
co to jest według pana skalpowanie ?

Dodano po 4 minutach:
$aymon pisze:
axb pisze:dobra zainstalowałem demko i co - nie można hedgować pozycji - czyli jednocześnie sell a za chwilę buy - niespotykane
:?

A miałem właśnie otworzyć swój pierwszy rachunek real w BOOSFAX-ie. :(
W takim razie trzeba szukać dalej . I spokojnie bawić się dalej na demo. Nie mam doświadczenia z FX , nie znam też specjalnie brokerów. Możecie coś doradzić z polskim dobrym supportem ?
Z angolem u mnie cieniutko niestety.
Będę wdzięczny.
pozdrawiam
pewnie nie chce im się otwierać zbyt dużej ilości zleceń przeciw graczowi za duże zamieszanie

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

brak hedgu wynika z regulacji brokera. tak tez jest z amerykanskimi brokers.
Nie wierz w trendy.

tomfid
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomfid »

Czy ktoś wie, jaka jest u nich minimalna wartość transakcji, bo nie mogę znaleźć tego na ich stronie?

ODPOWIEDZ