JadeFX (Jade Investments Group) - ECN/STP
Witam.
Trochę to jeszcze potrwa. Bo dzisiaj prześlę im dokumenty. Pewnie z 5 dni pojdzie kasa przelewem bankowym, także dopiero po 9 listopada zacznę.
Chcę przetestować nowego brokera i nową wersję systemu.
[edit]
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Trochę to jeszcze potrwa. Bo dzisiaj prześlę im dokumenty. Pewnie z 5 dni pojdzie kasa przelewem bankowym, także dopiero po 9 listopada zacznę.
Chcę przetestować nowego brokera i nową wersję systemu.
[edit]
1 listopada wszystko ma wrócić do normy: http://www.jadeinvestments.com/forum/sh ... stcount=31quapi pisze:Faktycznie, demo powiesiło się dwa razy w ciągu godziny.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam.
Z tego co widzę to wszystko wróciło do normy i już nie ma problemów z serwerem demo.
Poza tym widać, że mają całodobową obsługę przez 7 dni w tygodniu, bo wczoraj wysłałem do nich wszystkie dokumenty potrzebne do otwarcia konta i po 3 godzinach konto było już otwarte. Czekam jeszcze aż pieniądze dojdą i sprawdzę jak wygląda u nich real
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Z tego co widzę to wszystko wróciło do normy i już nie ma problemów z serwerem demo.
Poza tym widać, że mają całodobową obsługę przez 7 dni w tygodniu, bo wczoraj wysłałem do nich wszystkie dokumenty potrzebne do otwarcia konta i po 3 godzinach konto było już otwarte. Czekam jeszcze aż pieniądze dojdą i sprawdzę jak wygląda u nich real

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam.
JadeFX nie oferuje (narazie) wersji MT4 Mobile. Jednak osoby, które mają wykupioną tą wersję w Metaquotes mogą bez problemu tradować mobilnie. Dzisiaj sprawdzałem jak wszystko działa i ..... działa bardzo dobrze
Poniżej adresy IP serwerów JadeFX:
Live IP: 208.118.226.194
Demo IP: 38.97.64.254
Pozdrawiam
Karol Marchewka
JadeFX nie oferuje (narazie) wersji MT4 Mobile. Jednak osoby, które mają wykupioną tą wersję w Metaquotes mogą bez problemu tradować mobilnie. Dzisiaj sprawdzałem jak wszystko działa i ..... działa bardzo dobrze

Poniżej adresy IP serwerów JadeFX:
Live IP: 208.118.226.194
Demo IP: 38.97.64.254
Wpierw chcę sprawdzić, jak wszystko działa i na razie nie zastanawiałem się nad VPS'em.astra pisze:a tego VPS tez u nich założyłeś- bo to jest bardzo ciekawa opcja
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam.
EDIT:
Sprawa wyjaśniona. Wygląda na to, że LP dla JadeFX jest FXCM. Nie wiadomo tylko czy jedynym czy jest ich więcej. Pewnie ma to związek z bridgem dla MT4 od Boston Technologies.
FXCM jest LP dla wielu innych brokerów, np. ATCBrokers, DBFX itd., z którymi ma podpisane różne umowy odnośnie swapu, spreadu i commission w zależności od volumenu.
Także wszystko jest oki
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 2 godzinach 6 minutach:
Witam.
Kontynując wątek na forum JadeFX można przeczytać:
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Green7 kase przelałem już a Ty z jakimiś zagadkami wyjeżdżasz. Pisz wprost o co chodzi i skąd masz informacje.green7 pisze:Panowie - zamiast się podniecać JadeFX załóżcie sobie może od razu konto u brokera, do którego Jade kieruje ruch ....
Zagadka dla dociekliwych: co to za broker podpowiedź ... duży, na 4 litery pierwsza ... f
EDIT:
Sprawa wyjaśniona. Wygląda na to, że LP dla JadeFX jest FXCM. Nie wiadomo tylko czy jedynym czy jest ich więcej. Pewnie ma to związek z bridgem dla MT4 od Boston Technologies.
FXCM jest LP dla wielu innych brokerów, np. ATCBrokers, DBFX itd., z którymi ma podpisane różne umowy odnośnie swapu, spreadu i commission w zależności od volumenu.
Także wszystko jest oki

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 2 godzinach 6 minutach:
Witam.
Kontynując wątek na forum JadeFX można przeczytać:
http://www.jadeinvestments.com/forum/sh ... d.php?t=202. How many Liquidity Providers do you have ?
ANS: We have 16 Major Liquidity Providers to choose from and we only choose the Liquidity Provider with Lowest Insitutional Spreads ( ECN Spreads ) . The List includes Deutsche Bank AG , Dresdner, Currenex, Standard Chartered, Barclays Capital, Morgan Stanley, Bank of America, UBS , JPMorgan, , HOTSPOT INST, RBS, Citi, Saxo, LavaFX and FXCM Institutional
Pozdrawiam
Karol Marchewka
no i bardzo dobrze, to raczej zaleta, że datafeed mają od FXCM, to ich dodatkowy plusgreen7 pisze:Panowie - zamiast się podniecać JadeFX załóżcie sobie może od razu konto u brokera, do którego Jade kieruje ruch ....
Zagadka dla dociekliwych: co to za broker podpowiedź ... duży, na 4 litery pierwsza ... f

Witam.
Tak jak obiecałem http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=9618
Mam tylko nadzieje, że szybko się nie skończy
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Tak jak obiecałem http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=9618
Mam tylko nadzieje, że szybko się nie skończy

Pozdrawiam
Karol Marchewka