Opóźnienia zdarzają mi się sporadycznie (pół roku używania konta na IB ) i nigdy przekroczyły 5 sekund z poślizgiem do 1 pipsa.
95% zleceń wchodzi natychmiast.
Interactivebrokers
Witam
Panowie - z informacji na ich stronie wyczytałem, że grając na platformie IDEAL nie można korzystać z dźwigni, a więc do prawdziwej spekulacji potrzeba IDEALPRO i zlecenia min. $25000. A jak na IDEALPRO wrzucę zlecenie na np. $10000, to co się dzieje? Przerzuca mnie na IDEAL i nie mogę użyć dźwigni??...
Panowie - z informacji na ich stronie wyczytałem, że grając na platformie IDEAL nie można korzystać z dźwigni, a więc do prawdziwej spekulacji potrzeba IDEALPRO i zlecenia min. $25000. A jak na IDEALPRO wrzucę zlecenie na np. $10000, to co się dzieje? Przerzuca mnie na IDEAL i nie mogę użyć dźwigni??...
Witam serdecznie,
Troszkę nie forexowo, ale giełdowo...Niestety nie znalazłem aktywnego forum poświęconego giełdzie (poza forexfactory)
powiedzmy, że określona spółka akcyjna wystawia nowe akcje na parkiet (nową serię) celem zredukowania ceny akcji (sorry, nie pamiętam jak żargonowo nazwać wydarzenie w którym firma wydaje nową serię akcji).
Czy uczestnicy platformy IB dostają opcje pierszeństwa w zakupie akcji (pierwokup?) ? Czy ktokolwiek orientuje się jak jest to rozwiązane? Pytam, bo mając do dyspozycji kilkadziesiąt giełd wydaje się to trudnym zadaniem.
Przykładowo, na polskich platformach giełdowych inwestor zostaje poinformowany o fakcie i ma prawo dokupić odpowiednią proporcję akcji jako pierwszy.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Troszkę nie forexowo, ale giełdowo...Niestety nie znalazłem aktywnego forum poświęconego giełdzie (poza forexfactory)
powiedzmy, że określona spółka akcyjna wystawia nowe akcje na parkiet (nową serię) celem zredukowania ceny akcji (sorry, nie pamiętam jak żargonowo nazwać wydarzenie w którym firma wydaje nową serię akcji).
Czy uczestnicy platformy IB dostają opcje pierszeństwa w zakupie akcji (pierwokup?) ? Czy ktokolwiek orientuje się jak jest to rozwiązane? Pytam, bo mając do dyspozycji kilkadziesiąt giełd wydaje się to trudnym zadaniem.
Przykładowo, na polskich platformach giełdowych inwestor zostaje poinformowany o fakcie i ma prawo dokupić odpowiednią proporcję akcji jako pierwszy.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

Witajcie
Tu mam kilka pytań:
1 Czy IB umożliwia składanie zleceń przez jakiś automat?
2 Czy jest możliwość pozyskania danych rzeczywistych do pliku taj jak w metastocku. Potrzebuje je do tego, żeby automat składał mi zlecenia.
3 Czy ktoś z użytkowników IB używa opcji lub jakiś innych instrumentów pochodnych?
Tu mam kilka pytań:
1 Czy IB umożliwia składanie zleceń przez jakiś automat?
2 Czy jest możliwość pozyskania danych rzeczywistych do pliku taj jak w metastocku. Potrzebuje je do tego, żeby automat składał mi zlecenia.
3 Czy ktoś z użytkowników IB używa opcji lub jakiś innych instrumentów pochodnych?
Na pewno można zainstalować sobie darmowego Amibrokera i korzystając ze specjalnej nakładki sprzeżającej Ami z aplikacją transakcyjną IB, czyli TWS, korzystać z automatu. Do jego skonstruowania potrzeba jednak umiejętności programowania w AFL, czyli języku dedykowanym do Ami. Jest on podobny do MQL. Jak umiesz robić EA do MT4, to i tu sobie poradzisz. Jest zresztą sporo informacji na ten temat: grupa amibroker-at na yahoogroups, Users Knowledge Base, na którą wejdziesz ze strony Amibrokera i inne.1 Czy IB umożliwia składanie zleceń przez jakiś automat?
Witam.
http://www.amibroker.com/order.php
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Od kiedy Amibroker jest darmowy? Może coś się zmieniło ale z tego co pamiętam to zawsze był płatny.tomfid pisze:Na pewno można zainstalować sobie darmowego Amibrokera
http://www.amibroker.com/order.php
Pozdrawiam
Karol Marchewka