Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

HEX pisze: aha i nie uczcie się ZL z tego forum lepiej z kresliku.Tutaj jest to mylnie przedstawione...nie potrzeba 3 świec żeby wiedziec w która strone idzie rynek tylko 2.
Widzisz Hex.. Sam jesteś mylnie przedstawiony. Takie było pierwsze założenie MO jednak ludzie nie rozumieli o co chodzi to dodali sobie jakieś ułatwienia. Wybacz nie studiuje już tamtego forum i nie wiem co zostało zmienione... ale nie mów że coś zostało źle przedstawione, bo nie zostało.

Prosty przykład Luluxa czy jakoś taki nick...

Mike25
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Mike25 »

Teraz wątek powinien się nazywać NLA with ZL :lol:

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Shadi pisze:Widzisz Hex.. Sam jesteś mylnie przedstawiony. Takie było pierwsze założenie MO jednak ludzie nie rozumieli o co chodzi to dodali sobie jakieś ułatwienia. Wybacz nie studiuje już tamtego forum i nie wiem co zostało zmienione... ale nie mów że coś zostało źle przedstawione, bo nie zostało.
Sorki shadi masz racje źle to napisałem.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

HEX mam pytanie: Czy grając strategią Zero Line też stosujesz zasadę aby wchodzić zgodnie z kolorem świecy H1? (wiem ,że w oryginale tego nie stosują)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Spoko Hex... i tak uważam że zrobiłeś tutaj zajebistą robotę... swoją drogą.. pamiętajcie zl 1d mocniejsze od 4h ... 4h od 1h a niżej nie szukałbym :D

HEX
Gaduła
Gaduła

Shadi pisze:Spoko Hex... i tak uważam że zrobiłeś tutaj zajebistą robotę... swoją drogą.. pamiętajcie zl 1d mocniejsze od 4h ... 4h od 1h a niżej nie szukałbym :D
Nom to trzeba pamiętac ZAWSZE większy TF jest mocniejszy inaczej lezycie!Jak sie wam wydaje że jest super okazja na M15 to lepiej popatrzcie na H1 ,H4 czy tam tez jest okazja bo może sie okazac że ta okazja nie jest do longa tylko była do shorta jakies 10 pipsów wcześniej i będzie jeszcze iśc w dół przez 40 pipsów .
GU własnie dało mi 2 razy okazje na longa 20 i 30 pipsów.awsze jest ryzyko ale lepiej tak niż z fusów ;]

Np teraz czaje się tylko na shorta na GU ale jeśli beda spelnione odpowiednie warunki oczywiście.

Dodano po 2 minutach:

albo nie czekajcie na nic tylko dajcie shorta teraz z SL 100 a TP 200 proste :D

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

Hex mozesz powiedziec na jakim interwale miales te 2 okazje na longa na kablu? ja sprzedalem rano analizujac h4, po dlugim czerwonym momo, wlazlem w shorta na kablu na zoltej linii, (naruszenie ZL)z 0,2 lota, obsowa byla okolo 5 p i od razu zaczelo isc w dol, czesc zamknalem na plus 40p, reszta poszla na be, niestety musialem wyjsc, a spodziewalem sie wiekszej zwaly ale niestety walnelo w be, podobna sytuacja byla w tym samy czasie na geju, teraz gej odbil sie od ZL tej dlugiej czerwonej swiecy h4, ale nie wiem czy jest jeszcze sens wchodzic, co Wy na teemat ewentualnego wejscia?

pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

HEX
Gaduła
Gaduła

2009.11.03 14:49 gbpusd buy 1.62934 2009.11.03 15:06 1.63227
2009.11.03 14:05 gbpusd buy 1.62915 2009.11.03 14:33 1.63149

Dodano po 34 sekundach:

i teraz mam kolejnego longa juz jest zabezpieczony.

Dodano po 8 minutach:

2009.11.03 16:17 buy 1.62991 2009.11.03 16:46 1.63231

Dodano po 45 minutach:

Przegapiłem tego longa (dziewczyna przyszła hehe) !!! aaaaaa a taki fajny długaśny :D dla zainteresowanych wejście było na 6310,Spójrzcie na to od strony psychologicznej zaczyna sie nowa godzina a cena leci około 15 pipsów w dół poczym wystrzela 60 do góry :D Można zobaczyc że grubasy chcieli obkupic sie w lepszym miejscu. i nawt pasuje do reszty świeczek.MAGIA

Wiem wiem po fakcie każdy mądry ale to naprawde było widać w realu.

Awatar użytkownika
AdamJ
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: AdamJ »

hex napisalem ci pw ale napisze też tutaj.

jak interpretujesz wskaźnik rysujący kropki? kiedy widzisz longa a kiedy shorta?

wiem że pytanie lekko lamerskie ale jestem w temacie od niedawna :|

HEX
Gaduła
Gaduła

:roll: stary nie mam pojęcia,masz na ten temat jakieś 60-70 stron wątku prawdopodobnie tam znajdziesz cos o interpretacji wejść.Zabij nie wiem.
AdamJ pisze:wiem że pytanie lekko lamerskie
coś ty :)

Dodano po 1 godzinach 42 minutach:

Jak wam idzie?? Pewnie zastanawiacie sie że to jest za proste żeby było prawdziwe ? :D
Najlepsze jest to że to się dzieje tak samo na wszystkich TF !! D1 W1 MN . CENA zawsze robi ten sam myk :D

Przeciez kiedys ludzie nie mieli wskaźników ,EA i innego syfu,Cena była podowana raz dziennie w gazetach a mimo to ludzie grali i wygrywali,PA w najczystszej postaci !! w końcu jest możliwość znalezienia sie na samym początku ruchu PA i kosic po te minimum 20 pipsów!

Chyba że wolicie wskaźniki astrologiczne :D :) 8) :lol:

ODPOWIEDZ