Co myślisz Shadi?Shadi pisze:abyś czekał
Never Lose Again by DRAGON33
własnie to napisałem że nie tak ważne jest momentum ale momentum które przebija poprzedni szczyt(czytaj opór) 
Ogólnie dzisiejszy dzień jest do dupy;/walka między dołkami/szczytami zrobionymi wczoraj.Jedna wielka konsolidacja.Ja zrobiłem 30 pipsów i kończe na dzisiaj.Jutro tez jest dzień i pojutrze jest dzień i po pojutrze:)
Dodano po 55 minutach:
Jak widzicie mamy prawdopodobnie kontynyacje wczorajszego trendu,kto by pomyślał, ale jeszcze musimy czekać.ale to już będzie podczas amerykańskiej sesji a ja tam nie gram.

Ogólnie dzisiejszy dzień jest do dupy;/walka między dołkami/szczytami zrobionymi wczoraj.Jedna wielka konsolidacja.Ja zrobiłem 30 pipsów i kończe na dzisiaj.Jutro tez jest dzień i pojutrze jest dzień i po pojutrze:)
Dodano po 55 minutach:
Jak widzicie mamy prawdopodobnie kontynyacje wczorajszego trendu,kto by pomyślał, ale jeszcze musimy czekać.ale to już będzie podczas amerykańskiej sesji a ja tam nie gram.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."
no chciał nie chciał mi też jakoś się tak wydaje:
Dodano po 2 minutach:
Długo bawisz się m1 ? bo jak patrzę na ten Twój wykres to ma to jakiś sens 
Dodano po 2 minutach:
co myślę, że nie gram na m1inmax pisze:Co myślisz Shadi?Shadi pisze:abyś czekał

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
bawie sę na m1 od kwietnia,
od jakiegoś czasu (dwa miesiące) gram głównie na ropie,
schodze czasem na wykresy 15 sekundowe i 30 sekundowe,
czasem 12,24,50,100 tick
nie gram na nic powwyżej 5minut
opory ustalam na H1
mam jeszcze problemy z psychą ale szlifuje ją codziennie
od jakiegoś czasu (dwa miesiące) gram głównie na ropie,
schodze czasem na wykresy 15 sekundowe i 30 sekundowe,
czasem 12,24,50,100 tick
nie gram na nic powwyżej 5minut
opory ustalam na H1
mam jeszcze problemy z psychą ale szlifuje ją codziennie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Co do LH/DT to zaznaczyłem je na tym drugim wykresie w poście.Shadi pisze:Nie wyznacza się momentum na 2ma tak poza tym to tam jeszcze LH / DT było
Zauważ że wykres podpisany 1-minutowy-ropa (mój blad powinno być 30-sek ropa), tam widać momo jaki ostry podjazd do góry. Ja wchodzilem na korekcie krótki scalp na wsparciu....
P.S>
Dlaczego nie wyznacza się momo na 2minutowym?
Bo grubasy nie łapią po 10 pipsinmax pisze: P.S>
Dlaczego nie wyznacza się momo na 2minutowym?

inaczej mówiąc.. mamy support... jest odbicie... i powstaje momo ... potem cena jest zbijana i support testowany... co daje nam możliwość podłączenia się w dobrym kierunku z grubaskami. Minimum 1h wyznaczamy momo - te na niższym jako potwierdzenie dla tego z 1h/4h i wyżej
Może.. jednak to nie jest moje że tak powiem zdanie tylko osoby która przedstawiła ten sposóbinmax pisze:Widzisz Shadi, mamy trochę inne postrzeganie rynku.
Dla mnie płynne rynki nie dzielą się na grubasów i cieniasów,
tylko na kupujących (co podbijają ceny coraz wyżej) i sprzedających (co zbijają ceny coraz niżej).
Pozdrawiam.

no i zaczelo sie po 14HEX pisze:Jak widzicie mamy prawdopodobnie kontynyacje wczorajszego trendu,kto by pomyślał, ale jeszcze musimy czekać.ale to już będzie podczas amerykańskiej sesji a ja tam nie gram.

Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.