fxclearing.ca
to nie jest skomplikowane, tylko komplikuje gre, a do tego tlumaczenie sie, ze wiele firm zabrania skalpowania...? w mojej opinii jest to malo profesjonalne, ja moge wymienic kilkadziesiat firm ktore tego nie zabraniaja, dodatkowo wiele z nich to MM.
czy nie lepiej bylo napisac jakie macie zasady i warunki handlu, bez tych dziwnych tlumaczen? z psychologicznego puntku widzenia jest to ewidentne zaznaczenie ze jest to in minus. no ale przeciez wiele firm zabrania...
pozdrawiam
czy nie lepiej bylo napisac jakie macie zasady i warunki handlu, bez tych dziwnych tlumaczen? z psychologicznego puntku widzenia jest to ewidentne zaznaczenie ze jest to in minus. no ale przeciez wiele firm zabrania...
pozdrawiam
-
- Bywalec
A co tu jest do kumania?GRAJEK pisze:czy ktos kuma cos z tych obrazkow gordona bo szczerze mowiac ja tu nic nie widze
Na EURUSD widzisz dane w tym samym czasie od 2 roznych brokerow. Widac, ze FXClearing zafundowal swoim klientom ekstra czyszczenie stopow na glebokosc 20 pipsow. Sprawdzilem na interbanku - czegos takiego jak ma FXClearing NIE BYLO. Nazwijmy to fantazja szefa kuchni.

Oto cena bid na interbanku za ten sam okres (zrodlo: Dukascopy):

Na dwoch pozostalych rysunkach masz notowania dwoch roznych intrumentow opartych na GBPUSD od TEGO SAMEGO BROKERA (tj. FXClearing).
I znow porownanie z kursem bid na interbanku (zrodlo: Dukascopy):

Komentarz zbedny.
Wiecie co mnie jeszcze zastanowilo na wykresach z FXClearing: czemu noty sa podawane wedlug czasu moskiewskiego. I znalazlem odpowiedz:
Pan Karpow jeszcze sie widac nie przestawil na amerykanska strefe czasowa. Sila przyzwyczajenia.whois fxclearing.ca
Domain name: fxclearing.ca
Domain status: EXIST
Domain number: 1686457
Approval date: 2006/11/08
Renewal date: 2014/11/08
Updated date: 2009/09/27
Registrar:
Name: Lexi.com Ltd.
Number: 935515
Registrant:
Name: FX Clearing Group Inc.
Number: 1686457
Administrative contact:
Name: Mr Viatcheslav L Karpov
Job Title:
Postal address: FX Clearing Group Inc.
258 Catamount Crt.,
Ottawa ON K2M0A9 Canada
Phone: 6132978123
Fax: 2089886799
Email: awerk@yahoo.com
Technical contact:
Name: Mr Viatcheslav L Karpov
Job Title:
Postal address: FX Clearing Group Inc.
258 Catamount Crt.,
Ottawa ON K2M0A9 Canada
Phone: 6132978123
Fax: 2089886799
Email: awerk@yahoo.com
Name servers:
ns1.fxclearing.ca 69.73.168.194
ns2.fxclearing.ca 69.73.168.195
% WHOIS look-up made at 2009-10-16 15:00:02 (GMT)
%
% Use of CIRA's WHOIS service is governed by the Terms of Use in its Legal
% Notice, available at http://www.cira.ca/legal-notice/?lang=en
%
% (c) 2007 Canadian Internet Registration Authority, (http://www.cira.ca/)
-
- Bywalec
- Boby_Fischer
- Gaduła
Oczywiscie, ze maja pelne prawo tak robic. Jesli masz konto u market makera, to nie dokonujesz transakcji na rynku miedzybankowym tylko handlujesz kontraktami na roznice kursowe (CFD), gdzie druga strona transakcji jest broker. Zeby bylo smieszniej to broker decyduje o kursie instrumentu. Kurs z miedzybanku jest tylko pewnym odniesieniem ktore broker moze mniej lub bardziej scisle respektowac. Taka jest brutalna prawda o tym biznesie. Jak nie wierzysz to sobie przestudiuj warunki umowy z pierwszym lepszym market makerem. Mysle, ze jedyne co hamuje MM przed calkowietym oderwaniem kowtowan od kursow miedzybankowych jest strach przed calkowita utrata klientow.Emde pisze:To jakies jaja są?Ona przeciez nie maja prawa tak robić,tak mi sie przynajmniej wydaje?Czy jest to jakos zastrzeżone,że czasem moga cos takiego robić?
pozdro,
P.S. Umowy z MM zawieraja zwykle jeszcze takie kwiatki jak mozliwosc anulowania wybranych transakcji klienta, itp. Po prostu pelna rownowaga praw i obowiazkow.

Wielkie dzięki forex:)W sumie myślałem,że coś podobnego występuje,ale jeszcze nigdy(chyba) nie przeczytałem tego wprost.A o manipulowaniu kursem,to nawet nie podejrzewałem;/Niezłe....jaja,jak to powiedział kiedyś imć Balcerek,popijajac bimberek:)
Uprzejmie proszę Moderatora o pochwałę,dla forexa.
pozdrawiam,
Uprzejmie proszę Moderatora o pochwałę,dla forexa.
pozdrawiam,
- Kuba Brzeziński
- Gaduła
...
Mi osobiście FX Clearing odpowiada...wiadomo kwotowania są jak rynek jest gorący...Lecz mnie polowania na SL nie dotyczą wogóle.Więc dla mnie ten broker jest prawie ok...będzie całkiem ok...jak wyplace przed świętami z 1000$
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski