Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Shadi pisze:
rayzeel pisze:Ja trzymam się przedziału 20-50.
Dla jakiego tf stosujesz taki sl?
Wchodzę na h1, ale patrzę też na h4 i d1. Staram się stawiać stopa za lokalnymi s/r od których przewiduję odbicie. Wcześniej kombinowałem z mniejszymi tf, ale nie wyszło mi to na dobre. Najlepiej działa mi się właśnie na h1.

Zagranie z dzisiaj na odbicie od poziomu 1.49. SL jest tylko 14p. także niewielkie ryzyko.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mario77
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario77 »

Dobra sytuacja na wejście w shorta na UJ. Poziom 89,43. Kilkakrotnie testowany poziom S/R z góry i dołu. Okolice fibo 61.8 oraz przechodząca średnia krocząca i budująca się dywergencja.

Awatar użytkownika
L1su
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: L1su »

Dzisiaj mozliwy atak na 1.5 takze ciezko z tym shortem
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

mario77
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario77 »

Trochę mi się jaja spociły przy tym shorcie :lol: . Pierwszy SL trafiony, ale AntyStop rządzi i pozycja odebrana :564: Target na 88,70

Rams
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rams »

Mi się właśnie pocą. Z uporem maniaka szorcę ej.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Dla początkujących polecam gre na pinbarach świece dzienne.

Poniżej gotowa strategia na h1 :D jest bardzo prosta najpierw rysujemy mozliwie mocne poziomy wsparcia/oporu zaczynajac od dziennych do h1. Poziomy mają być testowane kilka razy. Czekamy, aż para dojeżdża do poziomu wsparcia jeśli się zatrzymuje to mamy już setup :) Teraz jeszcze tylko sygnał :) Sygnałem jest wybicie poza opór wsparcie i powrót w tej samej świecy. Dostajemy narysowany pinbar :D Wchdzimy na zamknięcie świecy h1. System jest bardzo prosty i niewiarygodnie skuteczny :)

Zasady gry ... warunki.
1. Rysujemy opory wsparcia.
2. Para zatrzymuje się na jakimś WAŻNYM poziomie (opór wsparcie)
3. Wybicie i powrót > Wyrysowany pinbar
4. Wejście na zamknięcie świecy. (pinbaru)
5. Sl dajemy 5 pips nad max/min pinbaru
6. Połowę pozycji zamykamy na TP=SL dla reszty SL na 0
7. Z reszty staramy się wycisnąć 3-5xSL

Gotowy system z jasnymi regułami. Działa z kilku względów.
1. Teoria spiskowa. Legendarne stop hunting.
2. Para stoi przy oporze/wsparciu, kiedy go przebija cena do wartości towaru robi się bardziej atrakcyjna i para rusza w przeciwną stronę do wybicia:D

Poczęstujcie się pipsami :D
Smacznego!!

Obrazek
EUr/usd h1

EUR/JPY H1
Obrazek
Witam

Warto zwrócić uwagę na USDCAD. Cena "drepcze" przy 1.0300 - poziomie który był już wielokrotnie testowany jako opór i wsparcie.

Pozdrawiam
elwood
Poczekaj na poziom 1.0 powienien być ruch na kilkaset pips :D Lokalne min, 23.6 % fibo, okrągła liczba :)
Yaaa man

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Witam,
po trzecim odbiciu od wsparcia nie zdzierżyłem........... ale nie ma co przeżywać, na realnej Oasi nie gram tak dużymi pozycjami 8)

Obrazek

Tak to wygląda na H4, niższych interwałów nie oglądam już od pewnego czasu i tym co grają naked radzę to samo.......

Obrazek
Bedzie dobrze, luz......
=================

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

fxlamer pisze: Tak to wygląda na H4, niższych interwałów nie oglądam już od pewnego czasu i tym co grają naked radzę to samo.......[/URL]
Rozumiem że 1h też nie wchodzi w rachubę ? :)

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Shadi pisze:Rozumiem że 1h też nie wchodzi w rachubę ?
Ależ skąd, jeżeli musisz to ogladaj, ew jak chcesz z bliska zobaczyć jakiś obszar np wsparcia czy oporu ........ ale spróbuj przez jakiś czas obserwować jedynie od H4 wzwyż. Po pewnym czasie patrząc na H1 zauważysz, że brakuje Ci szerszego spojrzenia, po prostu na H1 nie widzisz pola bitwy. To oczywiście dla tych co grają w ciut dłuższym terminie niż kilka godzin..... :mrgreen:
Z czasem wszystko się zmienia, kiedyś myślałem, że świeczka M15 trwa wieczność....

Mimo wszystko moja rada jest bardzo subiektywna i egoistyczna, więc nie traktuj jej całkiem poważnie... 8)
Bedzie dobrze, luz......
=================

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

fxlamer pisze:Mimo wszystko moja rada jest bardzo subiektywna i egoistyczna, więc nie traktuj jej całkiem poważnie... 8)
Rada dobra a TF minimum 1h odrzuciłem mniejsze :)

2 szybkie pytania:

- czemu wszedłeś tak wysoko i jaki sl zastosowałeś ?
- czy dla potwierdzenia sygnałów wejścia używasz formacji świecowych, jak tak - czy na 4h gra na formacje nie jest lekko ryzykowna ?:) u Ciebie może być pin bar a w tokio już nie zupełnie :D

ODPOWIEDZ