froff jeśli przebije 1.4630 w dół to czas na shorta. Nie jestem starym wyjadaczem ale z tego co widać na wykresie tygodniowym to właśnie może odbijać się od oporu, który wcześniej był wsparciem....inna sprawa w jakim horyzoncie czasowym oczekujemy tego spadku. Target w okolicach 1.4320 ? Ale to odległy horyzont.
Na wykresie H1 inaczej to widzę tak jak na screenie H1.
PS. 1 . I jeszcze jedno "Gdzie pojdzie cena..." na screenie ponizej ?
Ja mam problem z okreslieniem kierunku :
1. Czy to bedzie dalej spadek w dol i linia oporu nie bedzie przelamana?
2. Czy tym razem linia oporu bedzie przebita i zmieni sie w linie wsparcie i cena poszybuje na polnoc ?
Wlasnie tu jest problem z okreslieniem na lini S/R czy odbije czy zmienia kurs....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
Jankes pisze:froff jeśli przebije 1.4630 w dół to czas na shorta. Nie jestem starym wyjadaczem ale z tego co widać na wykresie tygodniowym to właśnie może odbijać się od oporu, który wcześniej był wsparciem....inna sprawa w jakim horyzoncie czasowym oczekujemy tego spadku. Target w okolicach 1.4320 ? Ale to odległy horyzont.
Jak w dół to ja widzę target koło 1.4378 - wysokość domniemanego RGR-a.
Jeżeli chodzi o skośne kreski to jakoś nie mam przekonania do analizy na ich podstawie - co wcale nie znaczy, że obiektywnie mam rację
Mój trejd na Edku od piątku. Postawiłem zlecenie zgodnie z prognozą i 74...pips wpadło. Tylko szkoda, że to tylko demo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
a może edzio zachowa się tak ?
(po uprzednim przetestowaniu poziomu .4624. Jeżeli z tamtych okolic się odbije to już raczej doły zaliczy http://i35.tinypic.com/yhule.gif
Oj coś EURUSD męczy i męczy tę korektę. Niemniej wydaje mi się ogromnie prawdopodobne odbicie od linii trendu lub 1.4720.
Patrząca na świeczki 3h mamy już piękny trend spadkowy.
19:35
no i odbił prawie idealnie od linii trendu; zaczynam wierzyć w skośne kreski
trochę niżej znowu wahanie - oj coś realizacja tego rgr-a i głębsze spadki coraz mniej pewne jak dla mnie
witaj Dax,nie wiem czy zauważyłeś ze na gbp/usd na D1 ukształtowała się RGR,cena zeszła delikatnie poniżej linii szyi do której zresztą szybko się cofnęła a która teraz prawdopodobnie będzie stanowić linię oporu a jeśli to się sprawdzi to cena może zejść do ok 1.5300