Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Ustawiłem zlecenie oczekujące :) i wskoczyło :D +70 pips zrealizowalem :) Zaznaczyłem na wykresie 1h dlaczego dokładnie ten level.

http://www.nobrainertrades.com/2008/10/ ... ucket.html

to nie bylo na bucket bottom :)(gbp)
Ostatnio podobnie wszedl sell GBP 1.6430 wtedy +100 pips a mozna bylo sporo wiecej.

froff pisze:Jakie miałeś kryterium wejścia? Jakim cudem trafieś w samego pika?
Prawda jest taka, że to ja rządze na rynku CHF :lol:
Yaaa man

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

froff jeśli przebije 1.4630 w dół to czas na shorta. Nie jestem starym wyjadaczem ale z tego co widać na wykresie tygodniowym to właśnie może odbijać się od oporu, który wcześniej był wsparciem....inna sprawa w jakim horyzoncie czasowym oczekujemy tego spadku. Target w okolicach 1.4320 ? Ale to odległy horyzont.

Na wykresie H1 inaczej to widzę tak jak na screenie H1.

PS. 1 . I jeszcze jedno "Gdzie pojdzie cena..." na screenie ponizej ?
Ja mam problem z okreslieniem kierunku :
1. Czy to bedzie dalej spadek w dol i linia oporu nie bedzie przelamana?
2. Czy tym razem linia oporu bedzie przebita i zmieni sie w linie wsparcie i cena poszybuje na polnoc ?

Wlasnie tu jest problem z okreslieniem na lini S/R czy odbije czy zmienia kurs....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

froff
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: froff »

Jankes pisze:froff jeśli przebije 1.4630 w dół to czas na shorta. Nie jestem starym wyjadaczem ale z tego co widać na wykresie tygodniowym to właśnie może odbijać się od oporu, który wcześniej był wsparciem....inna sprawa w jakim horyzoncie czasowym oczekujemy tego spadku. Target w okolicach 1.4320 ? Ale to odległy horyzont.
Jak w dół to ja widzę target koło 1.4378 - wysokość domniemanego RGR-a.
Jeżeli chodzi o skośne kreski to jakoś nie mam przekonania do analizy na ich podstawie - co wcale nie znaczy, że obiektywnie mam rację :)

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Mój trejd na Edku od piątku. Postawiłem zlecenie zgodnie z prognozą i 74...pips wpadło. Tylko szkoda, że to tylko demo.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

a może edzio zachowa się tak ?
(po uprzednim przetestowaniu poziomu .4624. Jeżeli z tamtych okolic się odbije to już raczej doły zaliczy
http://i35.tinypic.com/yhule.gif

froff
Bywalec
Bywalec

Shadi pisze:a może edzio zachowa się tak ?
(po uprzednim przetestowaniu poziomu .4624. Jeżeli z tamtych okolic się odbije to już raczej doły zaliczy
Ja też widzę spadki. Właśnie wrócił do linii szyi po wybiciu w dół z RGR-a. Zaszorciłem.

karwes1157
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: karwes1157 »

Witam. To mój pierwszy post tutaj. Ale do rzeczy.
EU
Opór 1.4635
wsparcie ok 1.4555
na tygodniowym spadająca gwiazda
dałem szorta

froff
Bywalec
Bywalec

Oj coś EURUSD męczy i męczy tę korektę. Niemniej wydaje mi się ogromnie prawdopodobne odbicie od linii trendu lub 1.4720.
Patrząca na świeczki 3h mamy już piękny trend spadkowy.

19:35
no i odbił prawie idealnie od linii trendu; zaczynam wierzyć w skośne kreski :)
trochę niżej znowu wahanie - oj coś realizacja tego rgr-a i głębsze spadki coraz mniej pewne jak dla mnie :)

Awatar użytkownika
dax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dax »

witam,
dzisiejszy wieczor obstawiam :wink: usdcad, wyglada na przebicie S/R,
zobaczymy jak daleko zajdziemy,
SL na cenie wejscia, TP 100p

Dodano po 4 godzinach 41 minutach:

usdcad zamkniety na 0,

na dzisiejsza noc zostawiam dwa zlecenia, jezeli cena dojdzie do tych poziomow to mozna zlapac pare pip'sow{mam nadzieje}
:?
poczatki na PA

LazyKing
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: LazyKing »

witaj Dax,nie wiem czy zauważyłeś ze na gbp/usd na D1 ukształtowała się RGR,cena zeszła delikatnie poniżej linii szyi do której zresztą szybko się cofnęła a która teraz prawdopodobnie będzie stanowić linię oporu a jeśli to się sprawdzi to cena może zejść do ok 1.5300

ODPOWIEDZ