Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
dax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dax »

LazyKing pisze:witaj Dax,nie wiem czy zauważyłeś ze na gbp/usd na D1 ukształtowała się RGR,cena zeszła delikatnie poniżej linii szyi do której zresztą szybko się cofnęła a która teraz prawdopodobnie będzie stanowić linię oporu a jeśli to się sprawdzi to cena może zejść do ok 1.5300

pierwszy target 100p a pozniej zobaczymy,gram na mniejsze TP,
poczatki na PA

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

zobaczcie trejd na GBP/USD + 50 pips klasyczne dno wiadra :) Trend h1 kabla w dol wiec 50 pips jest OK
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

marlowe
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marlowe »

a co robimy z takimi sytuacjami? pola pomarańczowe, jedyne co mi do głowy przychodzi stale to filtr 60ema, średnia równie dobra jak wszystkie inne

problem tylko, że stale się spóźnia

pullback też działa intuicyjnie IMO

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

marlowe pisze:a co robimy z takimi sytuacjami? pola pomarańczowe, jedyne co mi do głowy przychodzi stale to filtr 60ema, średnia równie dobra jak wszystkie inne

problem tylko, że stale się spóźnia

pullback też działa intuicyjnie IMO
Mozna poprawic skutecznośc wchodzac po potwierdzeniu na swiecach, najlepiej pinbary. Staraj się też bardziej selektywnie wybierać poziomy :)

Ja podchodze do tego troche inaczej gram z SL 40-50 pips i takie sytuacje są tłumione. Jeżeli cena tak jak tutaj spada i szybko wraca wtedy zostawiam trejd inna sprawa jesli zagrywam na opór cena przebija opor i znajduje na nim wsparcie, wtedy najlepiej zamknać pozycje w okolicach zera :)

Teraz moj przyklad oczekujacy na cad :) Trend w dol co widac na h4

AUD/USD

Tu dla odmiany mamy zagranie na brekout. Pod wsparciem z trzema dolkami jest bardzo duzo stopow ( jeden poziom od dłuższego czasu widzi duża ilośc tarderów), dlatego lepiej jest zagrywac na zlamanie tego tego poziomu, ale nie zwykłym sell stop pod nimi. Znacznie lepiej jest wejsc ok 30 pips przed tym poziomem i dac SL na 0 jesli dojedzie do poziomu na wypadek gdyby jednak od niego odijali.

Warunki do takiego zagrania:
1. Aby sygnał był mocniejszy potrzebne jest lower height
2. Ruch w stronę poziomu musi być masywny, nie może powoli podążać trendem to ma być szybki ruch.
3. Przed poziomem szukamy małej korekty np 20 pips i staramy sie tam wejsc w sell najlepiej ok 40-50 pips przed wsparciem. Jezeli spada i dojezdza do tego poiomu dajemy SL na 0 czekajac na mocne wybiecie wskutek skasowania wszytkich stopow :D

Skasowanie tak duzej liczby stopow powinno dac szybki ruch zwykle bez korekty do tego poziomy aby tam wejsc w sell.

Więcej tutaj :D

http://www.nobrainertrades.com/2009/06/ ... akout.html
Yaaa man

klook
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: klook »

Rozumiem,ze dana strategia działa tylko w wypadku gdy dana para idzie do góry.
Ustawimy SL poniżej ostatniego S i SP na poziomie ostatniego R.

Chciałbym spróbować swoich sił tym sposobem używając platformy AM z kontem 1500zł stawiając na krótkoterminowe interwały(z reguły 15min) stawiając na początku 0,1-0,5 loota na parze EURUSD;jakieś sugestie?

Awatar użytkownika
elwood
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elwood »

klook pisze:z kontem 1500zł stawiając na krótkoterminowe interwały(z reguły 15min) stawiając na początku 0,1-0,5 loota na parze EURUSD;jakieś sugestie?
Spróbuj na początek z 0,01 - 0,05 lota.

Pozdrawiam
elwood
Pipsów wystarczy dla wszystkich ...........

Awatar użytkownika
Maxi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxi »

Witam, dopiero się uczę wywaliłem wszystkie wskaźniki bo tylko zamieszanie robią i wróciłem do czystej analizy a właśnie testuje PA i teraz widać jak się zachowuje cena ale mam pytanie do wszystkich doświadczonych w PA kiedy otwieracie zlecenie jeśli na przykład cena dochodzi do oporu i pojawia się świeca np. spadająca gwiazda wtedy wchodzicie czy czekacie aż zamknie się kolejna świeca potwierdzając że rynek zawraca a może przechodzicie na niższy TF i tam szukacie formacji świeczek albo aż się ukształtuje trend ale wszystko to ma odbicie w wielkości stopu czyli MM chyba ze macie jakieś inne techniki bo ja się zaczynam gubić i mi ciągle zamyka stopa a jak strach mi nie pozwoli wejść to cena pięknie idzie tak jak oczekiwałem dzięki za wszelkie wskazówki. Fajnie jak by ktoś założył dziennik z Price Action chyba że jest i nie zauważyłem
To nie pieniądze robią człowieka, tylko człowiek pieniądze

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Maxi a może Ty załóż dziennik .Wtedy łatwiej będzie nam coś powiedzieć na temat twojej gry i ogólnie PA.:)
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
Maxi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxi »

Nie głupi pomysł tylko że na razie wszystko mi się pomieszało a ktoś doświadczony jak by prowadził to by się coś z tego wyciągnęło do nauki i można by po analizować wspólnie, a jakieś wskazówki co do wejść?
To nie pieniądze robią człowieka, tylko człowiek pieniądze

qwak
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qwak »

Maxi pisze:Nie głupi pomysł tylko że na razie wszystko mi się pomieszało a ktoś doświadczony jak by prowadził to by się coś z tego wyciągnęło do nauki i można by po analizować wspólnie, a jakieś wskazówki co do wejść?
Na pytanie szukaj odpowiedzi w swoim zdaniu.

cytuje: "...bo ja się zaczynam gubić i mi ciągle zamyka stopa a jak strach mi nie pozwoli wejść to cena pięknie idzie tak jak oczekiwałem..."

pozdrawiam,
qwak
Graj tylko spelniajace sie analizy!

ODPOWIEDZ