Firma w Delaware i inne kraje offshore.

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Camillus pisze: Dziękuję za informacje. Wcześniej zastanawiałem się nad skorzystaniem z usług odpowiedniej firmy prawniczej (która twierdzi, że dokumenty muszą być odpowiednio skonstruowanie przez prawnika znającego bardzo dobrze polskie prawo), ale widzę, że można równie dobrze zrobić wszystko samemu i ponieść znacznie mniejsze koszta.
Jest to prawda jak i nie jeśli chodzi o aspekt dokumentów prawnych. Wszystko zależy od profilu działalności. Jeśli firma jest tylko na działalność gdzie nie potrzebujesz wystawiać faktur ( w naszym przypadku firma na grę na FX ) to ta opcja jest ok. Jednak jeśli Twoja praca wymaga wystawiania faktu i firma nie jest w znacznym stopniu usługowa to już wygląda trochę inaczej.

Można wszystko założyć samemu to nie problem, jednak w przypadku gdy A: mamy więcej gotówki i firma będzie obsługiwać klientów z PL to lepiej poradzić się firmy. Jednak często za samo założenie firmy biorą niebotyczne opłaty.

Zanim zaczniesz zakładać firmę to sprawdź czy to Twojego profilu działalności to Ci się będzie opłacać.

Ps. można też mieć oczywiście klientów z PL i sporo faktur i mieć firmę w De, ale w kwestii prawnej dużo nie pomogę bo t o mnie nie interesowało, ale dla chcącego nic trudnego :]
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Panowie tak na spokojnie dobrze by było znaleść złoty środek.Jesteśmy między młotem a kowadłem.Z jednej strony firmy co to prowadzą chcą horendalnych kwot po 30-40 tyś zł rocznie lecz zapewniają obsługę prawną z drugiej strony to co pisze Yogi.
Camillus zrób tak weż do swojego prawnika wydruk tego co napisał Yogi tylko pod FX czyli czyli dajesz jemu gotowe rozwiązanie i ile wezmą za bieżącą opiekę prawną tego nic więcej.Jeżeli byłoby to dużo taniej niż napisałem to byłoby dobrym rozwiązaniem dla części forumowiczów.

Pozdrawiam i czekamy na Twoją odpowiedż. i przemyślenia.

Dodano po 10 minutach:

Ps. proszę mi wytłumaczyć o co chodzi z tym postem Yogiego że został zgłoszony do moderatora?Czyżby jakiś komunista lub bolszewik chciał ten post usunąć o to chodzi?..

// nie bądź takim pesymistą, pochwały też się zgłasza w taki sam sposób
mod tig3r

Pozdro.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

zz pisze:Panowie tak na spokojnie dobrze by było znaleść złoty środek.Jesteśmy między młotem a kowadłem.Z jednej strony firmy co to prowadzą chcą horendalnych kwot po 30-40 tyś zł rocznie lecz zapewniają obsługę prawną z drugiej strony to co pisze Yogi.
Camillus zrób tak weż do swojego prawnika wydruk tego co napisał Yogi tylko pod FX czyli czyli dajesz jemu gotowe rozwiązanie i ile wezmą za bieżącą opiekę prawną tego nic więcej.Jeżeli byłoby to dużo taniej niż napisałem to byłoby dobrym rozwiązaniem dla części forumowiczów.

Pozdrawiam i czekamy na Twoją odpowiedż. i przemyślenia.

ZZ 30-40k to najdroższe oferty, normalnie jest ok 15k PLN rocznie ... tylko sam nie wiem za co. Jak się wypytywałem to tak naprawdę dostawałem ogólniki. I tak jeśli chodzi o sprawy w DE to załatwia to Agent w DE a nie oni w PL. Korespondencje i inne pierdoły też. Jedyne co rozumiem to informacje jak kto chce wykorzystać kasę w PL, jednak to tylko jednorazowa informacja która jest dostępna w necie i cześć i tak już podana w tym temacie..

ZZ czytając Twojego posta doszedłem do wniosku że lubisz sobie komplikować życie zamiast je upraszczać:]

PS. Jeżeli komuś powyższe informacje się przydały to proszę o datki dla schroniska dla zwierząt ( dowolne kwoty, oczywiście im większe tym lepiej )
Informacje są za darmo, gdzie normalnie kosztują dość sporo. wiec i tak sporo zaoszczędzicie wiec coś można dofinansować.

http://www.toz-myslowice.neostrada.pl/

PKO BP II o/KATOWICE 39 1020 2313 0000 3102 0121 3677
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce
Schronisko dla Bezdomnych Zwierzat
Ul. Sosnowiecka 16
41-400 Mysłowice
Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

MrYogi pisze:ZZ czytając Twojego posta doszedłem do wniosku że lubisz sobie komplikować życie zamiast je upraszczać
:PPP

wiesz Yogi nie żyjemy w UK gdzie prawo zmienia się raz na sto lat tylko w Polsce gdzie prawo tworzy się czasami na jeden dzień //dosłownie// oraz robiąc to w pełnym profesjonaliżmie jak ja to rozumię to niestety opieka prawna mimo wszystko by się przydała. :PPP

Pozdrawiam. :564:
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

zz pisze: wiesz Yogi nie żyjemy w UK gdzie prawo zmienia się raz na sto lat tylko w Polsce gdzie prawo tworzy się czasami na jeden dzień //dosłownie// oraz robiąc to w pełnym profesjonaliżmie jak ja to rozumię to niestety opieka prawna mimo wszystko by się przydała. :PPP

Pozdrawiam. :564:
Jak pisałem kto co potrzebuje i do czego mu potrzebne. Jeśli tylko do FX to nie potrzebuje nic więcej niż to co jest już napisane.

A to fakt że PL to popier** kraj niestety, ale jak to Polak od urodzenia jest uczony że jak coś potrzebuje lub przeszkadza to się i tak coś wymyśli :)
Albert Einstein

Camillus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Camillus »

MrYogi pisze:Jest to prawda jak i nie jeśli chodzi o aspekt dokumentów prawnych. Wszystko zależy od profilu działalności. Jeśli firma jest tylko na działalność gdzie nie potrzebujesz wystawiać faktur ( w naszym przypadku firma na grę na FX ) to ta opcja jest ok. Jednak jeśli Twoja praca wymaga wystawiania faktu i firma nie jest w znacznym stopniu usługowa to już wygląda trochę inaczej.
W skrócie mogę powiedzieć, że moja firma będzie prowadzić działalność wyłącznie przez internet i wystawiała e-faktury klientom. Jak również będzie zatrudniać zewnętrzne firmy (outsourcing) do wykonywania wielu zadań samej firmy w lepszy i tańszy sposób.

zz
Maniak
Maniak

Ps. Camillus jak będziesz u swojego prawnika to spytaj o to o co Ciebie zapytałem powyżej.Myślę że Tobie to się też przyda. :568:

Pozdro.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Camillus
Gaduła
Gaduła

Pozwolę sobie dodać jedną ciekawą informację:

Dochód jednoosobowej spółki LLC prowadzącej działalność wyłącznie przez internet (brak fizycznej działalności) i której właścicielem jest osoba nie będąca rezydentem lub obywatelem Stanów Zjednoczonych, jest traktowany zawsze jako dochód osiągnięty poza terytorium tego kraju, nawet jeśli został osiągnięty przez sprzedarz towarów i usług osobom będącymi obywatelami tego kraju. To oznacza, że taki dochód nie podlega opodatkowaniu stanowemu i federalnemu w USA.

Źródło: LLC Tax Issues (kwestie podatkowe spółki LLC)

zz
Maniak
Maniak

To się zgadza.Tylko problem jest odwrotny niż ten który poruszyłe czyli ściąganie prawne tych pieniędzy do PL lub szerzej do U.E.Obawiam się że to będzie musiało być już prowadzone przez prawnika.

Pozdrawiam.

Ps. może spróbujecie ten wątek pociągnąć.Za wyjątkiem pożyczki od tego podmiotu do nas ponieważ to już przerabialiśmy :P myślę. :P przez jednego znanegi i kontrowersyjnego posła

:P :P :P

Pozdrawiam.

Camillus
Gaduła
Gaduła

Jednym ze sposobów używania w Polsce zarobionych przez spółkę LLC pieniędzy jest kupowanie wszystkiego na firmę, a nie na osobę prywatną. Nikt nie zabroni zagranicznej firme kupywać czegokolwiek w Polsce i nikt nie jest w stanie sprawdzić kto jest dokładnie tej firmy właścicielem - takie informacje są ściśle utajnione.

ODPOWIEDZ