Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

michaelion
Stały bywalec
Stały bywalec

MOMO

Nieprzeczytany post autor: michaelion »

Tak Nison wspominał co nieco o tym w swoich publikacjach
Nison = Price Action więc...
Zauważyłem że bardzo duże znaczenie poziom High świecy która poprzedza MOMO - niesamowite jak to działa - polecam, w szczególności gdy tenże poziom nie był testowany zaraz po utworzeniu się MOMO
W załączniku ciekawe poziomy które warto zapamiętać.
Jak już wcześniej wspominałem warto wiązać sweet spoty z MOMO zone (00,20,33,50,66,80)
PS
Osobiście myślę że szykanie wejścia na MOMO których świeca jest mniejsza niż 30 pkt mija się z celem (1H TF)

Pzdr,,
Życzę wszystkim udanych transakcji

Dodano po 40 minutach:

Mój nr Skype to michaelion - najlepiej byłoby rozmawiać na ten temat na bieżąco w trakcie tego co się dzieje na rynku - wydaje mi się że każdemu który uczy się bardzo by to pomogło... ponieważ nie można wchodzić w każde MOMO które się pojawia ;)
PS
Wydaje mi się że załapałem temat i bardzo chętnie każdemu pomogę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud »

Wejscie w shorta zgodnie z zasadami, zobaczymy czy właściwe. Czy może się ktoś do tego odnieść?

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

uzin2 pisze:no w wiekszosci przypadkow masz racje ZL przy dobrym wejsciu daje te 20 pipsow ale nie zawsze tak jest, czasem idealny setup na wejscie ale cena robi cos innego jak bysmy chcieli i nie mowie tu o danych, tak z ciekawosci zapytam w ktorym momencie wchodzisz stosujac ZL? odrazu po momentum gdy cena wraca do zl cy czekasz na nastepna, dzis np bylo kika sytuacji w ktorych gdybysmy weszli zaraz po powrocie do ZL to dalo sie niezle zarobic, ale pozniej cena juz robila cos innego, mozna podyskutowac nt tej metody ale nie wiem czy nie lepiej w watku o ZL ktory niestety troche przycichl, bo tutaj niektorym znowu sie pomiesza i beda nastepne "dziwne" pytania
Tekst skopiowany z NLA

Sorki ale You doing it wrong!

Wiem oco ci chodzi naprawde! tez miałem z tym problem ale poczekam aż sam do tego dojdziesz hihi MYŚL!! Napisałem juz o tym w NLA.

Dodano po 1 minutach:

Najłatwiejsze pipsy jakie mogą być.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

Jaki tu spokój, nanana
Nic się nie dzieje, nanana
Nikt się nie bawi, nanana
Wszyscy się nudzą, nananana
Jedziemy...

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

HEX pisze:
uzin2 pisze:no w wiekszosci przypadkow masz racje ZL przy dobrym wejsciu daje te 20 pipsow ale nie zawsze tak jest, czasem idealny setup na wejscie ale cena robi cos innego jak bysmy chcieli i nie mowie tu o danych, tak z ciekawosci zapytam w ktorym momencie wchodzisz stosujac ZL? odrazu po momentum gdy cena wraca do zl cy czekasz na nastepna, dzis np bylo kika sytuacji w ktorych gdybysmy weszli zaraz po powrocie do ZL to dalo sie niezle zarobic, ale pozniej cena juz robila cos innego, mozna podyskutowac nt tej metody ale nie wiem czy nie lepiej w watku o ZL ktory niestety troche przycichl, bo tutaj niektorym znowu sie pomiesza i beda nastepne "dziwne" pytania
Tekst skopiowany z NLA

Sorki ale You doing it wrong!

Wiem oco ci chodzi naprawde! tez miałem z tym problem ale poczekam aż sam do tego dojdziesz hihi MYŚL!! Napisałem juz o tym w NLA.

Dodano po 1 minutach:

Najłatwiejsze pipsy jakie mogą być.
spoko nie oczekuje ze dostane cos na tacy, tylko chce podyskutowac o tej metodzie, nie uzywam jej zbyt dlugo, najczesciej wchodzilem wtedy gdy next swieca po momo naruszala ZL, stawialem sl pod/nad momo kilka pips i wchodzilo, 20, 30 p zawsze udalo sie zgarnac, Shadi napisal ze niektorzy wchodza juz wtedy ale pewnie oni znaja juz dobrze ten sys,

mamy np taka sytuacje jak na screenie, mamy dlugie spadkowe momentum pozniej 2 swiece, nastepna swieca (przypuscmy), wraca do ZL, teraz wg systemu potrzebujemy jeszcze jednej do potwierdzenia kierunku i wtedy wchodzimy, gramy na h4, od powstania momo mija juz 12 godzin jeszcze potrzebujemy jednej potwierdzajacej swiecy i bedzie juz 16h, o ile to wszystko nie zostanie zanegowane no i cala zabawa od nowa, tak mi sie wydaje ze troche dlugo czekania jak na te kilka pipsow, a jak mozna zauwazyc w wiekszosci przypadkow po momentum nastepuje korekta i wlasnie na niej mozna szybciej zarobic, oczywiscie ryzyko tez jest, to tylko takie moje zdanie

@Freud to co Ty przedstawiles na wykresie h1 to samo ja dalem za przyklad na h4 i tu tez pasuje taki "naciagany" short tyle ze chyba nie jest to wejscie calkowicie zgodne z sysem, a wlasie tak ja napisalem, bezposrednio po powrocie do zl

HEX
Gaduła
Gaduła

uzin2 pisze:mamy np taka sytuacje jak na screenie, mamy dlugie spadkowe momentum pozniej 2 swiece, nastepna swieca (przypuscmy), wraca do ZL, teraz wg systemu potrzebujemy jeszcze jednej do potwierdzenia kierunku i wtedy wchodzimy, gramy na h4, od powstania momo mija juz 12 godzin jeszcze potrzebujemy jednej potwierdzajacej swiecy i bedzie juz 16h, o ile to wszystko nie zostanie zanegowane no i cala zabawa od nowa, tak mi sie wydaje ze troche dlugo czekania jak na te kilka pipsow, a jak mozna zauwazyc w wiekszosci przypadkow po momentum nastepuje korekta i wlasnie na niej mozna szybciej zarobic, oczywiscie ryzyko tez jest, to tylko takie moje zdanie
You doing it wrong! :D
Nie czytacie ze zrozumieniem.Nie czekasz 16 godzin na tranzakcje! ja w 2 godziny miałem juz okolo 50 pipsów z 3 tranzakcji.

Dodano po 49 sekundach:

ide spac .Pewnie nie pójde ale mam taki plan hehe

uzin2
Gaduła
Gaduła

HEX pisze:
uzin2 pisze:mamy np taka sytuacje jak na screenie, mamy dlugie spadkowe momentum pozniej 2 swiece, nastepna swieca (przypuscmy), wraca do ZL, teraz wg systemu potrzebujemy jeszcze jednej do potwierdzenia kierunku i wtedy wchodzimy, gramy na h4, od powstania momo mija juz 12 godzin jeszcze potrzebujemy jednej potwierdzajacej swiecy i bedzie juz 16h, o ile to wszystko nie zostanie zanegowane no i cala zabawa od nowa, tak mi sie wydaje ze troche dlugo czekania jak na te kilka pipsow, a jak mozna zauwazyc w wiekszosci przypadkow po momentum nastepuje korekta i wlasnie na niej mozna szybciej zarobic, oczywiscie ryzyko tez jest, to tylko takie moje zdanie
You doing it wrong! :D
Nie czytacie ze zrozumieniem.Nie czekasz 16 godzin na tranzakcje! ja w 2 godziny miałem juz okolo 50 pipsów z 3 tranzakcji.

Dodano po 49 sekundach:

ide spac .Pewnie nie pójde ale mam taki plan hehe
sorki mam na mysli czyste zasady systemu, czy nie tak jest to opisane na 1 stronie, oczywiscie Ty uzywasz modyfikacji, ja tez staram sie cos dodac aby to jakos zrobic pod siebie,

pozdrawiam

HEX
Gaduła
Gaduła

uzin2 pisze:sorki mam na mysli czyste zasady systemu, czy nie tak jest to opisane na 1 stronie, oczywiscie Ty uzywasz modyfikacji, ja tez staram sie cos dodac aby to jakos zrobic pod siebie,
Nie używam moodyfikacji używam czystych zasad jakie przedstawił MO.
Ale pominełes jedną ważną rzecz.Myśl....3 razy to powtórzyłem na NLA w ostatnich stronach. Jesli nie czaicie po polsku to może po angielsku www.kreslik.com

Dodano po 1 minutach:

Dlaczego zamknełem longa tak jak na screenie?a nie trzymałem do teraz??Wiecie?przeciez zawsze jest ryzyko...Przypuszczałem że nadal bedzie kontynulowany ale byliśmy w ....

Dodano po 23 minutach:

I najważniejsze TO NIE JEST GRAL!! FOREX to FOREX poprostu.
Ale dzięki ZL mozna zauważyc gdzie wchodza grubasy(takie jest moje zdanie,a oni zawsze wygrywaja .Więc czemu nie grać tak jak oni).

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

w zasadzie niżej nie schodzę niż 4h

Do zaobserwowania - czas pomiędzy ZLkami...
Do zapamiętania - różnica pomiędzy brokerami w świecach - ogromna bywa.

http://i36.tinypic.com/33e4da0.gif

Ps. kilka nie było do gry... ale jak już szukać na siłę to mniej więcej to mi wychodzi:)

uzin2
Gaduła
Gaduła

@Hex analizowalem troche Twoje wczorajsze wejscia i mysle ze bylo co mnie wiecej jak na rysunku, obydwa wejscia na podstawie tego samego ZL, wyjscia gdy cena wraca do ZL spadkowego momentum, podobno na mniejszych interwalach jak h1 to ryzykowne, ale jak widac tutaj i nie tylko cane robi te same "myki" na kazdym tfie

Dodano po 1 godzinach 24 minutach:

@Shadi mozesz powiedziec co przedstawiaja lini na Twoim wykresie? wydawalo mi sie ze zaczynam rozumiec ten system ale chyba nie do konca,

ODPOWIEDZ