VEGAS

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Użyszasz systemu VEGAS

Tak
28
16%
Nie
146
84%

Liczba głosów: 174

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Jak mamy się czepiać to tydzień nie grałeś :)

ALE vegas przynosi zyski jak np gmma w trendach.. Więc nie wiem czym wynik Ciebie zaskoczył :) Myślę że nie tylko Vegasem byś tyle uskubał :)

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

no pewnie tak, ale postanowilem vegas rozpracowac, podoba mi sie, chociaz czasem rynek zaskakuje, no ale to akurat jest oczywiste :D :D :D

tak wiec, oby do przodu. :564: :564:
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

witam z rana,

tym jednym lotem to raczej szarża i to nie polskiej kawalerii pod Krojantami, tylko zulusów na wojska barona Chelmsford.
wszystko fajnie, ale już drugiego dnia miałeś wtopę rzędu 1/3 konta i to na 1 transakcji. taka obsuwa w normalnych warunkach dyskwalifikuje cały system. nie wierze, ze psychicznie mógłbyś wytrzymać fakt, ze cale twoje konto może wyzerować się przy 3 kliknięciach myszka. chyba ze nazywasz sie Ed Gein lub Ted Bundy :mrgreen: . pomijam fakt, ze konto było bardzo często przelewarowane.

aby rzetelnie ocenić ten statement i cały system należałoby:

- określić wejściowe stoplossy i na ich podstawie dobrać pozycje. wtedy jednorazowa strata nie byłaby 30% tylko powiedzmy 1-2%.
- na podstawie zmniejszonych pozycji określić jakie profity osiągnąłeś

nie wnikam jaki rodzaj Vegasa zastosowałeś. jednak na trendowych rynkach zarabia na pewno. tez nim się kiedyś posługiwałem. mam jeszcze pytanie jak określałeś SL bo widzę ze chyba podczas otwierania transakcji miałeś włączony Godmode i nie robiłeś SL wogóle :).

wiem ze te 91% skuteczności i 4-krotnie spuchniecie konta przesłania widok na realia, ale tak można grac do czasu. o ile twoim targetem jest gra hazardowa to ok. jeżeli myślisz o fx jako stałym źródle finansowania musisz mieć konkretny system kontroli ryzyka.

pzdr
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

swoje wejscia podpieram stochem, nie zakladalem sl przy wszystkich pozycjach, bo zwyczajnie sleczalem w tym czasie przed kompem.
nie mniej jednak, w realu zakladam sl na 35pipsów, kiedy nie moge siedziec w domu ew sl +5pips profit kiedy kurs wchodzi na +
Do tego TP, nie jak w oryginalnym vegas tylko na +100
gram na mikrolotach i staram sie nie przekraczac limitu 10% konta.

Tak wiec nieco zmodernizowalem swoja strategie ni mniej jednak oparta w duzej mierze na Vegas.

Kilka stron wczesniej zamiescilem jakis ststement, zdaje sie z lutego albo marca i wtedy tak nie szlalem :lol: :lol: :lol:

Dzialam nad tym systemem jakies 10 miechów i nie zawsze bylo kolorowo 8) 8) 8)
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Awatar użytkownika
hienas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hienas »

Czyżby system znowu zamarł, czy w obecnych "dziwnych czasach" stosujecie już inne systemy - bardziej dostosowane do rynku ?

Zdaje mi się, że dziś (2009.10.27) na GBP/USD szykuje się dobre wejście w LONG.
Wiem, że tygodniowe wykresy mówią nam o konsolidacji, ale generalnie ta para ma spore szanse na wzrosty.

Jedynym zastrzeżeniem, może być aktualna konsolidacja i brak odległości 50pips SMA8 od SMA55 :?

Proszę o ewentualne skomentowanie załączonego wykresu.
Ustawiłem LONG (dokładnie BuyStop jeśli ruch się potwierdzi):
Wejście - 1,6375
SL - 1,6241
TP - 1,6567

Podobnie ma się sytuacja na EUR/JPY :shock:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

domel31
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: domel31 »

Hienas - mozesz napisac jak ci poszlo. Chcialbym sie zabrac do nauki tej strategi.
3 D Artist - Architectural Visualisation, animations, special effects, motion design, movie montage.

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: floristik »

witam a jak robicie zeby na h4 tunel nie byl taki wazki
ok juz sobie przypomnialem :P
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

Awatar użytkownika
hienas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hienas »

domel31 pisze:Hienas - mozesz napisac jak ci poszlo. Chcialbym sie zabrac do nauki tej strategi.
domel31 - poszło wyśmienicie 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Po tygodniu ślęczenia na forum w tym temacie i szukania innych źródeł oraz informacji w necie uznałem, że dobrze byłoby poznać ten system od podszewki.

Na PLUS zasługuje przede wszystkim jego średnioterminowość,
gdyż jak większość ludzi - za dnia pracuję i nie mam czasu na daytrading :D
A z tym systemem można poradzić sobie analizami, powiedzmy całodziennymi.

Zachęcony i wkręcony w temat, założyłem dziennik testowy dla tego systemu.
ZAPRASZAM: HIENAS journal no.01 - system VEGAS 4H

Awatar użytkownika
Piforix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Piforix »

Co jest na pierwszej stronie brak obrazków :?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-----------------------------------------------------------
Obecnie gram i udaję że się na tym znam :)

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Obrazki już działają.
Bedzie dobrze, luz......
=================

ODPOWIEDZ