BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ODPOWIEDZ

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Ufc2
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Ufc2 »

Dozwolone jest skalpowanie??

Awatar użytkownika
sviroo
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: sviroo »

O zakazie skalpowania nie ma nic w umowie - pracownik BOŚ powiedział mi ,że żaden Broker tego nie lubi, ale oni nie robią problemów.
Dzisiaj po decyzji FOMC w ciągu 1 min bujało o ok 50 pips na EUR/USD. Przy takiej zmienności spread podnieśli do 4 pispów i to tylko na ok 5 sec.
Obrazek

zz
Maniak
Maniak

Post autor: zz »

Dzisiaj po decyzji FOMC w ciągu 1 min bujało o ok 50 pips na EUR/USD. Przy takiej zmienności spread podnieśli do 4 pispów i to tylko na ok 5 sec.
Dzięki.To jest bardzo ważna wiadomość i świadczy że zapowiada się nam dobry broker.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Jan55
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Jan55 »

Szkoda tylko, że mają tak mało instrumentów. Dzisiaj jednak doszedłem do wniosku, że pora u nich otworzyć rachunek. Zależy mi na polskim brokerze (PIT) a tu wybór jest niezbyt wielki. Gram głównie długoterminowo, pozycje trzymam nawet parę miesięcy po co więc mam przepłacać na punktach swapowych.
Pozostaje mieć nadzieję, że za jakiś czas poszerzą ofertę i wprowadzą dużą cześć tego co ma XTB. Ze względu na grę długoterminową nie bardzo przeszkadzały mi numery, które "wycina" XTB, ale po co przepłacać na swapie.

espiritual
Bywalec
Bywalec

Post autor: espiritual »

Porównałem sobie swapy z xtb.(eur/usd,złoto i parę innych)Ogromna różnica na korzyść Bossafx.
Qwa xtb jest dla typowych dawców :shock: .

$aymon
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: $aymon »

axb pisze:dobra zainstalowałem demko i co - nie można hedgować pozycji - czyli jednocześnie sell a za chwilę buy - niespotykane
:?

A miałem właśnie otworzyć swój pierwszy rachunek real w BOOSFAX-ie. :(
W takim razie trzeba szukać dalej . I spokojnie bawić się dalej na demo. Nie mam doświadczenia z FX , nie znam też specjalnie brokerów. Możecie coś doradzić z polskim dobrym supportem ?
Z angolem u mnie cieniutko niestety.
Będę wdzięczny.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: MrYogi »

$aymon pisze:
axb pisze:dobra zainstalowałem demko i co - nie można hedgować pozycji - czyli jednocześnie sell a za chwilę buy - niespotykane
:?

A miałem właśnie otworzyć swój pierwszy rachunek real w BOOSFAX-ie. :(
W takim razie trzeba szukać dalej . I spokojnie bawić się dalej na demo. Nie mam doświadczenia z FX , nie znam też specjalnie brokerów. Możecie coś doradzić z polskim dobrym supportem ?
Z angolem u mnie cieniutko niestety.
Będę wdzięczny.
pozdrawiam
FxPro ( www.forexclub.pl lub GFT ( www.coolforex..pl ) oboje mają bardzo dobry polski suport

I po problemie
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

$aymon
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: $aymon »

Dzięki za info.
Od razu pomyślałem o FxPro . Zerknąłem na cool-a , ale to nie jest na MT4.
A ja jestem strasznym nowicjuszem . Przyzwyczaiłem się na demo do MT4 i jakos na deelbook-u nie mogę się odnaleźć .
Więc wybór pada na FxPro.
pozdrawiam
Mechaniczny trader.

petronelli
Bywalec
Bywalec

Post autor: petronelli »

Mam konto w Bossa FX od początku ,gdzie wszystko pięknie smigało , każda transakcja wchodziła po cenie jaką puściłem zlecenie , od początku roku pojawiły się problemy i rekwoty kilkukrotnie zdarzyło mi sie po 3 razy , a w piątek to już sie zezłościłem po danych nie można było zawrzec transakcji gdyz same nowe kwotowania były i trwało to tak z 30 min , to tyle z moich doświadczeń zobaczymy jak będzie dalej.

m_skiba[bossafx.pl]
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: m_skiba[bossafx.pl] »

{quick_reply.LAST_MESSAGE}
petronelli pisze:Mam konto w Bossa FX od początku ,gdzie wszystko pięknie smigało , każda transakcja wchodziła po cenie jaką puściłem zlecenie
miło mi to słyszeć, dużo pracy włożyliśmy w to aby realizacja zleceń przebiegała sprawnie

petronelli pisze:od początku roku pojawiły się problemy i rekwoty kilkukrotnie zdarzyło mi sie po 3 razy , a w piątek to już sie zezłościłem po danych nie można było zawrzec transakcji gdyz same nowe kwotowania były i trwało to tak z 30 min
Mam do Pana kilka pytań:
czy grał Pan już kiedyś na danych o tak dużej zmienności ?
czy zna Pan funkcję (i używa) na platformie "włącz maksymalne odchylenie od kwotowanej ceny" - funkcja ta przewidziana jest właśnie do tego aby radzić sobie na rynku bardzo zmiennym
i już ostatnie pytanie - o jakim procencie rekwotowań swoich transakcji Pan mówi ? 5% więcej/mniej ?

ODPOWIEDZ