Czym jest Forex dla Ciebie?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Jeżeli miałbyś okreslić rynek Fx i swój stosunek do niego jednym słowem, wybrałbyś..

walka na śmierć i życie
21
15%
głęboka, namiętna miłość
29
21%
harmonia i spokój
19
14%
jedno wielkie oszustwo
6
4%
niebezpieczny hazard
12
9%
przyjemna zabawa
26
19%
wielka tragedia osobista
7
5%
inne określenie, jakie?
20
14%

Liczba głosów: 140

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

chojnak pisze:Nawet nie wiedziałem, jak zmienię się przez te kilka lat które poświęciłem rynkowi. Podejściem oczywiście. Rynek jest jak alegoria ludzkiego życia, uczy nas, że nic nie trwa wiecznie. Zarówno trend rosnący jak i gwałtowne upadki. Że momenty zwrotne przychodzą w najmniej oczekiwanym miejscu, z reguły zwodniczo tuż po największym ruchu pogłębiającym szczyt czy dołek. Że życie nie jest linią prostą, wznoszącą się lub opadającą lecz sinusoidą. Że trzeba zaakceptować jako naturalne i nieuchronne 'korekty' w rzeczywistości i układzie wydarzeń, które otaczają każdego z nas.
Że wszystko, naprawdę WSZYSTKO jest wypadkową rachunku prawdopodobieństwa a angażować należy się wyłącznie wtedy, gdy rachunek ten stoi po naszej stronie gdyż inaczej włożony wysiłek i nasze siły , których mamy z upływem lat coraz mniej, pójdą na marne.
Rynek harmonizuje z Rzeczywistością, podlega pod uniwersalne prawa którym podlega Wszechświat. Jednym z takich praw jest prawo cykliczności oraz następstwa po sobie. Jak cykl wiosna-lato-jesień-zima.
Fajnie napisane. Mi też się wydaje, że na dłuższą metę rynek zaczyna wpływać na nasze życie.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Wyzwanie intelektualno-emocjonalne.

ODPOWIEDZ