Palmtop

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jeśli nie ma na ich stronie najnowszej wersji to najlepiej byłoby im wspomnieć o tym by ową wersję zamieścili i/lub przeslałi Ci ją. Skoro nie ma pliku instalacyjnego v 226 na ich stronie to wątpię by ktoś inny go miał.
Swoją drogą dziwna sprawa - też mam Diamonda i wszystkie aktualizacje (różnych brokerów) przechodziły bez problemu, te najnowsze też.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

tosiek83
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tosiek83 »

raposo pisze:Jeśli nie ma na ich stronie najnowszej wersji to najlepiej byłoby im wspomnieć o tym by ową wersję zamieścili i/lub przeslałi Ci ją. Skoro nie ma pliku instalacyjnego v 226 na ich stronie to wątpię by ktoś inny go miał.
Swoją drogą dziwna sprawa - też mam Diamonda i wszystkie aktualizacje (różnych brokerów) przechodziły bez problemu, te najnowsze też.
Zainstalowałem wersje v 226 ze strony producenta http://www.metaquotes.net/en/metatrader4/mobile_trading i wszystko śmiga bez problemu.

Natomiast teraz mam następne pytanko: jak przestawić w MT4 mobile wyświetlanie ekranu z pionowego na poziomy. Przeszperałem wszystkie opcje w tym programie ale nic takiego mi się nie rzuciło w oczy. A może trzeba coś w opcjach telefonu zmienić.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

tosiek83 pisze: może trzeba coś w opcjach telefonu zmienić.
Tak, musisz to zmienić w opcjach telefonu. W MT4 Mobile nie ma takiej możliwości.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Astakos
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Astakos »

A jak jest z poborem danych i pieniędzy podczas handlu na smartfonie/palmie?
Wiadomo że im więcej wykresów i częściej tym więcej pobiera, ale ile Was to średnio kosztuje? Używacie może jakiś taryf u operatorów w których są tanie połączenia z netem?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Astakos pisze:Wiadomo że im więcej wykresów i częściej tym więcej pobiera
Wykres może być włączony tylko jeden, kwestia ile symboli masz pod ręką kwotowanych i jak często przełączasz wykres. Dodatkowo MT4 Mobile przy uruchomieniu nadciąga ostatnie dane na co u mnie z reguły idzie 100-150kb (jeśli korzystałem 2-3 dni temu) dla głównych walut.
Ogólnie koszt ten nie jest duży tymbardziej jeśli ma się wykupiony jakiś pakiet u operatora - warto przejrzeć oferty.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

tosiek83
Bywalec
Bywalec

raposo pisze:
Astakos pisze:Wiadomo że im więcej wykresów i częściej tym więcej pobiera
Wykres może być włączony tylko jeden, kwestia ile symboli masz pod ręką kwotowanych i jak często przełączasz wykres. Dodatkowo MT4 Mobile przy uruchomieniu nadciąga ostatnie dane na co u mnie z reguły idzie 100-150kb (jeśli korzystałem 2-3 dni temu) dla głównych walut.
Ogólnie koszt ten nie jest duży tymbardziej jeśli ma się wykupiony jakiś pakiet u operatora - warto przejrzeć oferty.
Jeżeli posiadasz abonament w sieci play albo kartę w play-u "Play fresh" to możesz wykupić pakiet "play online w telefonie":
500MB za 15zł
1 GB za 25zł
2 GB za 40zł
każdy z pakietów ważny jest 30 dni

Moim zdaniem pakiet 500MB na miesiąc wystarczy w zupełności na 2-3 godzinne korzystanie z platformy MT4 dziennie (około 4-6 par walutowych) jak i sporadyczne zaglądanie na różne serwisy www.

Ja właśnie wykupiłem taki pakiet (na razie 500MB) i jestem z niego zadowolony.

Wg. mnie to są na razie najlepsze dostępne pakiety internetowe (na komórkę) z pośród obecnie dostępnych oferowanych przez operatorów komórkowych.

PS. to nie jest reklama tylko info dotyczące wg. mnie najkorzystniejszej obecnie oferty. Każdy może mieć inne zdanie :)

aaa zapomniał bym
Pakiety Play Online w telefonie mogą być wykorzystane tylko w strefie taniego Internetu w sieci Play (czyli w strefie, w której Play świadczy usługi telekomunikacyjne w oparciu o własną sieć).
Ale to i tak jeżeli mieszkasz w większy mieście (nie na jakimś zadupiu) to zasięg sieci play jest ogólnie dostępny i śmiało można korzystać z tych pakietów.

Jeżeli któryś z forumowiczów zna jakieś tańsze oferty (pakiety) mobilnego internetu to proszę o info.

Pozdro

Dodano po 1 godzinach 26 minutach:
raposo pisze:
tosiek83 pisze: może trzeba coś w opcjach telefonu zmienić.
Tak, musisz to zmienić w opcjach telefonu. W MT4 Mobile nie ma takiej możliwości.
Pisałeś wcześniej, że też masz HTC Diamond. Jak możesz to podziel się informacją jak wiesz jak zmienić orientacje ekranu w tym fonie tak aby MT4 było poziomo na ekranie.

domel31
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: domel31 »

Co sadzicie o noki N97 lub N900 ?
3 D Artist - Architectural Visualisation, animations, special effects, motion design, movie montage.

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

ja bym polecił wszystko co działa na Windows Mobile :wink:

marcinbajorek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: marcinbajorek »

Witam mam Samsunga Omnia i mały problem po wgraniu MT4 nie mogę się zalogować do rachunku przez gprs. Telefon działa w sieci play jest skonfigurowany przez WIFI MT4 loguje się bez problemu. Może ktoś wie w czym problem.

tosiek83
Bywalec
Bywalec

marcinbajorek pisze:Witam mam Samsunga Omnia i mały problem po wgraniu MT4 nie mogę się zalogować do rachunku przez gprs. Telefon działa w sieci play jest skonfigurowany przez WIFI MT4 loguje się bez problemu. Może ktoś wie w czym problem.
Miałem podobny problem tylko że w HTC Diamond. Jak loguje się w MT4 to się nie łączy, musze najpierw otworzyć przeglądarkę Opera (tylko na chwile) aby ona uruchomiła sesje połączenia z internetem a później zamykam Opere i uruchamiam MT4 i wtedy loguje się bez problemu. Nie wiem czemu tak jest no ale działa. Może da się to zrobić aby MT4 logował się od razu no ale za krótko mam Diamonda i jeszcze nie rozkminiłem wszystkich jego funkcji w połączeniach z internetem.

ODPOWIEDZ