VEGAS

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Użyszasz systemu VEGAS

Tak
28
16%
Nie
146
84%

Liczba głosów: 174

ogrodnik
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: ogrodnik »

Słuchajcie może ktoś jednak odpowie na moje pytanie:
ogrodnik pisze:Kurz po pojawieniu się Vegasa opadł, czy ktoś z Was kto grał tym system w realu 1 H lub 4 H może powiedzieć, czy w dłuższej (1 rok) perspektywie czasu ten system się sprawdził, dał zarobić, jakie obsunięcia kapitału się zdarzyły ? Domyślam się, że część użytkowników zmodyfikowała system, pytam ogólnie.
to tylko parę zdań :wink:

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

ogrodnik pisze:Słuchajcie może ktoś jednak odpowie na moje pytanie:
ogrodnik pisze:Kurz po pojawieniu się Vegasa opadł, czy ktoś z Was kto grał tym system w realu 1 H lub 4 H może powiedzieć, czy w dłuższej (1 rok) perspektywie czasu ten system się sprawdził, dał zarobić, jakie obsunięcia kapitału się zdarzyły ? Domyślam się, że część użytkowników zmodyfikowała system, pytam ogólnie.
to tylko parę zdań :wink:
ok odpowiem :idea:
jest sporo na rynku dobrych systemów na których spora grupa graczy wygrywa
ale to nie znaczy ze wygrywają wszyscy
jest cala masa ludzi która mając do dyspozycji ten sam sys - topi konto.
tu łatwizny niestety nie ma- sam musisz przetestować system
i stwierdzić czy jest odpowiedni dla twojej "psychy"
ja bym na opiniach innych osób swojej strategi nie budował
pozdrawiam

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Radze przeczytać cały wątek. Nie jest to system kup jak dioda zielona sprzedaj jak dioda czerwona. Aby go stosować trzeba mieć opanowaną AT.
Występuje bardzo duża dowolność SL i zajmowania pozycji. Jeden trader zajmie pozycje drugi już nie. Dlatego obsunięcie kapitału to bardzo indywidualna sprawa.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości. - Ogrodnik :lol:

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

NiceFox pisze:Radze przeczytać cały wątek. Nie jest to system kup jak dioda zielona sprzedaj jak dioda czerwona. Aby go stosować trzeba mieć opanowaną AT.
Występuje bardzo duża dowolność SL i zajmowania pozycji. Jeden trader zajmie pozycje drugi już nie. Dlatego obsunięcie kapitału to bardzo indywidualna sprawa.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości. - Ogrodnik :lol:
witam
akurat jeżeli spojrzymy na pierwsza stronę - to AT nie jest nam tu wcale potrzebne :D
tylko wskaźniki które działają jak zielona czy czerwona dioda :arrow:
przykład:
linia alfa przecina cenę - wchodzimy następna świeca zgodnie z kierunkiem
SMA 8 zgodnie z kierunkiem
dodatkowo ADX , RSI (T3%RSI) i np. Zerolagstoch potwierdza wejście
i mamy poz.
jak jeszcze sprawdzimy kiedy mamy jakieś ważne dane to nie powinno być niespodzianki
wyjście zgodnie z sysem
lub : wyjście krótkie jak RSI przetnie się z linia czerwona
wyjście długie Zerolagstoch się przecina lub ADX

dzisiaj o 6 było takie wejście na kablu wejście na 1.6187 wyjście na nowej świecy po zmianie kierunku na rsi i adx 1.6262
poza tym obawa przed tworzącym się podwójnym szczytem, który jest już teraz potwierdzony a co może przystopować wzrosty.

a ze AT się bardzo przydaje to jasne jak słonce
chociażby już umiejętność rozpoznawania z jaka konsolidacja mamy do czynienia
( w ten sposób będziemy wiedzieć po jakiej świecy i w jakim kierunku możne nastąpić wybicie)
do wyszukiwania na wykresie naturalnych oporów cenowych gdzie możemy zabezpieczyć poz. SL np.
i tak dalej i tak dalej
pozdrawiam

ogrodnik
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: ogrodnik »

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Wątek przeczytałem cały wiele razy ;) AT jest mi znana i z teorii i praktyki. Co do systemu to oczywiście AT się przyda ale nie trzymając się przyjętych założeń sys. i stosowanie wielu innych wskaźników to już nie jest gra sys. Pozdrawiam.

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

ogrodnik pisze:Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Wątek przeczytałem cały wiele razy ;) AT jest mi znana i z teorii i praktyki. Co do systemu to oczywiście AT się przyda ale nie trzymając się przyjętych założeń sys. i stosowanie wielu innych wskaźników to już nie jest gra sys. Pozdrawiam.
witaj ogrodnik :)
każdy nowy rok rożni się od poprzedniego i sys, który dobrze pracował i był zyskowny w tamtym roku w obecnym może dawać same straty.
Moim zdaniem modyfikacja i adaptacja to nie niszczenie systemu, tylko jego dalszy rozwój

forex niestety jest zmienny i w każdym roku wielkości i płynność kapitału jest inna
pozdrawiam

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Wczorajsze wejście na kanadę. Według mnie trochę za bardzo się pośpieszyłem.
co wy na to ?
Wejście zgodne z trendem spadkowym.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

z perspektywy patrząc 100 pipsiaków można bylo przykleić :D :D :D :D

właśnie jedna z moich metod "podporowych" dla Vegasa jest zamykanie pozycji po 100 pipsach.
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Awatar użytkownika
bobo
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: bobo »

Na vegas 1h audusd i usdcad sygnały zajęcia pozycji na sprzedaż usd. Czy ktoś gra 1h vegas?
A na marginesie co zrobic żeby dodac np taki gif jak powyżej?

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

MT4 opcja za Plik- zapisz obraz jako : gif 650 x650 pikseli
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

ODPOWIEDZ