VEGAS

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Użyszasz systemu VEGAS

Tak
28
16%
Nie
146
84%

Liczba głosów: 174

Bankowy
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Bankowy »

co sie stalo z tematem vegas breakout??? zostal skasowany?? pzdr

Awatar użytkownika
eco89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eco89 »

Witam wszystkich serdecznie!
Ostatnio trafiłem na ten temat i zainteresowałem się strategia VEGAS 4H. Wydała mi się bardzo ciekawą. Po wstępnej analizie mogę powiedzieć, że sprawdza się. Przejrzałem historię kilku par walutowych i praktycznie zawsze Vegas pokazuje dobry kierunek. Mało jest fałszywych sygnałów. Zrobiłem także krótki test w testerze strategii, ok 90% tradów zyskownych (mogło być więcej ale ręcznie sterowałem prędkością i czasami nie zdążyłem zamknąć w odpowiednim momencie). Szczególnie też przemawia do mnie interwał 4H, nię będe musiał cały czas siedzieć przed komputerem, mniejszy stres. Od jutra chcę zacząć testy na platformie demo, które potrwają ok miesiąca. Później zdam relację.

Jednak ostatnimi czasy temat ucichł ( pierwsze posty 20006 rok). Czy już nikt nie korzysta z tej strategii? Czy może interwały 4H są za duże dla Was? Może wszyscy przerzucili się na skalp? A może w dzisiejszej rzeczywistości forexowej nie sprawdza sie?

Jeszcze jedno pytanie. Czy po osiągnięciu pierwszego targetu przesuwacie SL? Lub może uruchamiacie trailing stop? Jesli po osiągnieciu pierwszego targetu zmieni się trend, możemy wyjść na zero lub nawet na plus, w przeciwnym wypadku SL 2/3 pozycji będzie prawdopodobnie większy od zysku z zamkniętej 1/3.

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

alez czemu, to moja ulubiona strategia :)

nieco ja zmodyfikowalem dla swoich potrzeb; tzn nie gram dokladnie wg jej zasad,

ale sygnaly wejscia ma idealne. nie wyliczalem dokladnie, ale jakies 80% strzalów.

Faktem jest ze trzeba miec zimna krew, bo nie kazdemu pasuja SL czasem wieksze niz 100pipsiaków.
Dla mnie SPOX 8) 8) 8)

mialem nie dodawac, ale co mi tam :twisted: :twisted: :twisted:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Awatar użytkownika
Vulpes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vulpes »

probuje grac naVegas ale nie do konca rozumie ta strategie.

z tego co wiem to grajac na h4, wyznaczam trend na bazie weekly chart i nastepnie, gdy sma8 przebije od dolu sma 55 i zmieni kierunek, kupuje 3xustalona jednostka, stop loss na najblizszym wsparciu, sprzedaje 1/3 co 1 fibo...
czy dobrze rozumie- wchodze tylko, gdy dostaje sygnal ZGODNY z trendem tygodniowym? a i jeszcze pytanko- jak korzystac z tego saRSI+SMA21?

da sie grac vegas na krotszych okresach- np trend brac z 4h i grac identycznie jak week-4h tyle ze 4h-5min? probowal ktos?

Nomercy grasz systemem 4h czy 1h?
Obrazek
Obrazek

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

heh teraz Vegasem to nawet scalpować można :)
:)

Awatar użytkownika
Vulpes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vulpes »

probowales? jakie wyniki?

z tego co widze to vegas to wlasciwie troche zmodyfikowane wykorzystywanie dwoch srednich kroczacych z jednym wyjątkiem- zamykania pozycji. czemu więc ten system wydaje się być tak dobry?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Jakbys posledzil watek kilka stron wstecz to zobaczysz co napisalem o mojej grze.

Gram wlasna strategia OPARTA na VEGAS 4H.

Z grubsza wyglada to tak, ze stosuje wszystkie wskazniki - wejscia wg strategii.

zmiana kolorów, przeciecie RSI, bla,bla (opisane przez FXlamera na 1 stronie)

ale otwieram 1 pozycje (a nie 3), TP wg uznania - zalezy jak rusza sie rynek.
Aha i gram bez SL (wystarczy mi odpowiednio niski risk) zyskowne pozycje ZAWSZE rekompensuja ewentualne straty.
Testowalem Demo przez 10 miechów i opracowalem sobie kiedy wchodzic, kiedy wychodzic,ew kiedy ciąć ewidentnie stratne trejdy.
Na realu stosuje od jakiegos czasu i nie narzekam :idea: :idea: :idea:
Systematycznie wyplacam 70% wypracowanych zysków i tyle.

Ot i cala filozofiia.
Dla mnie pasuje 8) 8) 8)
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

reykjalundur
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: reykjalundur »

witam
jestem calkowicie poczatkujący w forex i mam pytanie mianowicie jak ustawić poziomy stop loss i targetu czy jest to przesunięcie średnich o poziomy fibo czy może fibo jest oparte na różnicy pomiędzy srednimi dziękuję za pomoc

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

Dobra bo sie pogubiłem

żeby brać Vegas trzeba mieć wskaźnik FF_Tunel ?

ps znalazłem resztę, ślepy jestem chyba :D
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

no raczej ..... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

ODPOWIEDZ