Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

no w wiekszosci przypadkow masz racje ZL przy dobrym wejsciu daje te 20 pipsow ale nie zawsze tak jest, czasem idealny setup na wejscie ale cena robi cos innego jak bysmy chcieli i nie mowie tu o danych, tak z ciekawosci zapytam w ktorym momencie wchodzisz stosujac ZL? odrazu po momentum gdy cena wraca do zl cy czekasz na nastepna, dzis np bylo kika sytuacji w ktorych gdybysmy weszli zaraz po powrocie do ZL to dalo sie niezle zarobic, ale pozniej cena juz robila cos innego, mozna podyskutowac nt tej metody ale nie wiem czy nie lepiej w watku o ZL ktory niestety troche przycichl, bo tutaj niektorym znowu sie pomiesza i beda nastepne "dziwne" pytania

pozdrawiam

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud »

Zapraszam i zachęcam wszystkich zainteresowanych ZL na wątek związany z tą strategią. Przycichł on ostatnio i faktycznie może dobrze byłoby go odświeżyć. szczególnie, że teraz pewnie sporo ludzi z tego wątku przesiądzie się na koncepcję ZL, Chętnie podzielę się informacjami na ten temat ponieważ zdradziłem NLA właśnie na rzecz ZL.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

freud pisze:szczególnie, że teraz pewnie sporo ludzi z tego wątku przesiądzie się na koncepcję ZL
Tak, ludzie są jak owce, lubią się poruszać stadami ... w tzw. owczym pędzie ... :lol:
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

Mike_Scofield pisze:Tak, ludzie są jak owce, lubią się poruszać stadami ... w tzw. owczym pędzie ... Laughing
Mike mówisz do mnie czy koło mnie? Po co te złośliwości?

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

freud pisze:
Mike_Scofield pisze:Tak, ludzie są jak owce, lubią się poruszać stadami ... w tzw. owczym pędzie ... Laughing
Mike mówisz do mnie czy koło mnie? Po co te złośliwości?
Problemy ze zrozumieniem słowa pisanego? O jakie złośliwości Ci chodzi?

Piszę ogólnie o ludzkich zachowaniach (stadnych), nie mając nikogo konkretnego na myśli.
Całkiem słusznie zauważyłeś, że "teraz pewnie sporo ludzi z tego wątku przesiądzie się na koncepcję ZL".

Jak się pozna trochę ludzką psychikę, to łatwo jest przewidzieć ludzkie zachowania i łatwo ludźmi manipulować.

Chyba przestanę się już wypowiadać na tym forum, bo wszyscy jacyś przewrażliwieni ...
Za mało pipsów zgarniacie, czy o co chodzi?

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

Mike bo to zabrzmiało tak jakbyś się zgrywał z tych ludzi. A ja bardzo nie lubię jak na forum pojawiają się wypowiedzi zupełnie nie związane z tematem (właśnie to robimy) i potem nowa osoba, która przegląda wątek, nie dość że nic nie wie to jeszcze do tego musi przebrnąć przez takie denne historie. Po prostu fajnie by było gdyby wątek zrobił się bardziej merytoryczny, a nie takie pogaduchy do poduchy.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

freud pisze:Mike bo to zabrzmiało tak jakbyś się zgrywał z tych ludzi. A ja bardzo nie lubię jak na forum pojawiają się wypowiedzi zupełnie nie związane z tematem (właśnie to robimy) i potem nowa osoba, która przegląda wątek, nie dość że nic nie wie to jeszcze do tego musi przebrnąć przez takie denne historie. Po prostu fajnie by było gdyby wątek zrobił się bardziej merytoryczny, a nie takie pogaduchy do poduchy.
Jakbyś nie zauważył, to jakieś 5 ostatnich stron nie jest związane z tematem i wszyscy jakoś to akceptują (tylko uzin2 zwrócił uwagę, że coś jest nie tak).
Nie wiem co zrozumie z tego wątku "nowa osoba" jak go przeczyta w całości.
Że generalnie są jakieś zasady, ale jak się je łamie, to jest jeszcze lepiej.

To wg Ciebie jest merytoryczne?

Rozumiem, że (to zauważył sgorn) każdy robi jakieś "modyfikacje" systemu pod siebie. To jest normalne.
Ale jak ktoś już zaczyna grać wbrew podstawowym zasadom, to gra już zupełnie innym systemem.
Powinien więc prezentować wejścia w oddzielnym wątku. Takie jest moje zdanie ...

A ci biedni ludzie, jak stado owieczek będą tak podążać z wątku do wątku, jak tylko przeczytają gdzieś, że ktoś ugrał 20 pipsów ...

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

HEX pisze:Chyba że wolicie wskaźniki astrologiczne Very Happy Smile Cool Laughing

Zdecydowanie lepsze, ale długi interwał. Studiowałem to kiedyś, ale kłóci się z moją zasada "keep it simple"
Yaaa man

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Wa$$kII pisze:Zdecydowanie lepsze, ale długi interwał. Studiowałem to kiedyś, ale kłóci się z moją zasada "keep it simple"
Serio to działa :D hehehe
No ale jak tos tym zarabia to ok.
Jak zaczynałem przygode z forexem i na tym forum przeczytałem takie zdanie
"nie ważne jaką metoda się wygrywa nawet bardzo głupia ale jeśli ktos wygrywa na podstawie siły i kierunku wiatru w oborze to niech sie tego trzyma" jakoś tak to szło hehe.
Tro kiedys napisał że człowiek jest tak skonstrulowany że zamiast upraszczac to on utrudnia.No i tak s ie tez dzieje.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

@Mike
masz racje przestan pisac na forum bo jak mozna z Twoich postow zauwazyc, to tyllko chodzi Ci o to aby kogos wysmiac, obalic to co mowi itp, zrob sobie rachunek sumienia, poszukaj swoich postow i zobacz ile z nich jest na temat chociazby tego watku a ile jest kpin, jak masz tak dalej pisac to sie zastanow, czy to ma sens, jak znajdzie sie ktos kto nie czai systemu to Ty oczywiscie musisz go zgascic glupim komentarzem, a sprawdz na poczatku tematu jak ty szybko to trybiles, czy to jest temat o "ludzkch zachowaniach w stadzie" ? jezeli nie to po cholere cos o tym piszesz

ODPOWIEDZ