Forex Church

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w Forex?

TAK
219
76%
NIE
68
24%

Liczba głosów: 287

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

LowcaG pisze:Jak FxCh osiagnie II stopien "przepoczwarzenia"
lol :lol:
Szczerze mówiąc ja się tego boję ... :roll: bo wydaje mi się, że mogło by to mieć zbyt dużą siłę ... kilka głębszych zabiegów i... z drugiej strony mogły by być tego pozytywne efekty, ale z tej pierwszej ...
http://www.eioba.pl/a1828/kilka_slow_prawdy
LowcaG pisze:(a mysle ze jezeli nie upadnie, to tak bedzie)
Projekt PI chyba upada ... czyli OS się nie sprawdzi w takim wydaniu (forumowym)
LowcaG pisze:to bedzie wiecej ludzi do "zabawy" w tym ja
zaproponuj coś ciekawego...

Swoją drogą kto pamięta o 2 Synodzie ? :roll:
Lao-tsu pisze:Ten, kto wiele wie o innych, może być oświecony, lecz ten, kto rozumie sam siebie, jest inteligentniejszy. Ten, kto kontroluje innych, może mieć większą władzę, lecz ten, kto panuje nad sobą, jest jeszcze potężniejszy.

:roll:
cytat pochodzi z http://kuzniasukcesu.net/category/cytaty-sukcesu/
(może ktoś zbiera do rss blogi jak ja ) :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Ayla
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ayla »

hehe przeczytalem caly watek no i musze stwierdzic ze niezle wam sie mozgi zlasowaly od tego forexu :)........ ale co tam tez moge sie modlic do sw pipsa :P

nawet nowe swieto wymyslilem "swieto przepijania zarobionej kasy" w kazda sobote :)

Ps. ostatnio nawet na bashu sie tak nie usmialem :P

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

reptile pisze:zaproponuj coś ciekawego...
hm... nie wiem czy moge zaproponowac cos ciekawszego, ja prosty czlowiek jestem ;)
Miewam co prawda pewne wizje, ale czy to ta droga... ;)

Np. widze "organizacje" cos a la fxchurch, tylko bez religijnej otoczki to wielu odpycha, ale zeby zostalo cos z luzu, (nawet jest chbya jakas firma gdzie nie ma menagerow tylko cos w stylu wrozek itp. nie pamietam) czyli sa magowie, medrcy, rada prawa itd. ;)

Ale nie mialo by to byc cos zeby sie tylko powyglupiac, musiala by byc konieczna forma prawna, czy to fundacja, czy tez spoldzielnia, nie mylic z spoldzielnia mieszkaniowa ;) (w sumie ciekawa forma prawna, latwo dodawac/odejmowac czlonkow) .

Widze organizacja zajmowala by sie oczywiscie glownie pieniedzmi ;) , w szerokim slowa tego znaczeniu...

Ludzie mieli by udzialy/skladki czy cokolwiek tam zalezy od formy, za pomoca tej organizacji robione byly by operacje, zadnych produkcji czy cos w tym stylu, raczej kupno, np. ziemi, inwetycje gdzie stopa zwrotu byla by nie koniecznie w ciagu 3-5 lat, ale 5-10 lat, byl by tez fundusz ryzykownych inwestycji....

Przy duzej organizacji, widze nawet kupowanie firm, nie w celu spekulacjnym(chociaz nie mozna sie ogranicznac) ale w celu rozwoju i korzystania...

Cala organizacja nie ma struktury piramidy, jest calkiem plaska, wszytko nalezalo by dzielic na grupy, np. grupa medrcow prawnych, grupa poszukiwaczy okazji, grupa analiza prawa, itd. itd.

co dalej (w sumie troche improwizuje, nie mam tego dokladnie przemyslanego jeszcze :P ) jest grupa dotacji unijnych, kazdy czlonek majacy pomysl dostaje pomoc w zlozeniu wniosku itd. jak juz korzystac z funduszy to na maksa, nie ma co sie ograniczac...

rada lobbingu ;)...przy odpowiedniej duzej ilosci osob, latwo bylo by skladac obywatelskie projekty ustaw, niech sie do czegos organizacja przyda....

[dygresja]
W innym watku pisalem ze glownym problemem naszego spoleczestwa jest to ze jednostka malo moze, a co gorsze nikomu sie nie chce dupy ruszyc, to moglo by byc pewngo rodzaju panaceum
[/dygresja]

Co dalej (jeszcze bardziej improwizuje :P), system ubezpieczen, przyklad, ubezpieczenie na zycie,w celu chociazby czesciowej ochrony, kazdy z czlonkow moze sobie wykupic, wplaca jakas stawke, jedynie co jest robione to trzymane to wszystko na koncie, jest licznik, caly czas ile osob moze w danym momencie umrzec/osiagnac kalectwo , licznik ciagle rosnie,
Jezeli ktos umrze (nie chodzi o smierc naturalna) to ma wyplacana jego rodzina to normalne, ale jezeli dozyje np. 65 roku zycia to ma wyplacona kwote ktora wplacil...
Jaka korzyst ma z tego organicazja? np. polowe odsetek z lokat bierze na swoja dzialnosc, a druga polowe na rzecz funduszu..
Z racji ze imrpowizowalem, trzeba na pewno to dopracowac ;)

Momyslow chodzi mi wiele, a jak by sie zebrala rada mysle ze miala by wiecej :)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

LowcaG pisze:[dygresja]
W innym watku pisalem ze glownym problemem naszego spoleczestwa jest to ze jednostka malo moze, a co gorsze nikomu sie nie chce dupy ruszyc, to moglo by byc pewngo rodzaju panaceum
[/dygresja]
Ano ... wszystko się zgadza
Inicjatywa kibiców w celu naprawy polskiej piłki nożnej
http://panika2008.blogspot.com/2009/09/ ... -jaja.html

Ja uważam, że Forex Church powinien i może nas czegoś nauczyć :wink:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

reptile pisze:Ja uważam, że Forex Church powinien i może nas czegoś nauczyć Wink
A ja mysle ze jak zwykle skonczy sie na gadaniu ;) ,
powod? hm..pewnie jest ich wiele...
- brak jasno nakreslonego celu
- brak lidera ktory by to pociagnal
- brak motywacji, wszystko bedzie ok, dopuki nie trzeba bedzie wykonac przez kogos jakis dzialan
- dlugo by pisac

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

LowcaG pisze:A ja mysle ze jak zwykle skonczy sie na gadaniu
ja myślę, że to i tak daleko zaszło .. a ogólnie brak ci wiary :lol:
- najlepszą motywacją są dzisaj pieniądze (problem w tym, że na fx ich nie brakuje ) hehe
- cel powinien być ściśle powiązany z motywacją, kreślić można po kawałku aż powstanie cały rysunek :D
LowcaG pisze:I tu mnie przekonujesz
O tóż co ... nikt się tutaj nie zadowoli skormnym 2k brutto czy cuś koło tego :lol:
"Spisek" powinien być grubym łańcuchem szyty :mrgreen: ... pieniedzy nigdy dość :twisted: :lol:
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2009, 21:10 przez reptile, łącznie zmieniany 1 raz.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

reptile pisze:- cel powinien być ściśle powiązany z motywacją, kreślić można po kawałku aż powstanie cały rysunek
reptile pisze:- najlepszą motywacją są dzisaj pieniądze

I tu mnie przekonujesz ;)

Czyli moja wizja(a raczej jej zarys), nie jest do konca beznadziejna
Jedynie trzeba przelozy to na korzysci jakimi sa pieniadze ;) a raczej rzeczy ktore za nie mozna miec..

hm.. musze pomyslec...
przemysle sprawe jak mnie najdzie natchnienie...wroce z pierwszym "puzlem" co calego rysunku ;)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

http://www.fronda.pl/news/czytaj/zatani ... promocja_s
http://zatanisci.pl/video.html
Mały słownik Zatanisty

Zatanizm - 1. społ. Ruch społeczny zapoczątkowany w czasach kryzysu gospodarczego, w pierwszej dekadzie XXI wieku, którego nadrzędnym celem była walka z absurdami cenowymi.

Zatanista - osoba wyznająca Zatanizm
no proszę jaki ...zatański pomysł :lol:

Awatar użytkownika
brahmaham
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: brahmaham »

http://zatanisci.pl/movieplayer.html?s= ... 725240.flv

przydały by się takie nauczycielki ale w forex church, napewno przybywało by wiernych w zastraszającej szybkosci ;)

Awatar użytkownika
OzoEze
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: OzoEze »

dyskryminowanie przez Tesco wiernych z Miedzynarodowego Kosciola Jedi

Pelniac Urzad Prefekta Forex Church pragne wyrazic glebokie ubolewanie z powodu braku poszanowania prawa wiernych Miedzynarodowego Kosciola Jedi do nakrywania glowy.

Nagannym jest nakazywanie komukolwiek zdjecia nakrycia glowy, jezeli nakrywanie glowy zwiazane jest z wyznawana religia.

ODPOWIEDZ