BOSSAFX
Dzięki.To jest bardzo ważna wiadomość i świadczy że zapowiada się nam dobry broker.Dzisiaj po decyzji FOMC w ciągu 1 min bujało o ok 50 pips na EUR/USD. Przy takiej zmienności spread podnieśli do 4 pispów i to tylko na ok 5 sec.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Szkoda tylko, że mają tak mało instrumentów. Dzisiaj jednak doszedłem do wniosku, że pora u nich otworzyć rachunek. Zależy mi na polskim brokerze (PIT) a tu wybór jest niezbyt wielki. Gram głównie długoterminowo, pozycje trzymam nawet parę miesięcy po co więc mam przepłacać na punktach swapowych.
Pozostaje mieć nadzieję, że za jakiś czas poszerzą ofertę i wprowadzą dużą cześć tego co ma XTB. Ze względu na grę długoterminową nie bardzo przeszkadzały mi numery, które "wycina" XTB, ale po co przepłacać na swapie.
Pozostaje mieć nadzieję, że za jakiś czas poszerzą ofertę i wprowadzą dużą cześć tego co ma XTB. Ze względu na grę długoterminową nie bardzo przeszkadzały mi numery, które "wycina" XTB, ale po co przepłacać na swapie.
-
- Bywalec
axb pisze:dobra zainstalowałem demko i co - nie można hedgować pozycji - czyli jednocześnie sell a za chwilę buy - niespotykane

A miałem właśnie otworzyć swój pierwszy rachunek real w BOOSFAX-ie.

W takim razie trzeba szukać dalej . I spokojnie bawić się dalej na demo. Nie mam doświadczenia z FX , nie znam też specjalnie brokerów. Możecie coś doradzić z polskim dobrym supportem ?
Z angolem u mnie cieniutko niestety.
Będę wdzięczny.
pozdrawiam
FxPro ( www.forexclub.pl lub GFT ( www.coolforex..pl ) oboje mają bardzo dobry polski suport$aymon pisze:axb pisze:dobra zainstalowałem demko i co - nie można hedgować pozycji - czyli jednocześnie sell a za chwilę buy - niespotykane![]()
A miałem właśnie otworzyć swój pierwszy rachunek real w BOOSFAX-ie.![]()
W takim razie trzeba szukać dalej . I spokojnie bawić się dalej na demo. Nie mam doświadczenia z FX , nie znam też specjalnie brokerów. Możecie coś doradzić z polskim dobrym supportem ?
Z angolem u mnie cieniutko niestety.
Będę wdzięczny.
pozdrawiam
I po problemie
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- Bywalec
Mam konto w Bossa FX od początku ,gdzie wszystko pięknie smigało , każda transakcja wchodziła po cenie jaką puściłem zlecenie , od początku roku pojawiły się problemy i rekwoty kilkukrotnie zdarzyło mi sie po 3 razy , a w piątek to już sie zezłościłem po danych nie można było zawrzec transakcji gdyz same nowe kwotowania były i trwało to tak z 30 min , to tyle z moich doświadczeń zobaczymy jak będzie dalej.
-
- Stały bywalec
{quick_reply.LAST_MESSAGE}
czy grał Pan już kiedyś na danych o tak dużej zmienności ?
czy zna Pan funkcję (i używa) na platformie "włącz maksymalne odchylenie od kwotowanej ceny" - funkcja ta przewidziana jest właśnie do tego aby radzić sobie na rynku bardzo zmiennym
i już ostatnie pytanie - o jakim procencie rekwotowań swoich transakcji Pan mówi ? 5% więcej/mniej ?
miło mi to słyszeć, dużo pracy włożyliśmy w to aby realizacja zleceń przebiegała sprawniepetronelli pisze:Mam konto w Bossa FX od początku ,gdzie wszystko pięknie smigało , każda transakcja wchodziła po cenie jaką puściłem zlecenie
Mam do Pana kilka pytań:petronelli pisze:od początku roku pojawiły się problemy i rekwoty kilkukrotnie zdarzyło mi sie po 3 razy , a w piątek to już sie zezłościłem po danych nie można było zawrzec transakcji gdyz same nowe kwotowania były i trwało to tak z 30 min
czy grał Pan już kiedyś na danych o tak dużej zmienności ?
czy zna Pan funkcję (i używa) na platformie "włącz maksymalne odchylenie od kwotowanej ceny" - funkcja ta przewidziana jest właśnie do tego aby radzić sobie na rynku bardzo zmiennym
i już ostatnie pytanie - o jakim procencie rekwotowań swoich transakcji Pan mówi ? 5% więcej/mniej ?