Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

horrorschau pisze:Raz tak a raz nie,bo kilka razy próbowałem i za kazdym razem to samo,-10 usd dodatkowe.
Hmm, najlepiej jakbyś zrobił print screena i odezwał się z tym do Efix Polska. Bo to dość dziwna sytuacja.

Awatar użytkownika
tomislater
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomislater »

raposo pisze:
RocNation pisze:gdzieś tutaj na forum czytalem,że para GBP/USD jest troche nietypowa tylko co to oznacza?
Każda para może być nietypowa - pytanie jakie kryterium bierzemy pod uwagę?
Wyciągnięte z kontekstu... ;)
Też nie wiem o co chodzi. To tak jakby powiedzieć, że w Polsce zima jest nietypowa. Jak to? Z jakąś dokładnością możemy przecież przewidzieć kiedy spadną temperatury, kiedy spadnie śnieg, etc. Tak samo na rynku. Jeżeli wiadomo, że w dniu takim i takim, będą publikowane dane makro, albo wykres zbliża się do jakiegoś punkt np. 2.300 to wiadomo, że trzeba będzie wyjątkowo ostrożnie grać.

Awatar użytkownika
Cool
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cool »

horrorschau pisze:Raz tak a raz nie,bo kilka razy próbowałem i za kazdym razem to samo,-10 usd dodatkowe.
Witam przyczyną takiego dodatkowego kosztu 10 USD może być działanie efixpolska jeżeli rachunek był przez nich zakładany jako agent inwestycyjny może takie coś wprowadzić .
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Cool pisze:
Witam przyczyną takiego dodatkowego kosztu 10 USD może być działanie efixpolska jeżeli rachunek był przez nich zakładany jako agent inwestycyjny może takie coś wprowadzić .
EFIX Polska nic takiego nie wprowadziło, mam przez nich otwarty rachunek od dłuższego czasu i nic takiego nie ma :).

Jeszcze tylko pytanie, czy to jest demo czy realne konto?

Awatar użytkownika
Cool
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cool »

magictrader pisze:
Cool pisze:
EFIX Polska nic takiego nie wprowadziło, mam przez nich otwarty rachunek od dłuższego czasu i nic takiego nie ma :).
Powiedz mi jakie są korzyści iż otworzyłeś rachunek przez Efix ?
Czy oni dodają coś od siebie czy mają jakieś dodatkowe korzyści poza GFT?
Na Forum się przyjęło że to broker a przecież brokerem jest GFT UK.
:roll:
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Też się dziwię dlaczego Efix jest w dziale z brokerami :).
Otworzyłem przez Efix konto, ponieważ wtedy wybierałem między dwoma firmami i wybrałem Efix :).

Ale nie róbmy z tego tematu off topu :).

Awatar użytkownika
Tilosag
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tilosag »

Witam,

czy ktoś może wie, jak w MetaTraderze do istniejącego już na wykresie indyka dodać MA?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tilosag pisze:czy ktoś może wie, jak w MetaTraderze do istniejącego już na wykresie indyka dodać MA?
Przytrzymaj i upuść MA przeciągając z navigatora na okno wskaźnika i w Dodaj do wybierz Previous indicators data.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Tilosag
Gaduła
Gaduła

Aaaa :D dzięki wielkie :P ale to było proste xD

Awatar użytkownika
Tilosag
Gaduła
Gaduła

Mam pytanie:

wiele osób na tym forum, pisze i twierdzi że na wskaźnikach nie można zbudować długotrwałego, zyskownego systemu. Czy chodzi im o wskaźniki tj. RSI, Oscylatory Stochastyczne lub A/D, etc.. czy o np. Ichumoku Ikno Hyo, Boillinger Bands lub Kanały Keltnera? A może o jedne i drugie?

Kolejne pytanie to:

Czy to normalne i możliwe, że np. w backtestach (od 1999r do powiedzmy 2005r) system nie przynosił zysków, tzn wychodził mniej-więcej na zero, a następnie od 2005 do teraz nagle stał się bardzo zyskowny potrafiąc robić np. 100%/miesiąc?
Spotkaliście się z czymś takim?

Będę bardzo wdzięczny za udzielone informacje.

Pozdrawiam

EDIT:

Oraz jescze jedno:

Czym różni się stop-loss od break-even? kiedy występują?

ODPOWIEDZ