rynek kapitałowy to tylko GPW ale tak jak napisałem wyżej to tylko szczegółchojnak pisze:Student,
Walutowy, akcyjny, dyrewatywów, towarowy.
Uogólniłem to pisząc 'kapitałowy'.
Czym jest Forex dla Ciebie?
-
StudenTM84
- Stały bywalec

Pewnych rzeczy nie można odkryć;
lecz tego nie stwierdzisz odgadywaniem ani snuciem domysłów;
nie, musisz być cierpliwy i przeprowadzić doświadczenia,
aż odkryjesz, że nie możesz czegoś poznać.
Mark Twain
lecz tego nie stwierdzisz odgadywaniem ani snuciem domysłów;
nie, musisz być cierpliwy i przeprowadzić doświadczenia,
aż odkryjesz, że nie możesz czegoś poznać.
Mark Twain
http://blog.viixpublish.info/2009/10/04 ... nas-forex/
Forex to religia
* musisz podporządkować się woli rynku Wielkiego Pipsa
A jak Wy myślicie?
Forex to religia
* musisz podporządkować się woli rynku Wielkiego Pipsa
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
gdy zaczynalem swoja przygode z forexem i bylem zieloniutki w temacie jak agrest, w ktorejs z ksiazek przeczytalem wlasnie takie pytanie jak w tym watku. "Phi, debil jakis" pomyslalem o autorze, przeciez jasne jest ze jest to sposob na zarabianie kasy. To i tylko to, wiec po co w ogole o to pytac?
Teraz z perspektywy czasu widze jak ewulowala sama odpowiedz... Czym jest forex? Tym wszystkim co uwielbiam i co mnie kreci, zbiorem zagadek logicznych i psychologicznych, swietnym polem do pracy nad soba, czyms co rozwija umysl, czasami pasja, czasami obsesja, a prawie zawsze lustrem w ktorym moge obejrzec jak na dloni swoje wady i zalety. Pokonasz rynek to znaczy ze pokonales tego gorszego siebie, swoje wady. Tak jak ktos gdzies fajnie podsumowal "recepta na sukces w tradingu jest recepta na sukces w zyciu". Teraz to wiem i podpisuje sie pod tym zdaniem obiema rekami.... aha, tak przy okazji, na forexie mozna tez zarobic;)
Teraz z perspektywy czasu widze jak ewulowala sama odpowiedz... Czym jest forex? Tym wszystkim co uwielbiam i co mnie kreci, zbiorem zagadek logicznych i psychologicznych, swietnym polem do pracy nad soba, czyms co rozwija umysl, czasami pasja, czasami obsesja, a prawie zawsze lustrem w ktorym moge obejrzec jak na dloni swoje wady i zalety. Pokonasz rynek to znaczy ze pokonales tego gorszego siebie, swoje wady. Tak jak ktos gdzies fajnie podsumowal "recepta na sukces w tradingu jest recepta na sukces w zyciu". Teraz to wiem i podpisuje sie pod tym zdaniem obiema rekami.... aha, tak przy okazji, na forexie mozna tez zarobic;)
- jasonbourne
- Pasjonat