Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
1991
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 1991 »

HEX pisze:
admin_1969 pisze: Widać głównie to po jego pisowni - "tręd" i po samym opisywaniu strategi
No to mnie rozgryzłeś :D Prawie jak bys we mnie wszedł.LOL
Powiem tak , nigdy nie przykładałem dużej wagi do pisowni,zdarzają się orty jak wszystkim,SORRY ale miodkiem nie jestem ;/ Jak zauważyłeś nie jestem uczonym,jeśli przeczytałeś cały wątek bardzo dokładnie równiez możesz przeczytac że nigdy ale to przenigdy nie kazałem na siebie tak mówić ciągle pisałem że stale sie ucze i unowocześniam ten system pod siebie,Mam 22 lata i jestem strasznie zadowolony z mojego poziomu doświadczenia jaki nabyłem przez niespełna pół roku.Strasznie mi miło że ci sie ten wątek przydał(oto własnie chodzi) Ja mam kontakt na PW do dragona i powiem ci że dziwiłbyś sie jak taka osoba inwestuje,dodam że nie utrzymuje z nim juz kontaktów bo na razie tego nie potrzebuje ale dodam że jego portfel ma się w jak najlepszym pożądku:)
admin_1969 pisze: wejście zależy od indywidualnego podejścia inwestora, w całym wątki nie ma nawet dwóch osób, które weszłyby w dany sygnał o tej samej minucie.
Czy to nie jest piękne sam sobie potrafisz uzasadnić postawiona teze :DBrawo jednak średnia jeszcze uczy. Prosze nie pisac o mnie rzeczy typu nie jest taki wspaniały,uczony i w ogóle bo ja tego nie potrzebuje i wiem że taki nie jestem bo to nie możliwe do osiągnięcia w tak krótkim czasie ale może kiedyś ,,kto to wie,to nawet nie jest mój system jak wielokrotnie powtarzałem ja go tylko przedstawiłem z zagranicznego forum babypips,dla ludzi którzy nie znają tak dobrze angielskiego,bądź nie chciało się im tego wszystkiego tlumaczyć,Nie chwale się nikomu w "realu"że jestem twórca tego wątku bo wiem że moje doświadczenie jest małe,jestem po prostu skromny i sam potrafie dokonać samooceny..Powtarzam mam 22 lata ucze się tego systemu,odnoszę sukcesy jak i porażki ale potrzebuje jeszcze czasu,może 5 lat wystarczy abym osiągnał takie doświadczenie jak ty.
HEX, ja nie miałem zamiaru Cię obrazić, również jestem wdzięczny za Twój temat, może niekiedy Twoje posty wydawały mi się zarozumiałe, albo "nerwowe" :) ale ogólnie jesteś ok.... ale zaniechajmy już ten temat, ciekawi mnie Twoje zdanie na temat tego co napisałem
admin_1969 pisze: wejście zależy od indywidualnego podejścia inwestora, w całym wątki nie ma nawet dwóch osób, które weszłyby w dany sygnał o tej samej minucie.
bo jak na razie nic konkretnego o tym nie wspomniałeś, ja postawiłem tezę i jestem ciekaw, czy się z nią zgadzasz, czy też ją masz zamiar obalić...

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

admin_1969 pisze:idę spać.... dobranoc
Pisałeś, że idziesz spać ...
Cierpisz na bezsenność? W tak młodym wieku?
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

admin_1969 pisze:admin_1969 napisał:
wejście zależy od indywidualnego podejścia inwestora, w całym wątki nie ma nawet dwóch osób, które weszłyby w dany sygnał o tej samej minucie.

bo jak na razie nic konkretnego o tym nie wspomniałeś, ja postawiłem tezę i jestem ciekaw, czy się z nią zgadzasz, czy też ją masz zamiar obalić...

Cóż jeśli wszystkie "MOJE" warunki są spełnione tak kupuje/sprzedaje, nie mam pojęcia czy ktoś przyjął takie zasady jak opisałem czy może coś sobie dodał,albo odjął.Jak napisałes i ja tez to już pisałem to jest indywidualna sprawa naprawde doszukujcie się zależności,strasznie pomagają,Świeczki świeczki i jeszcze raz świeczki.Jeśli ktoś zaczyna i chce używac wskaxników macd stoch i inne gówna niech nawet o tym nie mysli ,ŚWIECZKI to podstawa a jednocześnie jedyna opcja wygrywania na tym rynku.Świeczki to cena i tylko ona sie liczy (moim zdaniem)na obecny czas moja metoda wygląda tak kanał+Fibo+zależności które zaobserwowałem+same świeczki wielkość ,knoty i inne pierdy :)
Więc odpowiedź brzmi tak, masz racje nie mam kompletnie zielonego pojecia jakie macie zasady:)wiem jakie ja mam i jakich próbuje się trzymać a i tak musze je uściślić.:)i będzie great :D hehe jak narazie zaczełem rok akademicki,mam kłopoty zdrowotne w rodzinie i ogólnie sytuacja nie sprzyja do burzy mózgu więc na razie musze sie wstrzymać choć pieniądze sa mi zajebiście potrzebne na chwile obecna :/

i oczywiście nie ruszam z niczym za nim nie spojrze tutaj http://www.forexfactory.com/calendar.php poniewaz AT to jedno a AF drugie (też tylko moim zdaniem).
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

jacekt23
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: jacekt23 »

Linie S/R daja wieksze prawdopodobienstwo niz swieczki

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

jacekt23 pisze:Linie S/R daja wieksze prawdopodobienstwo niz swieczki
Prawdopodobieństwo czego?

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

jacekt23 pisze:Linie S/R daja wieksze prawdopodobienstwo niz swieczki
A to strasznie ciekawe:D
HEHE nie mam pojęcia w jaki sposób to wywnioskowałeś.Stwierdzasz że jedno jest lepsze od drugiego a praktycznie to te same rzeczy (oczywiście w odpowiednim miejscu na wykresie)..Wsparcie /opór wyznacza sie na podstawie ceny a cena to świeczki,Przeciez linie S/R opierasz na knotach świeczek:)więc jak linie S/R mogą byc lepsze od samej ceny.:)Linie S/R to horyzontalna linia lącząca miejsca w których cena utworzyła S/R.(A TO SA KNOTY).(to moje zdanie)

I pytanie do ciebie .
Możesz wyliczyć jakie masz prawdopodobieństwo wygranej kupując patrząc na świeczki a jakie patrząc na linie S/R?
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud »

HEX na początek wielkie dzięki i szacun za system i cały wątek! Gram w realu już od jakiegoś czasu i chciałbym spróbować tą strategią. Na razie od kilku dni testuję ją na demo, skupiając się bardziej nie na zarabianiu punktów, tylko na zrozumieniu tego systemu i rządzących nim zależności. Jak opanuję intuicyjnie system wtedy wejdę z nim do reala. Natomiast po przeczytaniu kilka razy całego wątku (cierpliwość jest Twoją mocną stroną) nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na garść pytań, stąd mój post. Na początek od razu powiem, że stosuję się dokładnie do zaleceń systemu i nie kombinuję z "własną interpretacją". Czyli uściślając: M15, gram long wtedy gdy: dostaję sygnał na buy, sprawdzam ogólną tendencję na rynku, patrzę czy H1 i D1 są zielone, jeżeli nie są to czekam aż zmienią się na zielony i na koniec sprawdzam czy cena znajduję się nad kanałem stworzonym przez EMA50. Jeżeli wszystkie te czynniki bezwzględnie spełniają opisane warunki wtedy wchodzę. Analogicznie postępuję z shortami, wiadomo - H1 i D1 muszą być czerwone, a cena musi być pod kanałem EMA 50. Czy dobrze to rozumiem?
I teraz moje pytanie: do czego używasz i jak korzystasz z tych dwóch linii: short sr i buy sr tworzonych przez wskaźnik? Podejrzewam, że mają one związek z oporami i wsparciami, ale przecież wsparcia i opory można odczytać z czerwonych i niebieskich kropek. Tego nie do końca więc rozumiem.
A druga rzecz to pytanie jak długo trzymasz pozycję, która owszem idzie w Twoim kierunku i zarabia, ale zaraz się odwraca i spada 1 -2 świeczki dalej. Czy zalecasz wtedy zamknąć pozycję i cieszyć się z kilku pipsów, które udało się uratować, czy czekasz aż się odbije znowu i za następne 1-2 świeczki wróci do zarabiania? Zakładając, że mamy szeroki SL.
Jeszcze taka moja uwaga, że po kilku dniach grania tym systemem zauważyłem, że tak na prawdę kluczową sprawą dla zrozumienia jak nim grać są wsparcia i opory. Pomocne są bardzo te czerwone i niebieskie kropki. Na nich dużo widać. . .
Będę wdzięczny za odpowiedź i ewentualne sugestie.
pozdro ! ! !

Mike25
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Mike25 »

niech ktoś rzuci koło ratunkowe ;)

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

freud pisze:do czego używasz i jak korzystasz z tych dwóch linii: short sr i buy sr tworzonych przez wskaźnik? Podejrzewam, że mają one związek z oporami i wsparciami, ale przecież wsparcia i opory można odczytać z czerwonych i niebieskich kropek. Tego nie do końca więc rozumiem.
Te linie są liniami sygnału ... Jak cena je przekroczy, to jest sygnał do kupna lub sprzedaży (po spełnieniu pozostalych warunków)...
Są one odsunięte od dwóch "najświeższych" SR-ów o 11,8% (poziom fibo 11,8% i 88,2%).
Na mniejszych interwałach jak M5, moim zdaniem się nie sprawdzają ...

Awatar użytkownika
freud
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud »

Dzięki Mike za odpowiedzi! W między czasie przeczytałem kolejny i kolejny raz cały temat i sam doszedłem do tego czym są te linie. Mógłbyś mi jeszcze podpowiedzieć czy sygnał jest wtedy kiedy wyskoczy okienko Alarm i powie nam że np. gramy shorta na e/j, czy wtedy gdy cena przejdzie przez linie short lub buy, czy może to jedno i to samo, bo okienko z alarmem jest skorelowane z przekroczeniem ceny przez jedną z linii?
I druga sprawa, do czego używasz kanału EMA? Czy tylko do określania ogólnej tendencji na rynku, czyli jeżeli kanał jest w górę to nie gramy shortów, czy do czegoś jeszcze?
Mike jeżeli grasz w realu tą strategią to ile czasu poświęcasz na grę? Ja wczoraj w nocy w 3.5 godziny małymi kroczkami 54 pipki ugrałem.

ODPOWIEDZ