Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

kobas8 pisze:witam! poczytalem sobie troche o tym systemie. Czy gracie stosujac ta regule ze cena powinna sie odbic od bandy kanalu ? ewentualnie zeby te kropeczki znajdowaly sie w kanale EMA???
zdecydowanie korzystniej jest grac na odbicie od bandy.pozdro
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

bkt321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bkt321 »

HEX jestes czasami na 2% Club? Jestem Ciekaw, czy przetestowałeś inne zasady, które równie dobrze sprawdzają się w realu... Pozdro....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

bkt321 pisze:HEX jestes czasami na 2% Club? Jestem Ciekaw, czy przetestowałeś inne zasady, które równie dobrze sprawdzają się w realu... Pozdro....
Zwróć uwage na to gdzie kropki się tworza.Ile mamy pippsów do poprzedniego szczytu jaki mamy trend lokalny i zwróć uwage że jeśli dałbyś zlecenie w okolicy 1.4670 (1.4675 to psycho lvl) to z małym SL miałes do zgarniencia mase pipsów,Twój SL wyznaczało by przebicie poprzedniego szczytu co oznaczało by zmiane kierunku trendu więc nie ma potrzeby trzymania takiej pozycji.Często mam SL 5-10 pipsów a TP 20-35.Zmodyfikowałem zasady i gram według swojego traiding planu bo system musi podpożądkowac się pod osobe.Kożystacie z pivotów??
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

HEX pisze:Często mam SL 5-10 pipsów a TP 20-35.Zmodyfikowałem zasady i gram według swojego traiding planu bo system musi podpożądkowac się pod osobe.Kożystacie z pivotów??
siemanko, ja tez go sobie zmodyfikowalem, max SL= 10 p a target docelowo 30, i albo BE albo 30. Uzywam pivotow, i envelopes ktore pokazuja jak bardzo kurs oddalil sie on kanalu, i wtedy nie wchodze. Tez stworzylem sobie trading plan, bo to jednak jest podstawa :) zelazne zasady :)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

HEX
Gaduła
Gaduła

bkt321 pisze:HEX jestes czasami na 2% Club?
Jestem ale pod innym nickiem ale nie lubie tam wchodzić bo jak czytam ile to oni nie zgarniają pipsów ile mają wejść działam impulsywnie i nie wychodzi to na dobre.Nie raz jeśli wyjdzie mi z analizy że zasięg może być 50 pipsów to wchodze i upewniam się że wszyscy wchodzą w ta samą strone:DA jeśli chodzi o skalpowanie to każdy robi jak chce.Koles pisze że otworzył własnie shorta a ja nadal trzymam longa i mam 15 pipsów ja zamykam go na +25+30 a on zamyka go na SL hehe także słuchanie ich ma sens jeśli będziemy brali ich każdy sygnał i w tedy statystycznie będziemy na plusie.

HEX
Gaduła
Gaduła

Mike wszystko wyjaśnione w obrazku.Wiem że po fakcie to każdy głupi mądry ale to naprawde było łatwe i warte ryzyka.Wiem że nie da się wziąć całego zakresu pipsów na jakie pozwolił ten short ale część się dało.Gdyby ufac fibonaciemu było do wzięcia 250 pipsów a idąc planem jakieś 70-80
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

HEX te białe kropki na wykresie to odbicia od FIBO? Masz na to jakis indykator czy sam sobie znaczysz?

HEX
Gaduła
Gaduła

gutek04 pisze:HEX te białe kropki na wykresie to odbicia od FIBO? Masz na to jakis indykator czy sam sobie znaczysz?
Te białe kropki to pivot. tylko że nie w formie lini a kropek.A fibo mam na H1 ale ukryty na M15

Dodano po 11 godzinach 7 minutach:

nie chcem się chwalić ;] Ale przewidziałem ten wzrost na sesji azjatyckiej spójrzecie na EU na godzine 1 w nocy wsparcie na H1 mówi samo za siebie ryzyko 20 pipsów zasięg psycho lvl 4700 ponad 60 pipsów.najpierw cena podwójnie wytestowała to wsparcie poczym jazda w góre.Zauważyliście że większość ludzi nawet wy którzy czytacie ten wątek próbuje za każdym razem gdy cena zbliża się do S/R grac na przebiciu a spójrzcie na historie i zobaczcie że cena się odbija prawie zawsze.a przebija gdy są jakieś wiadomości.to były łatwe pipsy,ale nie grałem bo plan mówi żeby grac tylko podczas sesji londyńskiej.Ale na EU nie widze możliwości teraz na Longa chyba że zostanie przebity 4700 cena zamknie się nad ta linią poczym czekamy na pullback i z małym ryzykiem mamy kolejnego ładnego longa.Ale D1 mówi że EU chce odpocząc do 4450 Ale jesteśmy skalperami więc to nas zbytnion nie obchodzi tylko czekamy na sygnały do shorta po 20-30 pipsów.
Ma ktoś jakieś zdanie na ten temat??

Dodano po 7 minutach:

A zwróciliście uwage jak EU uderzyło w psycho lvl tam tez jest dzienny pivot.ładna okazja na shorta.Gadałęm kiedyś z takim Austarlijczykiej i powiedział że przebicia S/R są pewne gdy cena pokona przynajmniej 10 pipsów więc mamy już rade jak ustawiać SL.

Awatar użytkownika
gajerz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gajerz »

witam. przeczytałem, ten wątek juk kilka razy, dopasowuje system jeszcze do własnego stylu, z powrotem na demo :) póki co, ma niesamowity potencjał, tylko potrzebuje ogrania. i jest o tyle dobry, ze nie potrzebuje nawału indyków, pozostawia praktycznie goły wykres. żeby przynosił stale profity, trzeba na prawdę rozumieć zasadę PA, poziomów S /R bo bez tego wtopa :). wielki dzięki dla hexa za przedstawienie całego systemu. na obecnym etapie udoskonalam metodę unikania fałszywych wejść, na demo wiele rzeczy jest oczywistych, na realu sadze ze już takie oczywiste nie będą.
PS: dziwie się tylko ze ludzie zadają nieraz pytania, na które odpowiedz jest w wątku. generalnie na pierwszych trzech stronach jest kompletne wytłumaczenie . zresztą wiele rzeczy wychodzi w graniu

1991
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 1991 »

uffff przeleciałem cały wątek i na podsumowanie mogę powiedzieć, że metoda jest naprawdę fajna, otwiera oczy na rynek, co prawda ja osobiście wcześniej grałem z czystym wykresem (no może tylko dwie średnie smoothed i SMA200) i wyniki miałem rewelacyjne, oczywiście skalpując, może to dlatego, że już przez parę lat (około pięciu) codziennie minimum po 3 godziny patrzyłem na wykres (na forex jak i na GPW).....

Z mojego doświadczenia inwestycyjnego osobiście mogę wam Panowie doradzić zwracanie większej uwagi na świeczki i obroty, uwierzcie mi, że ja na moim czystym wykresie stosuję tylko te dwie metody i jak na razie z dużym powodzeniem i jestem przekonany, że sławny TRO czy dragon33 robią to samo (zapytajcie ich z ciekawości na priva, bo ja nie mam do nich kontaktu), jedyną moją wadą jest jeszcze młody wiek (18 lat), a co za tym idzie, większa skłonność do ryzyka...

Co do wspomnianej tu metody i HEXA, to osobiście jestem wdzięczny za opisanie tej metody, ale moim skromnym zdaniem HEX nie jest takim wielkim uczonym za jakiego niekiedy się wydaje. Widać głównie to po jego pisowni - "tręd" i po samym opisywaniu strategi, po przejrzeniu całego wątku dopiero gdzieś na 45 stronie znalazłem konkretne wytłumaczenie metody, która wbrew jego przekonaniu nie jest jednoznaczna, tzn. wejście zależy od indywidualnego podejścia inwestora, w całym wątki nie ma nawet dwóch osób, które weszłyby w dany sygnał o tej samej minucie. Co prawda założenia są takie same, ale każdy je może inaczej interpretować.

Tak więc, na podsumowanie dodałbym, że ta metoda jest wspaniałym rozwiązaniem dla doświadczonych graczy, którzy już utożsamili się z rynkiem i mają chociaż minimalne "wyczucie". Ale mimo wszystko dziękuje HEX, za założenie wątku i oświecenie niejednego traydera.

Pozdrawiam

PS: przepraszam, za ogólne błędy stylistyczne, ale piszę z wielkim pośpiechem...

ODPOWIEDZ