JadeFX (Jade Investments Group) - ECN/STP

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
6
19%
Poza paroma minusami są ok
3
10%
Przeciętny
7
23%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
13
42%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Faktycznie, demo powiesiło się dwa razy w ciągu godziny. Strasznie jestem ciekaw Twoich testów live.
Jeszcze raz dzięki za info, jeśli sie sprawdzi to jest to brok, którego szukałem. Na porządnego ECN-a z wejsciem od 50k mnie nie stać na razie.

pozdro

J.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Trochę to jeszcze potrwa. Bo dzisiaj prześlę im dokumenty. Pewnie z 5 dni pojdzie kasa przelewem bankowym, także dopiero po 9 listopada zacznę.

Chcę przetestować nowego brokera i nową wersję systemu.

[edit]
quapi pisze:Faktycznie, demo powiesiło się dwa razy w ciągu godziny.
1 listopada wszystko ma wrócić do normy: http://www.jadeinvestments.com/forum/sh ... stcount=31

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.

Z tego co widzę to wszystko wróciło do normy i już nie ma problemów z serwerem demo.

Poza tym widać, że mają całodobową obsługę przez 7 dni w tygodniu, bo wczoraj wysłałem do nich wszystkie dokumenty potrzebne do otwarcia konta i po 3 godzinach konto było już otwarte. Czekam jeszcze aż pieniądze dojdą i sprawdzę jak wygląda u nich real :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Demo śmiga!
Jeśli w ciągu miesiąca będzie wszystko OK w realu u Ciebie, w grudniu też tam otworzę rachunek.

pozdro

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

MaRCHeW pisze:Czekam jeszcze aż pieniądze dojdą i sprawdzę jak wygląda u nich real
a tego VPS tez u nich założyłeś- bo to jest bardzo ciekawa opcja

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.

JadeFX nie oferuje (narazie) wersji MT4 Mobile. Jednak osoby, które mają wykupioną tą wersję w Metaquotes mogą bez problemu tradować mobilnie. Dzisiaj sprawdzałem jak wszystko działa i ..... działa bardzo dobrze ;)

Poniżej adresy IP serwerów JadeFX:
Live IP: 208.118.226.194
Demo IP: 38.97.64.254
astra pisze:a tego VPS tez u nich założyłeś- bo to jest bardzo ciekawa opcja
Wpierw chcę sprawdzić, jak wszystko działa i na razie nie zastanawiałem się nad VPS'em.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Panowie - zamiast się podniecać JadeFX załóżcie sobie może od razu konto u brokera, do którego Jade kieruje ruch ....
Zagadka dla dociekliwych: co to za broker podpowiedź ... duży, na 4 litery pierwsza ... f :)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
green7 pisze:Panowie - zamiast się podniecać JadeFX załóżcie sobie może od razu konto u brokera, do którego Jade kieruje ruch ....
Zagadka dla dociekliwych: co to za broker podpowiedź ... duży, na 4 litery pierwsza ... f :)
Green7 kase przelałem już a Ty z jakimiś zagadkami wyjeżdżasz. Pisz wprost o co chodzi i skąd masz informacje.

EDIT:
Sprawa wyjaśniona. Wygląda na to, że LP dla JadeFX jest FXCM. Nie wiadomo tylko czy jedynym czy jest ich więcej. Pewnie ma to związek z bridgem dla MT4 od Boston Technologies.
FXCM jest LP dla wielu innych brokerów, np. ATCBrokers, DBFX itd., z którymi ma podpisane różne umowy odnośnie swapu, spreadu i commission w zależności od volumenu.

Także wszystko jest oki ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 2 godzinach 6 minutach:

Witam.

Kontynując wątek na forum JadeFX można przeczytać:
2. How many Liquidity Providers do you have ?

ANS: We have 16 Major Liquidity Providers to choose from and we only choose the Liquidity Provider with Lowest Insitutional Spreads ( ECN Spreads ) . The List includes Deutsche Bank AG , Dresdner, Currenex, Standard Chartered, Barclays Capital, Morgan Stanley, Bank of America, UBS , JPMorgan, , HOTSPOT INST, RBS, Citi, Saxo, LavaFX and FXCM Institutional
http://www.jadeinvestments.com/forum/sh ... d.php?t=20

Pozdrawiam
Karol Marchewka

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

green7 pisze:Panowie - zamiast się podniecać JadeFX załóżcie sobie może od razu konto u brokera, do którego Jade kieruje ruch ....
Zagadka dla dociekliwych: co to za broker podpowiedź ... duży, na 4 litery pierwsza ... f
no i bardzo dobrze, to raczej zaleta, że datafeed mają od FXCM, to ich dodatkowy plus :-)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.

Tak jak obiecałem http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=9618

Mam tylko nadzieje, że szybko się nie skończy ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ