XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
MałyRekin
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: MałyRekin »

Masz to wszystko u siebie w logach. Mozesz sprawdzic co robiles z ta pozycja.

Poza tym w tej chwili nie moge otworzyc zadnej pozycji (Common error). Tez tak macie ?

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
DM_POZNAŃ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DM_POZNAŃ »

MałyRekin pisze:Masz to wszystko u siebie w logach. Mozesz sprawdzic co robiles z ta pozycja.

Poza tym w tej chwili nie moge otworzyc zadnej pozycji (Common error). Tez tak macie ?
tak, teraz zupelnie siadlo , brak polaczenia

Gordongeko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gordongeko »

XTB-Trader ostatnio zawiesza sie niemal przy kazej istotiniejszej publikacji danych (ewidentnie nie tylko kursy sie nie zmieniają, ale nawet czas się zatrzymuje sie na równej godzinie), czasami nawet na 5 min lub dlużej, zalezy jak ważne dane i jak duże zmiany cen. Wcześniej sie to czasami zdażało, teraz się niemal nie, nie-zdaża, stało sie to rutyną. Czasami ponowne włączenie platformy pomaga ale często też nie. Macie podobnie ?

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Gordongeko pisze:XTB-Trader ostatnio zawiesza sie niemal przy kazej istotiniejszej publikacji danych (ewidentnie nie tylko kursy sie nie zmieniają, ale nawet czas się zatrzymuje sie na równej godzinie), czasami nawet na 5 min lub dlużej, zalezy jak ważne dane i jak duże zmiany cen. Wcześniej sie to czasami zdażało, teraz się niemal nie, nie-zdaża, stało sie to rutyną. Czasami ponowne włączenie platformy pomaga ale często też nie. Macie podobnie ?
Hmmm ... a ja jakoś nie zauważyłem - może masz coś z kompem? Pewnie Vistę ?:) Albo łącze internetowe coś nie teges ? Z którym DC się łączysz ?

Gordongeko
Bywalec
Bywalec

@ green7
Może być, bo w końcu w momencie publikacji gdy ceny szybko się zmieniają platforma chyba pobiera wiecej danych bo i te cyferki w prawym dolnym rogu mocno sie zmieniają zanim się zatrzyma. Faktycznie mam viste, aczkolwiek mam konta także u innych brokerów z MT4 i tam w tym samym momencie jest OK i wszytko chodzi.
W sumie nie ma to dla mnie aż takiego dużego znaczenia bo od jakiegoś czasu już u nich nie handluje, a z platformy korzystam obecnie głównie kontrolnie np. indeksy. I tak po prostu zwróciłem uwagę.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Gordongeko pisze:@ green7
Może być, bo w końcu w momencie publikacji gdy ceny szybko się zmieniają platforma chyba pobiera wiecej danych bo i te cyferki w prawym dolnym rogu mocno sie zmieniają zanim się zatrzyma. Faktycznie mam viste, aczkolwiek mam konta także u innych brokerów z MT4 i tam w tym samym momencie jest OK i wszytko chodzi.
W sumie nie ma to dla mnie aż takiego dużego znaczenia bo od jakiegoś czasu już u nich nie handluje, a z platformy korzystam obecnie głównie kontrolnie np. indeksy. I tak po prostu zwróciłem uwagę.
Vista ma swoje humory - może to to .... Lookałem właśnie na danych - u mnie wyglądało ok. Coś może jakby przez sekundę ceny "zamarły", ale przy danych to nic nadzwyczajnego. Gorzej, że od jakiegoś czasu bywa tak, że pozycję (nie ważne w jakich warunkach) otwiera mi kilka sekund (kiedyś było dużo szybciej). Ale ogólnie wydaje mi się ok (w porównaniu do niespodzianek u innych broków :) )

ramzes33
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ramzes33 »

z tego co widze to ktos na DAX musial im niezłe kuku zrobic skoro nie dosc ze zmienili "płynnosc " jak mniemam po to zeby ciezko bylo zamykac pozycje to jeszcze zawiesili notowania . hehe :lol: . typowy scam trick . ciekawe czy koles ktory ma pozycje na tym instrumencie nie jest lekko podenerwowany ....

Gordongeko
Bywalec
Bywalec

W temacie indeksów to dodam jeszcze że na W20 też jakiś czas temu robili niezłe cyrki, czasami kwotowania różniły się po 7 pkt. i więcej niż na rynku, albo na rynku marazm spread na FW20, 1 punkt i kurs stoi w miejscu a u nich jazdy po 10 pkt. i co tik to sie zmienia raz w jedną raz w drugą i tak przez znaczną część sesji, a trzeba pamiętać że jeden punkt na W20 waży więcej niż 1 pips na przeciętnej walucie, bo to aż 10 zł. No ale zauważyłem że ostatnio się z tym uspokoili i obecnie można powiedzieć że jest przyzwoicie.

Serp
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Serp »

Panowie tylko mi nie laczy w xtb?
Nie moge zalogowac sie zarowno w programie jak i na stronie?

oskar20051
Bywalec
Bywalec

wielkosc rachunku a szanse

Nieprzeczytany post autor: oskar20051 »

Witam, jestem zupełnie nowy i na forum i w tej dziedzinie, i mam dwa słowa opinii nt. XTB.

Największym problemem jest dla mnie wielkość transakcji 0,1 lota. Wg. moich doświadczeń nie jest możliwe wygrać z tym brokerem przy rozmiarach rachunku np. 2000-10000 zlotych. To jest rownież bardzo problematyczne przy 100.000 zl.
Do tego bardzo wulgarny marketing (ten nieszczęsny konkurs).

Słowem szukałbym tam gdzie ryzyko jest znacznie mniejsze.

Pozdro.

ODPOWIEDZ