HEX pisze:uzin2 pisze:no w wiekszosci przypadkow masz racje ZL przy dobrym wejsciu daje te 20 pipsow ale nie zawsze tak jest, czasem idealny setup na wejscie ale cena robi cos innego jak bysmy chcieli i nie mowie tu o danych, tak z ciekawosci zapytam w ktorym momencie wchodzisz stosujac ZL? odrazu po momentum gdy cena wraca do zl cy czekasz na nastepna, dzis np bylo kika sytuacji w ktorych gdybysmy weszli zaraz po powrocie do ZL to dalo sie niezle zarobic, ale pozniej cena juz robila cos innego, mozna podyskutowac nt tej metody ale nie wiem czy nie lepiej w watku o ZL ktory niestety troche przycichl, bo tutaj niektorym znowu sie pomiesza i beda nastepne "dziwne" pytania
Tekst skopiowany z NLA
Sorki ale You doing it wrong!
Wiem oco ci chodzi naprawde! tez miałem z tym problem ale poczekam aż sam do tego dojdziesz hihi MYŚL!! Napisałem juz o tym w NLA.
Dodano po 1 minutach:
Najłatwiejsze pipsy jakie mogą być.
spoko nie oczekuje ze dostane cos na tacy, tylko chce podyskutowac o tej metodzie, nie uzywam jej zbyt dlugo, najczesciej wchodzilem wtedy gdy next swieca po momo naruszala ZL, stawialem sl pod/nad momo kilka pips i wchodzilo, 20, 30 p zawsze udalo sie zgarnac, Shadi napisal ze niektorzy wchodza juz wtedy ale pewnie oni znaja juz dobrze ten sys,
mamy np taka sytuacje jak na screenie, mamy dlugie spadkowe momentum pozniej 2 swiece, nastepna swieca (przypuscmy), wraca do ZL, teraz wg systemu potrzebujemy jeszcze jednej do potwierdzenia kierunku i wtedy wchodzimy, gramy na h4, od powstania momo mija juz 12 godzin jeszcze potrzebujemy jednej potwierdzajacej swiecy i bedzie juz 16h, o ile to wszystko nie zostanie zanegowane no i cala zabawa od nowa, tak mi sie wydaje ze troche dlugo czekania jak na te kilka pipsow, a jak mozna zauwazyc w wiekszosci przypadkow po momentum nastepuje korekta i wlasnie na niej mozna szybciej zarobic, oczywiscie ryzyko tez jest, to tylko takie moje zdanie
@Freud to co Ty przedstawiles na wykresie h1 to samo ja dalem za przyklad na h4 i tu tez pasuje taki "naciagany" short tyle ze chyba nie jest to wejscie calkowicie zgodne z sysem, a wlasie tak ja napisalem, bezposrednio po powrocie do zl
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.