to tylko parę zdańogrodnik pisze:Kurz po pojawieniu się Vegasa opadł, czy ktoś z Was kto grał tym system w realu 1 H lub 4 H może powiedzieć, czy w dłuższej (1 rok) perspektywie czasu ten system się sprawdził, dał zarobić, jakie obsunięcia kapitału się zdarzyły ? Domyślam się, że część użytkowników zmodyfikowała system, pytam ogólnie.
VEGAS
Słuchajcie może ktoś jednak odpowie na moje pytanie:

ok odpowiemogrodnik pisze:Słuchajcie może ktoś jednak odpowie na moje pytanie:
to tylko parę zdańogrodnik pisze:Kurz po pojawieniu się Vegasa opadł, czy ktoś z Was kto grał tym system w realu 1 H lub 4 H może powiedzieć, czy w dłuższej (1 rok) perspektywie czasu ten system się sprawdził, dał zarobić, jakie obsunięcia kapitału się zdarzyły ? Domyślam się, że część użytkowników zmodyfikowała system, pytam ogólnie.
jest sporo na rynku dobrych systemów na których spora grupa graczy wygrywa
ale to nie znaczy ze wygrywają wszyscy
jest cala masa ludzi która mając do dyspozycji ten sam sys - topi konto.
tu łatwizny niestety nie ma- sam musisz przetestować system
i stwierdzić czy jest odpowiedni dla twojej "psychy"
ja bym na opiniach innych osób swojej strategi nie budował
pozdrawiam
Radze przeczytać cały wątek. Nie jest to system kup jak dioda zielona sprzedaj jak dioda czerwona. Aby go stosować trzeba mieć opanowaną AT.
Występuje bardzo duża dowolność SL i zajmowania pozycji. Jeden trader zajmie pozycje drugi już nie. Dlatego obsunięcie kapitału to bardzo indywidualna sprawa.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości. - Ogrodnik
Występuje bardzo duża dowolność SL i zajmowania pozycji. Jeden trader zajmie pozycje drugi już nie. Dlatego obsunięcie kapitału to bardzo indywidualna sprawa.
witamNiceFox pisze:Radze przeczytać cały wątek. Nie jest to system kup jak dioda zielona sprzedaj jak dioda czerwona. Aby go stosować trzeba mieć opanowaną AT.
akurat jeżeli spojrzymy na pierwsza stronę - to AT nie jest nam tu wcale potrzebne
tylko wskaźniki które działają jak zielona czy czerwona dioda
przykład:
linia alfa przecina cenę - wchodzimy następna świeca zgodnie z kierunkiem
SMA 8 zgodnie z kierunkiem
dodatkowo ADX , RSI (T3%RSI) i np. Zerolagstoch potwierdza wejście
i mamy poz.
jak jeszcze sprawdzimy kiedy mamy jakieś ważne dane to nie powinno być niespodzianki
wyjście zgodnie z sysem
lub : wyjście krótkie jak RSI przetnie się z linia czerwona
wyjście długie Zerolagstoch się przecina lub ADX
dzisiaj o 6 było takie wejście na kablu wejście na 1.6187 wyjście na nowej świecy po zmianie kierunku na rsi i adx 1.6262
poza tym obawa przed tworzącym się podwójnym szczytem, który jest już teraz potwierdzony a co może przystopować wzrosty.
a ze AT się bardzo przydaje to jasne jak słonce
chociażby już umiejętność rozpoznawania z jaka konsolidacja mamy do czynienia
( w ten sposób będziemy wiedzieć po jakiej świecy i w jakim kierunku możne nastąpić wybicie)
do wyszukiwania na wykresie naturalnych oporów cenowych gdzie możemy zabezpieczyć poz. SL np.
i tak dalej i tak dalej
pozdrawiam
witaj ogrodnikogrodnik pisze:Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Wątek przeczytałem cały wiele razyAT jest mi znana i z teorii i praktyki. Co do systemu to oczywiście AT się przyda ale nie trzymając się przyjętych założeń sys. i stosowanie wielu innych wskaźników to już nie jest gra sys. Pozdrawiam.
każdy nowy rok rożni się od poprzedniego i sys, który dobrze pracował i był zyskowny w tamtym roku w obecnym może dawać same straty.
Moim zdaniem modyfikacja i adaptacja to nie niszczenie systemu, tylko jego dalszy rozwój
forex niestety jest zmienny i w każdym roku wielkości i płynność kapitału jest inna
pozdrawiam