Interactivebrokers

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
13
45%
Poza paroma minusami są ok
3
10%
Przeciętny
5
17%
Mają wiele wad
2
7%
Stanowczo odradzam
6
21%

Liczba głosów: 29

a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

Opóźnienia zdarzają mi się sporadycznie (pół roku używania konta na IB ) i nigdy przekroczyły 5 sekund z poślizgiem do 1 pipsa.
95% zleceń wchodzi natychmiast.

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

Kto mi powie jaki jest spread zazwyczaj na platformie IDEAL?? Jakieś widełki na głównych parach ;)

na IDEAL wchodzą wszystkie zlecenia mniejsze od 25k $
a jako że chce tam założyć konto i grać po mału to właśnie na IDEAL bedą zlecenia leciały

a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

w tej chwili (godz. 15) na majorach w IDEALPRO spread wynosi od 0,5 do 1 pipsa. W IDEAL jest o 1 do 1,5 pipsa z każdej strony większy , czyli wynosi od 3 do 4 pipsów.

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

Dzięki a&z

tomfid
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomfid »

Witam

Panowie - z informacji na ich stronie wyczytałem, że grając na platformie IDEAL nie można korzystać z dźwigni, a więc do prawdziwej spekulacji potrzeba IDEALPRO i zlecenia min. $25000. A jak na IDEALPRO wrzucę zlecenie na np. $10000, to co się dzieje? Przerzuca mnie na IDEAL i nie mogę użyć dźwigni??...

zag
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zag »

jak wyglada procedura otwarcia konta, jakich dokumentow wymagaja itd ?

donidog
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: donidog »

Witam serdecznie,

Troszkę nie forexowo, ale giełdowo...Niestety nie znalazłem aktywnego forum poświęconego giełdzie (poza forexfactory)

powiedzmy, że określona spółka akcyjna wystawia nowe akcje na parkiet (nową serię) celem zredukowania ceny akcji (sorry, nie pamiętam jak żargonowo nazwać wydarzenie w którym firma wydaje nową serię akcji).

Czy uczestnicy platformy IB dostają opcje pierszeństwa w zakupie akcji (pierwokup?) ? Czy ktokolwiek orientuje się jak jest to rozwiązane? Pytam, bo mając do dyspozycji kilkadziesiąt giełd wydaje się to trudnym zadaniem.

Przykładowo, na polskich platformach giełdowych inwestor zostaje poinformowany o fakcie i ma prawo dokupić odpowiednią proporcję akcji jako pierwszy.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam :)

casius75
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: casius75 »

Witajcie
Tu mam kilka pytań:
1 Czy IB umożliwia składanie zleceń przez jakiś automat?
2 Czy jest możliwość pozyskania danych rzeczywistych do pliku taj jak w metastocku. Potrzebuje je do tego, żeby automat składał mi zlecenia.
3 Czy ktoś z użytkowników IB używa opcji lub jakiś innych instrumentów pochodnych?

tomfid
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomfid »

1 Czy IB umożliwia składanie zleceń przez jakiś automat?
Na pewno można zainstalować sobie darmowego Amibrokera i korzystając ze specjalnej nakładki sprzeżającej Ami z aplikacją transakcyjną IB, czyli TWS, korzystać z automatu. Do jego skonstruowania potrzeba jednak umiejętności programowania w AFL, czyli języku dedykowanym do Ami. Jest on podobny do MQL. Jak umiesz robić EA do MT4, to i tu sobie poradzisz. Jest zresztą sporo informacji na ten temat: grupa amibroker-at na yahoogroups, Users Knowledge Base, na którą wejdziesz ze strony Amibrokera i inne.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
tomfid pisze:Na pewno można zainstalować sobie darmowego Amibrokera
Od kiedy Amibroker jest darmowy? Może coś się zmieniło ale z tego co pamiętam to zawsze był płatny.

http://www.amibroker.com/order.php

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ