Walutowy, akcyjny, dyrewatywów, towarowy.
Uogólniłem to pisząc 'kapitałowy'.
rynek kapitałowy to tylko GPW ale tak jak napisałem wyżej to tylko szczegół Jak chcesz ogólnie określić rynki to po prostu rynki finansowe ale nvm
Pewnych rzeczy nie można odkryć;
lecz tego nie stwierdzisz odgadywaniem ani snuciem domysłów;
nie, musisz być cierpliwy i przeprowadzić doświadczenia,
aż odkryjesz, że nie możesz czegoś poznać.
Mark Twain
Bardzo wymagająca gra (narazie demo) strasznie pociągająca, przypominająca nieustające pole bitwy gdzie należ użyć każdej możliwej wiedzy by przeżyć i wyjść na tarczy. W przyszłości mam nadzieje dodatkowe żródło dochodów
Forex dla mnie:
1. Łatwa sprawa (desant z kontraktów terminowych fw20)
2. Wkur... wkurzenie i myślenie
3. kolejne próby
4. próba porzucenia
5.kolejne próby
gdy zaczynalem swoja przygode z forexem i bylem zieloniutki w temacie jak agrest, w ktorejs z ksiazek przeczytalem wlasnie takie pytanie jak w tym watku. "Phi, debil jakis" pomyslalem o autorze, przeciez jasne jest ze jest to sposob na zarabianie kasy. To i tylko to, wiec po co w ogole o to pytac?
Teraz z perspektywy czasu widze jak ewulowala sama odpowiedz... Czym jest forex? Tym wszystkim co uwielbiam i co mnie kreci, zbiorem zagadek logicznych i psychologicznych, swietnym polem do pracy nad soba, czyms co rozwija umysl, czasami pasja, czasami obsesja, a prawie zawsze lustrem w ktorym moge obejrzec jak na dloni swoje wady i zalety. Pokonasz rynek to znaczy ze pokonales tego gorszego siebie, swoje wady. Tak jak ktos gdzies fajnie podsumowal "recepta na sukces w tradingu jest recepta na sukces w zyciu". Teraz to wiem i podpisuje sie pod tym zdaniem obiema rekami.... aha, tak przy okazji, na forexie mozna tez zarobic;)