Dziękuje , bo tej stronki jakoś nie miałem, maila wyśle a owszemreptile pisze:Strona którą podajesz wyglada u mnie podobnie, napisz do nich @
tu ok
http://www.jadefx.com
http://www.jadefx.com/index2.htm
JadeFX (Jade Investments Group) - ECN/STP
Witam.
JadeFX ma o wiele szybszą egzekucję zleceń po przejściu do nowego LP. FxPro jest niezłe jeżeli wybierze się odpowiedni serwer ale JadeFX zdecydowanie jest lepsze pod tym względem.
Spread w JadeFX jest jednym z najlepszych na rynku. Nawet dodając do niego commission nadal jest będzie on mniejszy niż w FxPro - nieznacznie ale zawsze jest lepiej.
Gram tylko na E/U i czasami na G/U. Nie interesuję się specjalnie spreadem na innych parach, ale wszystko to co jest na demo dostaniesz także w realu.
Jakość datafeedu też możesz sobie porównać, bo JadeFX ma ten sam datafeed na demo co w realu. Zdaje się, że FxPro też ma ten sam datafeed na demo co w realu ale najlepiej w tej sprawie zapytać Raposo.
Pozdrawiam
Karol Marchewka

Mam konto w JadeFX i FxPro i wszystko to co wymieniłeś wychodzi na plus dla JadeFX.wojtasek pisze:mam pytanko: może ktoś ma konto real w JadeFX i w FXPro i może porównać kilka parametrów, np. szybkość egzekucji zleceń, jakość data feedu, wysokość prowizji (w JadeFX: spread + commission, w FXPro tylko spread) na głównych parach i ich crossach
JadeFX ma o wiele szybszą egzekucję zleceń po przejściu do nowego LP. FxPro jest niezłe jeżeli wybierze się odpowiedni serwer ale JadeFX zdecydowanie jest lepsze pod tym względem.
Spread w JadeFX jest jednym z najlepszych na rynku. Nawet dodając do niego commission nadal jest będzie on mniejszy niż w FxPro - nieznacznie ale zawsze jest lepiej.
Gram tylko na E/U i czasami na G/U. Nie interesuję się specjalnie spreadem na innych parach, ale wszystko to co jest na demo dostaniesz także w realu.
Jakość datafeedu też możesz sobie porównać, bo JadeFX ma ten sam datafeed na demo co w realu. Zdaje się, że FxPro też ma ten sam datafeed na demo co w realu ale najlepiej w tej sprawie zapytać Raposo.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
- Boby_Fischer
 - Gaduła

Witam.
LP dla ATC jest właśnie FXCM tyle tylko, że oni są oficjalnie WL FXCM.
Pozdrawiam
Karol Marchewka

No tu się nie zgodzę. Od lutego 2010 JadeFX ma już innego LP. Przedtem LP dla JadeFX był FXCM.Boby_Fischer pisze:JadeFX i ATC mają bodajże tego samego dostawcę. A ATC ma rewelacyjny datafeed. Nie wiem czy nie najlepszy jaki widziałem...
boby
LP dla ATC jest właśnie FXCM tyle tylko, że oni są oficjalnie WL FXCM.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
- Boby_Fischer
 - Gaduła