Firma w Delaware i inne kraje offshore.

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
ImSoCute
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ImSoCute »

jesli ktos bedzie mial juz 100% i gotowy 'przepis' na tego typu dzialalnosc, to bardzo prosze napisac jak sie za to wszystko zabrac od A do Z. temat jest zaiste niesamowicie ciekawy i kuszacy, aczkolwiek dobrze by bylo zeby miec z tego same korzysci i nie nabawic sie jakichkolwiek klopotow ze strony naszych organow scigania przestepstw skarbowych...

pozdrawiam

Camillus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Camillus »

Witam,

Postanowiłem odświerzyć temat, ponieważ sam jestem zainteresowany założeniem własnej firmy w stanie Delaware w USA. Czy Państwo już znaleźli odpowiednie rozwiązanie?

Pozdrawiam,
Camillus

Camillus
Gaduła
Gaduła

roberto233 pisze: www.kancelaria.skarbiec.biz lub www.pwc.com.pl tam wszystkiego się dowiecie
Przejrzałem stronę i muszę stwierdzić, że wypowiedzi Pana mecenasa Roberta Nogackiego wydają się sensowne i przekonowujące. Zuważyłem również, że jego wypowiedzi można znaleść na innych różnego rodzaju stronach internetowych poświęconych tematyce finansowej - jest on dość często cytowaną osobą.

Camillus
Gaduła
Gaduła

Przejrzałem kilka wypowiedzi Pana mecenasa Roberta Nogackiego i postanowiłem zacytować kilka z nich:

"Jednakże poza współpracą z klasycznymi rajami podatkowymi istnieje także możliwość tworzenia korzystnych podatków "wehikułów korporacyjnych" w państwach, które nie mają opinii terytoriów stosujących szkodliwą konkurencję podatkową. Należą do nich m.in. Stany Zjednoczone (stany Delaware i Wyoming), Portugalia (wyspa Madera), Cypr, Luksemburg."
Pan mecenas Robert Nogacki "Raje podatkowe - minimalne podatki, maksymalna poufność"

"W rajach podatkowych nie zakłada się kont, lecz tworzy "wehikuły korporacyjne", takie jak fundacje czy spółki, które służą do przechowywania majątku. Taka fundacja czy spółka stanowi odrębną osobę prawną od swego założyciela, więc jej majątek nie jest wykazywany w jego zeznaniach podatkowych i nie podlega opodatkowaniu w Polsce"
Pan mecenas Robert Nogacki "Kiedy raje trafią do piekła ?"

"Spółka typu LLC stanowi syntezę najlepszych cech spółek kapitałowych i osobowych. Podobnie jak spółka kapitałowa, LLC posiada osobowość prawną niezależną od jej właścicieli; właściciele i menadżerowie nie są osobiście odpowiedzialni za długi i zobowiązania spółki"
Pan mecenas Robert Nogacki "Delaware - rejestracja spółek"

Z powyższych wypowiedzi można wywnioskować, że taką spółką, która jest tzw. "wehikułem korporacyjnym" jest spółka LLC, którą można zarejestrować w Delaware w Stanach Zjednoczonych. Jeśli źle zrozumiałem, to proszę mnie poprawić.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dzięki Camillus niewyobrażalnie super temat. :P
Czekałem na coś takiego. :shock:

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Camillus
Gaduła
Gaduła

zz pisze:Dzięki Camillus niewyobrażalnie super temat. :P
Czekałem na coś takiego. :shock:

Pozdro.
Proszę bardzo. Ja mam tylko nadzieję, że dobrze zrozumiałem wypowiedzi Pana mecenasa Roberta Nogackiego.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Camillus pisze: Proszę bardzo. Ja mam tylko nadzieję, że dobrze zrozumiałem wypowiedzi Pana mecenasa Roberta Nogackiego.
Dobrze Ci się wydaje.

Dodano po 1 godzinach 1 minutach:

Jak założyć firmę w Delaware. Wersja dla osób które potrafią się same zaangażować a nie czekać na zbawienie.

Ps. Jest to wersja dla osoby grającej na FX ( można wykorzystać po swojemu jak komuś pasuje )

Wchodzimy na stronę
http://corp.delaware.gov/agents/agts.shtml
Jest to strona gdzie jest wykaz wszystkich Registered Agents i z tej listy musisz wybrać jednego,
WAŻNE Tylko i wyłącznie z tej listy wybieramy kogoś, gdyż maja stosowne uprawnienia i Ciebie nie wydymają.

Ja osobiście zrobiłem że wysłałem maila do każdego z nich co potrzebuje i czekałem na odpowiedz. wysłałem ok 140 maili. O dziwo się zdziwiłem, odpowiedz na ok 90 mali dostałem w ciągu 12h a na prawie całość w ciągu 48h chyba tylko 2 osoby nie odpowiedziały. Niektórzy się rozpisali i dokładnie podali co i jak pod to co potrzebuje inni olewka i tak wybrałem tego co mi pasuje.

Praktycznie wszystko załatwia za nas Agent i nie musimy się z tym bawić, jedynie czekamy na dokumenty i potem je odsyłamy.

Podczas gdy firma jest w trakcie zakładania na stronie podanej wyżej można sprawdzać na bieżąco jej status od czy wogole zaczęła się procedura po całkowite założenie.

Koszty : od 500 do 1000 USD łącznie z podatkiem ryczałtowym który wynosi 250 USD.
Koszt zależny jest od wachlarza usług jaki wybierzemy. Ja osobiście płaciłem za wszystko niecałe 800 USD

Konto bankowe :

Konto możemy założyć w dowolnym banku na świecie. Nie musi to być w USA czy PL, osobiście nie polecam konta w PL jeśli firma ma być tylko na dochody z FX. Ale jak ktoś chce to proszę. W PL na chwile obecną tylko 1 bank zakłada konta na firmy z poza PL bez filii na terytorium RP. Jest to Alior Bank ( może są jeszcze jakieś, ale ja nie znalazłem )
Jednak osobiście radze założyć w kraju innym niż UE
Jeśli założymy konto gdzieś indziej niż PL to wypłata środków z niego jest bezproblemowa, normalnie ma się do niego kartę kredytowa i debetową i z wypłatą nie ma problemu. ( założenie konta w takich krajach nawet jak Kajmany, Bermudy czy inne kraje to nie problem i koszt ot do max 150 USD ( koszty przesyłek kurierskich )i również nie potrzeba do tego pośredników. Tylko wybrać ofertę i pogadać z suportem i zakładają konto.
Kasa nie do ruszenia przez nikogo poza Tobą :]

Pod względem czasowym wszystko załatwimy w max 4 tygodnie ( licząc poślizgi ) mnie to zajęło 2,5 tygodnia

WAŻNE :

W przypadku zakładani konta w PL, pod żadnym pozorem nie podajemy że to nasza firma. Tylko podajemy że jesteśmy do tego upoważnieni ( mamy pismo do tego ) i tylko dla tej firmy pracujemy

Pod żadnym pozorem nie przelewamy żadnej kwoty na nasze prywatne konto, jak o zrobimy to jesteśmy udupieni w polskim US a konsekwencje są ogromne.

Broker NIE może być z USA. Spowodowane jest to tym że firma z Delaware nie może mieć żadnych dochodów, kosztów itp z terytorium USA, wszystko ma być poza, byle nie z USA

I to tyle, nie ma z tym jakieś filozofii, każdy może zrobić to sam. Tylko trzeba mieć odrobinę zdrowego rozsądku.

Ps. Jeśli ktoś ma większy budżet to może tą firmę założyć przez firmy co to robią i mają też obsługę prawną. ale to dla tych co maja spore kwoty.

Ps2. Proszę o nie wysyłanie mi PW czy pytanie na Skypie o firmę w DE, Informacje są zawarte w tym temacie.

"Wszystkie informację podane w tym temacie są podane tylko i wyłącznie w celach informacyjnych. Nie ponoszę ŻADNEJ odpowiedzialności, jeśli ktoś to będzie stosował w praktyce.
Zanim ktoś będzie sam zakładał firmę należy sprawdzić czy dla niego będzie to odpowiednie."

PS. Jeżeli komuś powyższe informacje się przydały to proszę o datki dla schroniska dla zwierząt ( dowolne kwoty, oczywiście im większe tym lepiej )
Informacje są za darmo, gdzie normalnie kosztują dość sporo. wiec i tak sporo zaoszczędzicie wiec coś można dofinansować.

http://www.toz-myslowice.neostrada.pl/

PKO BP II o/KATOWICE 39 1020 2313 0000 3102 0121 3677
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce
Schronisko dla Bezdomnych Zwierzat
Ul. Sosnowiecka 16
41-400 Mysłowice
Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, 13:13 przez MrYogi, łącznie zmieniany 1 raz.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

MrYogi Świetna robota !!!
Dzięki takim ludziom jak ty inni nie muszą sami kombinować.
Teraz możesz zostać pośrednikiem i za odpowiednią kwotę
pomagać innym nie znającym języka ;) To taka sugestia.
Podejrzewam że będziesz miał dużo chętnych,
Wydatek 1000USD za twoje doradztwo jest jak najbardziej
kwotą normalną i przyjazną.

Temat powinien być w innym dziale niż "off-topic" i najlepiej
przyklejony.
Dlaczego ?
Ponieważ zauważyłem pęd ludzi z forum do oszczędzania 1 pipsa na
spreadzie, kombinowania z US pomimo marnych dochodów z FX.
Oszczędzania na prawnikach, księgowych i nawet jak by się dało na
prądzie potrzebnym do zasilania kompa z platformą.
Więc ta informacja będzie przydatna dla wszystkich.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Tymek Biorę w EUR a nie w USD :]
A i tak dostaje zjeby czemu nie za darmo :]

Ps. Pisałem o szkoleniach nie o zakładanie firmy w DE. Wszystko co trzeba to już podałem . Za to pieniędzy nie biorę.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Camillus
Gaduła
Gaduła

MrYogi pisze: Jak założyć firmę w Delaware. Wersja dla osób które potrafią się same zaangażować a nie czekać na zbawienie.
Dziękuję za informacje. Wcześniej zastanawiałem się nad skorzystaniem z usług odpowiedniej firmy prawniczej (która twierdzi, że dokumenty muszą być odpowiednio skonstruowanie przez prawnika znającego bardzo dobrze polskie prawo), ale widzę, że można równie dobrze zrobić wszystko samemu i ponieść znacznie mniejsze koszta.

ODPOWIEDZ