Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jacas »

Shadi pisze:
afromarian pisze:Czy Pinbar nie jest formacja trzech swiec?
Pinbar jest formacją jedno świecową.. Nie mówimy tu o formacjach świecowych a słupkowych :) dla przykładu:

http://i34.tinypic.com/vrarcx.gif
Hmmm... chyba jednak wiekszosc twoich pinbarow to nie pinbary w mysl podstawowej definicji i tak ogolnie to chyba jednak lepiej pinbary rozpatrywac w kontekscie, w ktorym wystepuja, czyli mozna powiedziec, ze jako formacje 3 swiecowe :-)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

nie mogę się z Tobą zgodzić... większość to pin bary :) Rysunek na szybkiego robiony więc proszę się aż tak nie czepiać :)

makks
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: makks »

witam
czy waszym zdaniem dobrze ustawiłem zlecenie i stop
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mario77
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario77 »

To się okaże, rynek to zweryfikuje :D A tak wogóle to po takiej świecy to jak łapanie spadających noży.

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

makks pisze:czy waszym zdaniem dobrze ustawiłem zlecenie i stop
moim zdaniem walnie Ci w tego stopa :D
Na stochu ma jeszcze dużo miejsca na spadki.

Awatar użytkownika
Yigrashill
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yigrashill »

makks pisze:witam
Popatrz na tan rajd, myślisz że na takim małym oporze znajdzie się tak duża strona popytowa, aby powstało wsparcie ??

Ogólne koncepcja jest dobra tylko popatrz jaką siłę ma ten spadek, to kapitał rzędu miliarda dolarów.Nie wchodź w taki ruch to samobójstwo mimo że grasz z trendem, poczekaj na następny pociąg, a tu pośpieszny jedzie

Ewentualnie przesuń zlecenie z xxx pipsów niżej, bo moim zdaniem jest za wysoko.
A na obrazku masz moją koncepcję możliwego ataku, a i tak rynek rozsądzi kto ma rację tak jest było i będzie .
besot pisze:Na stochu ma jeszcze dużo miejsca na spadki.
Co ma piernik do wiatraka? Taki stoch pokazuje Ci co wydarzyło się w przeszłości, jak by w tym momencie jakiś bank zainwestował długo to co by było już na buy i co stoch juz by nie miał miejsca ??
Sorry ale Głupoty piszesz

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

Yigrashill pisze:Popatrz na tan rajd, myślisz że na takim małym oporze znajdzie się tak duża strona popytowa, aby powstało wsparcie ??
Yigrashill pisze:jak by w tym momencie jakiś bank zainwestował długo to co by było już na buy
Sorry ale Głupoty piszesz sam sobie przeczysz.

Awatar użytkownika
Yigrashill
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yigrashill »

Ale to nie zależy od stocha tylko od kapitału włożonego, a czy on ma miejsce na buy czy na sell to juz inna sprawa. Pokazuje on po określonym ruchu np. w poniedziałek rano był na buy przez 8 godzin kurs spadał i po wszystkim już jest na sell. Taki sotoch potwierdza nasze wejścia bądz wyjścia.
Jak by co to każdy ma swoje racje bo przecież to i tak to nigdzie nie doprowadzi.
Ja w shorta teraz bym nie wszedł tylko poczekał na następną stację

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

afromarian pisze:
Wa$$kII pisze:pinbar na tygodniowym GBP/USD
Czy Pinbar nie jest formacja trzech swiec? Biezacy tydzien dopiero sie zaczal, wiec nie wiadomo czy mamy do czynienia z pinbarem. Czy wchodzenie w tym momencie jest bezpieczne?
Pinbar to formacja jednej świecy z długim knotem z jednej strony i małym ciałem. W niektórych książkach piszą, że wymaga potwierdzenia. Ale generalnie pinbar jest :D
makks pisze:witam
Nie uważam, że to jest dobre zagranie jeśli masz taką wyprzedaż, uważaj, bo mimo że poziom poziom dobry to wytnie Ci stopa i co gorsza odbije>>>flustracja :)

P.S. Wkrótce filmik o pinbarach
Yaaa man

canissapiens
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: canissapiens »

Jako, że jest to mój pierwszy post w tym temacie, witam wszystkich uprzejmie.
Od jakiegoś czasu czytam sobie ten wątek i przyznam, widzę (rozumiem) coraz więcej. A teraz do rzeczy.
W ostatni weekend para E/J osiągnęła istotny (moim zdaniem) punkt oporu (na rysunku stan na dzisiaj) i w poniedziałek runęła na pysk dając możliwość zdjęcia z rynku 300 pipsów. Moje pytanie brzmi - jak, w niedzielę lub poniedziałek, można było wejść w tego shorta? Nie widzę tu żadnych pinbarów, formacji 1-2-3, haczyków Rossa i innych takich. Czy należało wskakiwać "na żywca" w ten odjeżdżający pociąg, czy też usiąść sobie spokojnie na rękach?

ODPOWIEDZ