XTB
-
- Bywalec
XTB-Trader ostatnio zawiesza sie niemal przy kazej istotiniejszej publikacji danych (ewidentnie nie tylko kursy sie nie zmieniają, ale nawet czas się zatrzymuje sie na równej godzinie), czasami nawet na 5 min lub dlużej, zalezy jak ważne dane i jak duże zmiany cen. Wcześniej sie to czasami zdażało, teraz się niemal nie, nie-zdaża, stało sie to rutyną. Czasami ponowne włączenie platformy pomaga ale często też nie. Macie podobnie ?
Hmmm ... a ja jakoś nie zauważyłem - może masz coś z kompem? Pewnie Vistę ?:) Albo łącze internetowe coś nie teges ? Z którym DC się łączysz ?Gordongeko pisze:XTB-Trader ostatnio zawiesza sie niemal przy kazej istotiniejszej publikacji danych (ewidentnie nie tylko kursy sie nie zmieniają, ale nawet czas się zatrzymuje sie na równej godzinie), czasami nawet na 5 min lub dlużej, zalezy jak ważne dane i jak duże zmiany cen. Wcześniej sie to czasami zdażało, teraz się niemal nie, nie-zdaża, stało sie to rutyną. Czasami ponowne włączenie platformy pomaga ale często też nie. Macie podobnie ?
-
- Bywalec
@ green7
Może być, bo w końcu w momencie publikacji gdy ceny szybko się zmieniają platforma chyba pobiera wiecej danych bo i te cyferki w prawym dolnym rogu mocno sie zmieniają zanim się zatrzyma. Faktycznie mam viste, aczkolwiek mam konta także u innych brokerów z MT4 i tam w tym samym momencie jest OK i wszytko chodzi.
W sumie nie ma to dla mnie aż takiego dużego znaczenia bo od jakiegoś czasu już u nich nie handluje, a z platformy korzystam obecnie głównie kontrolnie np. indeksy. I tak po prostu zwróciłem uwagę.
Może być, bo w końcu w momencie publikacji gdy ceny szybko się zmieniają platforma chyba pobiera wiecej danych bo i te cyferki w prawym dolnym rogu mocno sie zmieniają zanim się zatrzyma. Faktycznie mam viste, aczkolwiek mam konta także u innych brokerów z MT4 i tam w tym samym momencie jest OK i wszytko chodzi.
W sumie nie ma to dla mnie aż takiego dużego znaczenia bo od jakiegoś czasu już u nich nie handluje, a z platformy korzystam obecnie głównie kontrolnie np. indeksy. I tak po prostu zwróciłem uwagę.
Vista ma swoje humory - może to to .... Lookałem właśnie na danych - u mnie wyglądało ok. Coś może jakby przez sekundę ceny "zamarły", ale przy danych to nic nadzwyczajnego. Gorzej, że od jakiegoś czasu bywa tak, że pozycję (nie ważne w jakich warunkach) otwiera mi kilka sekund (kiedyś było dużo szybciej). Ale ogólnie wydaje mi się ok (w porównaniu do niespodzianek u innych brokówGordongeko pisze:@ green7

-
- Bywalec
W temacie indeksów to dodam jeszcze że na W20 też jakiś czas temu robili niezłe cyrki, czasami kwotowania różniły się po 7 pkt. i więcej niż na rynku, albo na rynku marazm spread na FW20, 1 punkt i kurs stoi w miejscu a u nich jazdy po 10 pkt. i co tik to sie zmienia raz w jedną raz w drugą i tak przez znaczną część sesji, a trzeba pamiętać że jeden punkt na W20 waży więcej niż 1 pips na przeciętnej walucie, bo to aż 10 zł. No ale zauważyłem że ostatnio się z tym uspokoili i obecnie można powiedzieć że jest przyzwoicie.
-
- Bywalec
wielkosc rachunku a szanse
Witam, jestem zupełnie nowy i na forum i w tej dziedzinie, i mam dwa słowa opinii nt. XTB.
Największym problemem jest dla mnie wielkość transakcji 0,1 lota. Wg. moich doświadczeń nie jest możliwe wygrać z tym brokerem przy rozmiarach rachunku np. 2000-10000 zlotych. To jest rownież bardzo problematyczne przy 100.000 zl.
Do tego bardzo wulgarny marketing (ten nieszczęsny konkurs).
Słowem szukałbym tam gdzie ryzyko jest znacznie mniejsze.
Pozdro.
Największym problemem jest dla mnie wielkość transakcji 0,1 lota. Wg. moich doświadczeń nie jest możliwe wygrać z tym brokerem przy rozmiarach rachunku np. 2000-10000 zlotych. To jest rownież bardzo problematyczne przy 100.000 zl.
Do tego bardzo wulgarny marketing (ten nieszczęsny konkurs).
Słowem szukałbym tam gdzie ryzyko jest znacznie mniejsze.
Pozdro.