Jesli chodzi o moje inwestycje od chwili zalozenia tego journala sporo się zmieniło po pierwsze - wskazniki dla mnie zaczynaja odgrywac coraz mniejsze znaczenie. Oczywiscie zawsze mam kilka indykow w MT jednak zaczynaja pelnic role ozdoby choinkowej

Jesli chodzi o stawianie SL teraz stawiam go raczej w poblizu jakiegos dolka gdy otwieram longa lub nad gorki dla shorta. Oczywiscie wartosc SL jest zalezna od kwoty ktora obracam - teraz gram w realu gratisowa kwota 50 zl wiec ciezko o logiczne SL. Z tamtych zalozen poza tym ze mam miec SL i grac z trendem nie zostalo prawie nic. Za duzo tam bylo mechaniki za malo spojrzenia na aktualna sytuacje rynku.
Kwestia rozpoznawania trendu jest taka ze takiemu zoltodziobowi jak ja w momencie zawierania transakcji wydawało sie ze trend byl wlasciwy do zawieranej pozycji. Coz moge jeszcze powiedziec ucze sie...
Aha przeszdlem na TF 5 m - zerkam tylko czasem na TF 1 M w niepewnych sytuacjach.
Ok to tyle na temat tego jak bylo a teraz jak jest czyli wyniki dzisiejszej gry:
Wyniki:
+ 2,11 zł
Komentarz:
Sorki za brak wyników w pipsach ale nie chcialo mi sie liczyc w tej poronionej platformie ktora nie pokazuje ilosci ugranych pipsów.
Dzisiejszy dzień byl taki ze popadalem ze skrajnosci w skrajnosc. Otoz z rana walnalem transakcje zakonczona SL-em. W tym miejscu stalem juz nad przepascia zwana MC, po ktorej moja przygoda z kontem real zapewne dobieglaby konca. Potem udalo mi sie troche skubnac rynek zeby pozniej znow oddac co mu sie nalezy. Na koniec dnia jednak ponownie udalo sie wybrnac z impasu i dzieki temu mam jeszcze szanse pograc. Do kwoty z ktora zaczynalem brakuje mi ok 5 zł. Dla niewtajemniczonych powiem ze 5 zeta to bez mała 10% mojego depozytu

Ponizej zamieszczam screen z lista transakcji dzisiejszego dnia z tej chorej platformy (sortowanie: od najnowszych do najstarszych)