[WIG20] Analizy, prognozy
Cholera,
Dziwi mnie jak mało osób spekuluje na naszym kontrakcie FW20 lub jego odpowiednikach w CFD na XTB czy Admiral Markets. W końcu to nasz kontrakt, polski
Wiem, że chodzi bardzo nieprzewidywalnie wg AT, że patrząc na wykres FW20 trzeba jednocześnie analizować wykresy DJ, Nasdaq, FTSE i Daxa. Wiem, że ciężko o wiarygodne sygnały bo de facto kontraktem kierują nasze poczciwe giełdowe "grubaski" ale ... to nasz FW20
Na WIGu przygodę z lewarem zacząłem od spekulacji na FW20 we wrześniu 2008roki. Do końca roku tak sprali mi 4 litery że hej
Ale nauka była bezcenna.
A teraz podpatruję na CFD u brokerów i rozmyślam nad strategiami.
Pozdrawiam, J.
Dziwi mnie jak mało osób spekuluje na naszym kontrakcie FW20 lub jego odpowiednikach w CFD na XTB czy Admiral Markets. W końcu to nasz kontrakt, polski

Wiem, że chodzi bardzo nieprzewidywalnie wg AT, że patrząc na wykres FW20 trzeba jednocześnie analizować wykresy DJ, Nasdaq, FTSE i Daxa. Wiem, że ciężko o wiarygodne sygnały bo de facto kontraktem kierują nasze poczciwe giełdowe "grubaski" ale ... to nasz FW20

Na WIGu przygodę z lewarem zacząłem od spekulacji na FW20 we wrześniu 2008roki. Do końca roku tak sprali mi 4 litery że hej

A teraz podpatruję na CFD u brokerów i rozmyślam nad strategiami.
Pozdrawiam, J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
-
- Stały bywalec
Korekta ostatniej mega-bessy jak dotąd zatrzymała się w okolicach 38% zniesienia Fibo i tutaj konsoliduje. Jak widać znajdujemy się w trójkącie, z którego wybicie powinno określić dalszy ciąg zabawy z FW20 - korekta ostatnich wzrostów lub dalsze pięcie się górę w okolice 61,8% Fiba na 2908 pkt.
Wcześniej czekają nas mocne opory z historii w okolicach połowy zniesienia bessy.
Jak zwykle o niczym nie zadecydujemy tylko wiernie jak małpy będziemy naśladować giełdy zachodnie. Czy zachodowi starczy pary w kotłach do utrzymywania dotychczasowego tempa wzrostów prawie bez korekt ?
Mnie osobiście do FW zniechęcają luki otwarcia. Coś tam popykam intra ale trzymać dłużej to ruletka.
J.
Wcześniej czekają nas mocne opory z historii w okolicach połowy zniesienia bessy.
Jak zwykle o niczym nie zadecydujemy tylko wiernie jak małpy będziemy naśladować giełdy zachodnie. Czy zachodowi starczy pary w kotłach do utrzymywania dotychczasowego tempa wzrostów prawie bez korekt ?
Mnie osobiście do FW zniechęcają luki otwarcia. Coś tam popykam intra ale trzymać dłużej to ruletka.
J.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
prawie bez korekt ???
o czym ty mówisz ??
ten wzrost na FW jest tak słabiutki, że nawet nie idzie zarobić szybko kilkanaście % zmiany tylko trzeba czekać aż wygrzebie się z korekty i dalej idzie na północ.
Moim zdaniem FW nie nadaje się do szybkiej agresywnej spekulacji, bo cały czas ma korekty.
o czym ty mówisz ??
ten wzrost na FW jest tak słabiutki, że nawet nie idzie zarobić szybko kilkanaście % zmiany tylko trzeba czekać aż wygrzebie się z korekty i dalej idzie na północ.
Moim zdaniem FW nie nadaje się do szybkiej agresywnej spekulacji, bo cały czas ma korekty.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
A w pełni się z Tobą zgodzę Szwajcar, od dawna zauważyłem że bardzo ale to bardzo rzadko rośniemy zdecydowanie na sesji (nieliczne wyjątki jak wczorajszy potwierdzają tylko regułę) a większość wzrostów robimy lukami otwarcia.Szwajcar pisze: Moim zdaniem FW nie nadaje się do szybkiej agresywnej spekulacji, bo cały czas ma korekty.
Opory w trakcie sesji są prawie nie do przełamania. Jak ma przełamać opór na wzroście to z reguły robi to kolejnego dnia na luce otwarcia wzrostowej.
Wig20 i nasze FW w porównaniu do FTSE czy kontraktów na DAXa to poprostu III czy nawet IV liga. Ale tak jak już wspomniałem, to nasz kontrakt ...
Przyszłość FW widzę w usunięciu manipulatorskiego fixingu oraz zdecydowanego przedłużenia notowań tak aby bardziej zazębiał się ze Stanami. Może nawet wprowadzeniu notowań do 22iej.
J.