Dziennik Żelaznych Zasad
Nie głupie to wszak mym najgorszym wrogiem jest moja psychika. Narazie jednak chce troche "pobrykac" z nowym system - cieżko nad nim pracowałem i pozwala mi on nieco cześciej być na rynkufx_killer pisze:Zrób sobie sygnały np. SMS! Ustaw SL i TP zgodnie z systemem. Wyłącz platformę! Jak dostaniesz sygnał o spełnieniu któregokolwiek z warunków brzegowych włączysz platformę i "po ptakach" Smile Jak Ci zamknie na SL, to po włączeniu platformy ponownie, chciał czy nie chciał będziesz zmuszony przeanalizować sytuację od początku

- pan_martino
- Gaduła
Heh mnie to bedzie kosztować dokladnie 200 złpan_martino pisze:Nie ma MC nie ma zmiany, firma rozwija sie od kryzysu do kryzysu, kiedys trafisz w sedno tylko moze to kosztowac troche

Short na USDCHF po 1.0064 - TP 1.0052, SL - 1.0089
Na dzień dobry jestem wkurzony bo cena zaczęła zawracać. Ale gram z trendem wiec zlecenie powinno trafić w TP. Jak będzie zobaczymy.
EDIT:
TP osiągnięte - no!
EDIT2:
Short po 1.0047 - TP - 1.0031, SL - 1.0064
EDIT3:
TP przesunięte wyżej na: TP - 1.0039
EDIT4:
TP!
EDIT5:
Short po 1.0025
TP - 1.0000
SL - 1.0052
EDIT6:
TP!
Komentarz
Witam wszystkich!
Wczorajszy dzień nieco podniosł mnie na duchu. Od razu po wprowadzeniu nowego sysa udało mi się odrobić trochę strat. Chociaż nie ma sensu się ekscytować na podstawie 3-ech transakcji w realu.
A oto wyniki z wczoraj:
Wynik
+8.13 zł (1 transakcja)
+12.24 zł (2 transakcja)
+ 17.64 zł (3 transakcja)
Aktualny kapitał
158.90 (- 36% od wpłacenia depozytu)
PS.
Long na USDCHF po 1.0023
TP - 1.0073
SL - 0.9974
EDIT:
TP przesunięte niżej na 1.0046
Witam wszystkich!
Wczorajszy dzień nieco podniosł mnie na duchu. Od razu po wprowadzeniu nowego sysa udało mi się odrobić trochę strat. Chociaż nie ma sensu się ekscytować na podstawie 3-ech transakcji w realu.
A oto wyniki z wczoraj:
Wynik
+8.13 zł (1 transakcja)
+12.24 zł (2 transakcja)
+ 17.64 zł (3 transakcja)
Aktualny kapitał
158.90 (- 36% od wpłacenia depozytu)
PS.
Long na USDCHF po 1.0023
TP - 1.0073
SL - 0.9974
EDIT:
TP przesunięte niżej na 1.0046
Ostatnio zmieniony 26 lis 2009, 11:04 przez MaxRipper, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej
Taka gra nie ma sensu, bo spready cię zjedzą.
Podlicz tylko ile wydałeś na spready do tej pory ?
Pewnie będzie to cała strata a w ogólnym rozrachunku jesteś pewnie na 0 bez uwzględnienia spreadów.
Ja proponuje wrzucenie czegoś takiego 50:50.
I albo zakończysz agonię strat albo podwoisz depozyt.
Rynek ostatnio jest niemrawy i wszelkie szybkie ruchy są wykonywane nagle i bez żadnych sygnałów, głównie na sesji azjatyckiej są zmiany.
Taka gra nie ma sensu, bo spready cię zjedzą.
Podlicz tylko ile wydałeś na spready do tej pory ?
Pewnie będzie to cała strata a w ogólnym rozrachunku jesteś pewnie na 0 bez uwzględnienia spreadów.
Ja proponuje wrzucenie czegoś takiego 50:50.
I albo zakończysz agonię strat albo podwoisz depozyt.
Rynek ostatnio jest niemrawy i wszelkie szybkie ruchy są wykonywane nagle i bez żadnych sygnałów, głównie na sesji azjatyckiej są zmiany.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
Komentarz
Wczorajsze podsumowanie. Niby dobrze jednak na małym minusie
. Po zmianie sysa udało mi się ustanowić nowy rekord konsekwentnych zwyciestw - 4 razy pod rząd zarobiłem pieniądze.
Wynik
+17.12 zł (1 transakcja)
-23.43 zł (2 transakcja)
Aktualny kapitał
152.60 (- 39% od wpłacenia depozytu)
EDIT:
Long po 1.0145
TP - 1.0191
SL - 1.0109
EDIT2:
TP przesunięte na 1.0170
EDIT3:
SL kurde - obniżyło mi to morale
EDIT4:
Short USDCHF po 1.0050 (wejście trochę za wczesne
)
TP - 1.0005
SL - 1.0128
Wczorajsze podsumowanie. Niby dobrze jednak na małym minusie

Wynik
+17.12 zł (1 transakcja)
-23.43 zł (2 transakcja)
Aktualny kapitał
152.60 (- 39% od wpłacenia depozytu)
EDIT:
Long po 1.0145
TP - 1.0191
SL - 1.0109
EDIT2:
TP przesunięte na 1.0170
EDIT3:
SL kurde - obniżyło mi to morale
EDIT4:
Short USDCHF po 1.0050 (wejście trochę za wczesne

TP - 1.0005
SL - 1.0128
Witam serdecznie
Dziś napiszę podsumowanie z piątku. Krótko powiem ze niestety (a raczej tradycyjnie) nie jest dobrze.
EDIT:
Podsumowanie z dnia 30.11.09 (poniedzialek)
Komentarz
W poniedziałek udało mi się zamknąć pozycje z piątku z drobnym zyskiem. Zysk oczywiście pomniejszony o swap.
Wynik
+8,94 zł
Aktualny kapitał
161.54 (- 35% od wpłacenia depozytu)
EDIT2:
Podsumowanie z dnia 01.12.09 (wtorek)
Komentarz
Wczoraj pokazałem sobie po raz kolejny jak próby handlu za pomocą niesprawdzonych metod potrafią zniszczyć rachunek. Otóż miałem 3 wejścia. 2 piersze były stratne ponieważ postanowiłem pograć w konsoli "bo wydawało mi się ze to takie proste" (zgodnie z moim system w konsoli nie gram). Okazało się ze akurat trafiłem na wyłamanie i koncertowo wtopiłem kupę pipsów, co spowodowało że ustanowiłem nowe dno w moim portfelu. Pytanie kiedy ja się w koncu nauczę aby grać tak jak sobie założyłem....
Ostatnia transakcja z kolei była zgodna z sygnałem i dzięki temu udało mi się trochę zarobić. Przy okazji policzyłem sobie ze gdybym byl cierpliwy dziś zamiast nowego dna kapitału odrobiłbym sporo strat. Niestety moja głupota nie zna granic i jedyne co mogłbym zrobić to sam siebie kopnąć! Jeśli bedę tak postępował MC bedzie tylko kwestią czasu....
Wynik
-30,31 zł
-17.08 zł
+10,90 zł
Aktualny kapitał
100.85 (- 60% od wpłacenia depozytu)
Dziś napiszę podsumowanie z piątku. Krótko powiem ze niestety (a raczej tradycyjnie) nie jest dobrze.
EDIT:
Podsumowanie z dnia 30.11.09 (poniedzialek)
Komentarz
W poniedziałek udało mi się zamknąć pozycje z piątku z drobnym zyskiem. Zysk oczywiście pomniejszony o swap.
Wynik
+8,94 zł
Aktualny kapitał
161.54 (- 35% od wpłacenia depozytu)
EDIT2:
Podsumowanie z dnia 01.12.09 (wtorek)
Komentarz
Wczoraj pokazałem sobie po raz kolejny jak próby handlu za pomocą niesprawdzonych metod potrafią zniszczyć rachunek. Otóż miałem 3 wejścia. 2 piersze były stratne ponieważ postanowiłem pograć w konsoli "bo wydawało mi się ze to takie proste" (zgodnie z moim system w konsoli nie gram). Okazało się ze akurat trafiłem na wyłamanie i koncertowo wtopiłem kupę pipsów, co spowodowało że ustanowiłem nowe dno w moim portfelu. Pytanie kiedy ja się w koncu nauczę aby grać tak jak sobie założyłem....
Ostatnia transakcja z kolei była zgodna z sygnałem i dzięki temu udało mi się trochę zarobić. Przy okazji policzyłem sobie ze gdybym byl cierpliwy dziś zamiast nowego dna kapitału odrobiłbym sporo strat. Niestety moja głupota nie zna granic i jedyne co mogłbym zrobić to sam siebie kopnąć! Jeśli bedę tak postępował MC bedzie tylko kwestią czasu....
Wynik
-30,31 zł
-17.08 zł
+10,90 zł
Aktualny kapitał
100.85 (- 60% od wpłacenia depozytu)
Podsumowanie miesiąca - listopad 2009
Komentarz:
Miesiąc braku stabilności dopracowywania metod i niestosowania się do sprawdzonych zasad. Tak pokrótce bym skwitował listopad. Na tę chwilę uważam, że jestem przygotowany do zarabiania od strony technicznej (system + dobry MM) jednak nie od strony psychicznej. Jeśli tego nie zmienię to w grudniu najpewniej zobaczycie tu MC. Z kolei jeśli to zmienię to zobaczycie kogoś kto odkrył swojego grala.
Pokładam wielkie nadzieje, że właśnie ten dziennik stanie się przykładem pewnego przeistoczenia, które pomoże wielu traderom borykającym się z takimi samymi problemami. Motto które nasuwa mi się po miesiącu realnej gry na forexie może być tylko jedno:
"Dobry plan, cierpliwość i konsekwencja to najpewniejsza droga do wolności"
Podsumowanie miesiąca:
Skuteczność: 41.38%
Pozycji długich: 14
Pozycji krótkich: 15
Pozycje zyskowne: 12
Pozycji stratnych: 17
Max. obsunięcie: 50.80%
Zysk/Strata: -102.38 zł
PS. W załącznikach znajdziecie listę transakcji, krzywą kapitału i obsunięcie
Komentarz:
Miesiąc braku stabilności dopracowywania metod i niestosowania się do sprawdzonych zasad. Tak pokrótce bym skwitował listopad. Na tę chwilę uważam, że jestem przygotowany do zarabiania od strony technicznej (system + dobry MM) jednak nie od strony psychicznej. Jeśli tego nie zmienię to w grudniu najpewniej zobaczycie tu MC. Z kolei jeśli to zmienię to zobaczycie kogoś kto odkrył swojego grala.
Pokładam wielkie nadzieje, że właśnie ten dziennik stanie się przykładem pewnego przeistoczenia, które pomoże wielu traderom borykającym się z takimi samymi problemami. Motto które nasuwa mi się po miesiącu realnej gry na forexie może być tylko jedno:
"Dobry plan, cierpliwość i konsekwencja to najpewniejsza droga do wolności"
Podsumowanie miesiąca:
Skuteczność: 41.38%
Pozycji długich: 14
Pozycji krótkich: 15
Pozycje zyskowne: 12
Pozycji stratnych: 17
Max. obsunięcie: 50.80%
Zysk/Strata: -102.38 zł
PS. W załącznikach znajdziecie listę transakcji, krzywą kapitału i obsunięcie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.