Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

bigben pisze:Hex czy przestałeś się trzymać zasad które wyłożyłeś nam na stronie 46 ? Bo jak mamy inaczej rozumieć otwarcie transakcji BUY na spadkowej H1, pod tunelem (zarówno na M5 jak i na M15) w dodatku na pierwszej kropce na M5 ? Pozatym nie rozpoznaje w tej transakcji Twojego stylu gry - w pewnym momencie z +10 pipsow zrobiło się - 8. Jakie są aktualnie zasady Twojego systemu ?
Troszeczke zmieniłem styl gry:) dzisiaj juz ugrałem około 75 pipsów,a najgorsze wtym jes to żee jakies 4 świeczki M15 temu GU dawało łatwe wejście na 50 pipsów !! nie spac do 11 działac

Dodano po 9 minutach:
bigben pisze:w pewnym momencie z +10 pipsow zrobiło się - 8
nie było potrzeby zamykać bo na tym minus 8 chciałem jeszcze dokupic ale z uwagi że była późna godzina nie dokupowałem,ten minus msiał sie zrobic żeby potwierdzic wzrost
ja przewidziałem wzrost od 1.6400 do 1.6470 Ale wiedziałem że bedzie latac dól góra dlatego wziełem raz 30 pipsów to co pokazałem wyżej ale nie położyłem się spać tylko wziełem kolejne 20 pipsów na GU i 20 na EU

system dragona jest świeny korzystam z niego ale w wyobraźni po prostu nakładam sobie kanał na wykres,Ale ja nie mam żadnego wskaźnika na wykresie nic komplenie same słupki ceny i ja po prostu to chyba widze!
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

moje dzisiejsze wejścia w realu:
EUR/USD
Obrazek
zakończone na + 20pips :)

GBP/USD
Obrazek
zakończone na + 30 pips

Dziękuję HEX za dochodowy system :)

HEX
Gaduła
Gaduła

jamesfisher pisze:Dziękuję HEX za dochodowy system
Nie dziękuj mi tylko sobie że to rozgryzles:)

Awatar użytkownika
Ada$
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ada$ »

HEX prosilbym cie abyś wstawił zasady MM dragona dla tego systemu. Jesli zmieniłes zasady swoich wejść i nie zgadzają się z tymi opisanymi na 46 to jak one obecnie wyglądają?
Im ciszej jedziesz, tym dalej zajdziesz...

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud »

Podbijam pytanie. Hex, bo jeśli zacząłeś grać wbrew zasadom systemu, to w zasadzie idziesz dokładnie drogą Draga, który też w końcu zaczął grać pod prąd. Być może to jest naturalna kolej rzeczy i wszyscy tak mają, że po tym jak opanują NLA i zaczną się bawić grą, osiągają kolejny poziom wtajemniczenia i zaczynają grać intuicyjnie. Ale jakbyś mógł zabrać głos w tej sprawie byłbym wdzięczny.

HEX
Gaduła
Gaduła

wszytsko rozbija sie o PA,Ciężko przedstawić to co ja widze, Ja nadal sie ucze może i zrobilem już 75 pipsów ale teraz zlapałem -35 i to tak głupi że szok no ale nic tak trzeba bylo postąpic drugi raz tak nie zrobi.musicie zadac sobie pytanie dlaczego chcecie grac long gdy cena spada i odwrotnie,co się musi wydażyc żeby bylo "odwrócenie" dzisiaj naprawde był udany dzien na ta strategie,ale tak do godziny 11 póxniej był zastój a ja mimo t wszedłem;/ od 1:00 do 11:00 można było ugrac jakies 150 pipsów.a od godziny 11 do 12 lipa.Wielkie niezdecydowanie rynku. Naprawde nie mam pojęcia jak wam to wytłumaczyć ;/ po prostu PA skoro ja moge to wy tez.

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Ada$ pisze:HEX prosilbym cie abyś wstawił zasady MM dragona dla tego systemu. Jesli zmieniłes zasady swoich wejść i nie zgadzają się z tymi opisanymi na 46 to jak one obecnie wyglądają?
Może coś pomogę. Dragon grał (swego czasu - o ile dobrze pamiętam, jeśli żle, to mnie poprawcie) ryzykując 5% konta na transakcję, bo twierdził, że bardzo ciężko stracić 10 razy pod rząd grając tym systemem, ale nawet jeśli, to masz dalej do dyspozycji połowę konta. SL miał wtedy chyba 20p.

TRO stworzył indykator o nazwie: TRO_DRAGON_MONEY_MGMT.mq4
Możesz tam wprowadzić swoje zmienne (%risk, sl w pipsach itd, to poda Ci wartość lota)
Można go pobrać w pakiecie motherload 200905 lub nowszym tu: http://kreslik.com/forums/viewtopic.php?p=17490
Nie załączam indykatora, bo TRO prosi, żeby nie zamieszczać jego kodów na innych forach...

HEX
Gaduła
Gaduła

Analizujcie na różnych interwałach.Ja analizuje na H1 H4 a gram na M15 a wychodze ze zleceń na M5.
Na wszystkich interwalach dzieje sie to samo,ZAWSZE czy to dzienny miesięczny roczny,Cena zawsze chodzi tak samo,Psychologia odgrywa tu znacząca role. (moim zdaniem)

HEX
Gaduła
Gaduła

fx_killer pisze:Dwa czy trzy lata temu to było OK. Można było pogadać z TRO i uzupełnić wiedzę lub wymienić poglądy. Teraz? Cóż teraz? Lepszy biznes na "klepaniu" wskaźników itd itd. Bądźcie ostrożni gdyż dotacje są mile widziane!
Ja nie złożyłem mu żadnej dotacji,Wielokrotnie TRO powtarzał że jego wskaźniki z dotacji sa ulepszonymi modyfikacjami tych za darmo.I równiez powtarzał że tu nie chodzi o wskaźniki tylko o same świeczki.Więc wskaxniki nie sa potrzebne.jeśli ktos czyta NLA na kresliku wie oco chodzi czytajcie posty MO i dragona ,es/pips oni naprawde chca pomóc!

Wiesz Kerimb wątpie żeby TRO zarabiał z tych wskaźników,Skoro tylu gości nauczyło się od niego i tak zarabiaja to koleś zarabia pewnie lepiej niz oni.
Raczej w nie robi nas w balona.w końcu to wszystko jego techniki.

Dodano po 32 minutach:

Serce płacze jak się na GU spojrzy:(

Jeśli chcecie przeanalizować gdzie bylo wejście to popatrzcie na M5 na samym początku wzrostu utworzylo się M5 momentum następnie cena zjechała do jego połowy i tam powinniście wejśc 6342 w tranzakcje target był na 6390 tylko że ja korzystam z M15 a cena nie chciała wrócic.Na EU miałem Longa ale go zamknelem przed wzrostem<hahaha> bo pomyślałem że cena bedzie chciała jeszcze zejść troszeczke na dól przed wybiciem żeby się grubasy lepiej obkupili . No i sie nie doczekałem..

Dodano po 8 minutach:

no jak patrze na Eu to mnie krew zalewa!! 47561 tam kupiłem a pomyslałem że cena zejdzie do poziomu 4745 . MASAKRA :/ ktos zagral na tym longu??

Dodano po 4 minutach:

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

zastanawiam się co zrobiłem źle. Zamieszczam screeny

SL=15, TP=30 , BUY
Obrazek
Ostatnio zmieniony 02 lis 2009, 18:40 przez jamesfisher, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ