Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
mario77
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario77 »

Maxi pisze: ja wtedy wszedłem akurat na wybiciu z tej konsolidacji przez co musiałem większy SL dać i więcej tak nie zrobię ale są jeszcze miejsca tak jak zaznaczyłem jeszcze na M15 dobrze myślę? Niech każdy dorzuci coś od siebie
To wejście na M15 też jest dobre, przebicie 3-krotnie testowanego oporu, a potem zamiana biegunów to co było oporem staje się wsparciem, więc wejscie w tym miejscu też było dobre tym bardziej, że S/R był ustawiany na wysokich TF więc potencjalny zakres ruchu powinien być dłuższy. To jest dokładnie przykład z tego co na początku wątku opisał fxlamer. I wcale nie trzeba ustawiać odległego SL, bo nawet gdyby Cię wywaliło to masz strategię Antystop.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

mario77 pisze:
Maxi pisze: ja wtedy wszedłem akurat na wybiciu z tej konsolidacji przez co musiałem większy SL dać i więcej tak nie zrobię ale są jeszcze miejsca tak jak zaznaczyłem jeszcze na M15 dobrze myślę? Niech każdy dorzuci coś od siebie
To wejście na M15 też jest dobre, przebicie 3-krotnie testowanego oporu, a potem zamiana biegunów to co było oporem staje się wsparciem, więc wejscie w tym miejscu też było dobre tym bardziej, że S/R był ustawiany na wysokich TF więc potencjalny zakres ruchu powinien być dłuższy. To jest dokładnie przykład z tego co na początku wątku opisał fxlamer. I wcale nie trzeba ustawiać odległego SL, bo nawet gdyby Cię wywaliło to masz strategię Antystop.
Też uważam, że jest dobre zagrywam na coś takiego już o tym pisałem bucket bottom :) Chodzi mi tylko o to że jeśli masz konkretny system to nim masz grać a nie bawić się.

Znaczna ilość ludzi na naked trading też tracą kasę, najprawdopodobniej dlatego, że setupów jest bardzo dużo. Musisz sobie znależć "swoje" formacje i grać pod nie lub system podpiety do analizy wyresu. Taki właśnie system staram się pokazać :)

pozdrawiam

wasskii
Ostatnio zmieniony 20 paź 2009, 14:39 przez Wa$$kII, łącznie zmieniany 1 raz.
Yaaa man

Awatar użytkownika
Maxi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxi »

Wielkie dzięki Wa$$kill za poświęcenie czasu nam laikom filmik byłby fajny
mario77 pisze:To wejście na M15 też jest dobre, przebicie 3-krotnie testowanego oporu, a potem zamiana biegunów to co było oporem staje się wsparciem, więc wejscie w tym miejscu też było dobre tym bardziej, że S/R był ustawiany na wysokich TF więc potencjalny zakres ruchu powinien być dłuższy. To jest dokładnie przykład z tego co na początku wątku opisał fxlamer. I wcale nie trzeba ustawiać odległego SL, bo nawet gdyby Cię wywaliło to masz strategię Antystop.
Dlatego zostane przy PA bo widać jak się zachowuje cena na wykresie tylko trzeba doświadczenia żeby ułożyć własny system a ja na razie się motam
To nie pieniądze robią człowieka, tylko człowiek pieniądze

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

Obrazek

breakout, retest and go

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

klasyczne wybicie z trójkąta
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

Obrazek

coraz blizsze i blizsze retesty linii trendu, czyzby nadchodzil breakout?

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Poniżej filmik z wejściami na m5 :)

http://www.youtube.com/watch?v=s1GVx3Lel7Y

P.S. Wiem, że nie jestem mówcą. Jeśli ktoś czegoś nie rozumie proszę pisać.

P.P.S. Będzie też filmik ze złymi wejściami.
Yaaa man

Mad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mad »

jak sobie radzicie z wybiciami bez pullbacka? macie na to jakiś sposób ??

ktoś mógłby mi doradzić, pls ??

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Mad pisze:jak sobie radzicie z wybiciami bez pullbacka? macie na to jakiś sposób ??

ktoś mógłby mi doradzić, pls ??
1. czekasz na pullback w koncu bedzie.

2. Zagrywasz na wybicie z trojkata innej formacji lub swiecy.

3. Zmniejszasz interwał i jest pullback.

4. ZALECENE odpuszczasz

pozdro
Yaaa man

klook
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: klook »

Ja mam pytanie co do liczb Fibonacciego.
Co jest naszym punktem wyjscia?
Ostatni punkt wsparcia?
Wiem,ze na platformie AM sa wskazniki Fibonacciego lecz nie wiem co ma byc "punktem zaczepienia".

ODPOWIEDZ