Pisałem to już chyba z 10 razy i pisze kolejny.
ŻADNA kwota nie może być przelana na konto prywatne, czy to 1 grosz czy 1.000.000.000 USD
W tym momencie wszystko podpada pod urząd skarbowy i można mieć bardzo nieciekawa sytuacje.
Wszystko co kupujemy MUSI być na firmę. A jak ktoś chce pieniądze w gotówce to wyciąga kasę z bankomatu z karty którą się ma do konta firmowego.
Tak samo konto nie musi być w PL, może być w dowolnym kraju na świecie. Jak mamy firmę tylko na FX i wogóle nie będziemy mieć wpływu z PL na te konto to najlepiej wogole nie zakładać konta w PL.
Firma w Delaware i inne kraje offshore.
MrYogi jeżeli to ma być robione w super profesjonaliżmie to musi być dopracowana sprawa transferu tych środków do dowolnego innego państwa gdzie będą okazje inwestycyjne.A niestety tego tematu nie mamy ruszonego.Dlatego ten temat drążyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
tu drobny artykuł o założeniu firmy na Cyprze, jest też symulacja finansowa, opacalne przy większych kwotach.
http://www.bankier.pl/wiadomosci/multia ... id=2013636
http://www.bankier.pl/wiadomosci/multia ... id=2013636
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Osoby, które nie chcą przechodzić przez wszystkie procedury tworzenia nowej firmy i chcą zaoszczędzić czas, mogą zakupić jedną z już istniejących firm w Stanach Zjednoczonych: Aged Shelf Companies For Sale lub Aged Companies - ich ceny wachają się od 995 USD do 2768 USD, a czas ich istnienia wynosi od około 2 miesięcy do ponad 3 lat (nie wliczając jednej 12 letniej spółki LLC kosztującej 10.000 USD).
Dla wyjaśnienia w skrócie: Shelf Company - jest to firma, która została założona i odrazu zawieszona, czyli nie posiadająca żadnej aktywności.
Dla wyjaśnienia w skrócie: Shelf Company - jest to firma, która została założona i odrazu zawieszona, czyli nie posiadająca żadnej aktywności.
Panowie temat rozwija się rewelacyjnie.Brawo wszystkim pochwała.
A propos Cypru i symulacji podatkowej jeżeli możecie wrzućcie symulację doctyczącą z działalności kapitałowej tz. forex,pieniężny,dłużny itp..Pytam ponieważ na Cyprze słyszałem że od tego typu działalności podatek wynosi 0%.
Pozdrawiam.
A propos Cypru i symulacji podatkowej jeżeli możecie wrzućcie symulację doctyczącą z działalności kapitałowej tz. forex,pieniężny,dłużny itp..Pytam ponieważ na Cyprze słyszałem że od tego typu działalności podatek wynosi 0%.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
Czy taki agent również może w imieniu mojej firmy zawierać różnego rodzaju umowy lub prowadzić negocjacje z innymi firmami odnośnie sprzedarzy towarów i uslug lub partnerstwa?MrYogi pisze:Wchodzimy na stronę http://corp.delaware.gov/agents/agts.shtml Jest to strona gdzie jest wykaz wszystkich Registered Agents i z tej listy musisz wybrać jednego,
O ile mi wiadomo to nie, ale nie jestem pewny na 100%. Jeśli by to było możliwe ot napewno były by za to dodatkowe opłaty.Camillus pisze: Czy taki agent również może w imieniu mojej firmy zawierać różnego rodzaju umowy lub prowadzić negocjacje z innymi firmami odnośnie sprzedarzy towarów i uslug lub partnerstwa?
Ale zaznaczam że tego nie jestem pewien.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein