Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

możesz mi przybliżyć strategie no brainer ''link''

Dodano po 22 minutach:

już sie zapoznałem. tam mówia o 40 pipsach u nas było by 15 i

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

vipovsky pisze:już sie zapoznałem. tam mówia o 40 pipsach u nas było by 15 i
no tak ale chodzi o to by tamtą metoda znajdowac setupy na wykresie np 4H a wejscia realizowac zgodnie z NLA utrzymujac te 15 p SL.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

a po 10 pipsach wchodzin na BE

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Hmm Dragon33 już nie używa tej metody, co wcale nie znaczy że przestała być użyteczna. Teraz traduje używając metody MO (MightyOne) którą niejako połączył z tą prezentowana tutaj. Wie ktos na czym polagają te MO reversals? Piszę o tym tutaj bo ma to związek z systemem NLA. Pozdrawiam i życze wysokich profitów.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

gutek04 pisze:Hmm Dragon33 już nie używa tej metody, co wcale nie znaczy że przestała być użyteczna. Teraz traduje używając metody MO (MightyOne) którą niejako połączył z tą prezentowana tutaj. Wie ktos na czym polagają te MO reversals? Piszę o tym tutaj bo ma to związek z systemem NLA. Pozdrawiam i życze wysokich profitów.
Ja wiem, mogę opisać(pytanie czy mi się chce:). Dragon nie handluje tym ponieważ jak stwierdza jest to pomimo iż skalp dla niego był bardzo fajną zabawą <zarobił kupę pieniędzy na tym> to woli jednak zwolnić tępo i jechać na 1h+ wykresach - nie ma gdzie się śpieszyć i woli czas poświęcić rodzinie.

a tak btw - mylisz się z NLA to ma bardzo mało wspólnego :)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze:Ja wiem, mogę opisać(pytanie czy mi się chce:).
a daloby rade bys cos naskrobal? moze osobny wątek? bylo by milo ;) pozdrowki
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:
Shadi pisze:Ja wiem, mogę opisać(pytanie czy mi się chce:).
a daloby rade bys cos naskrobal? moze osobny wątek? bylo by milo ;) pozdrowki
Dziś nie. jutro przedstawię Wam tamtą metodę. Może wywiąże się z tego ciekawa dyskusja. Zaznaczam z góry że jest to metoda która daje zarobić ale trzeba mocno ruszyć głową przy podejmowaniu decyzji... Choć znam osobę - którą zresztą pozdrawiam :P - co była na niezłym minusie pipsowym a już ten minusik odrobiła (real acc). Tak więc do jutra :) Też jestem zdania że pipsów wystarczy dla każdego. Najlepsze jest to że działa to na każdym instrumencie, każdej walucie itp itd.. to tyle dziś nie jestem wstanie opisywać :) Musicie wytrzymać do jutra

Ps. problem w tym że dużo pisania będzie przy tłumaczeniu ^^:);/

Ps. inna sprawa to nie wiem czy mogę taką wiedzę przekazać ;/ niby ogólnie dostępna...

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

bylo by super Shadi. jesli chodzi o jakas pomoc,tlumaczenie czy cos to zglaszam sie na ochotnika, jestem glodny wiedzy ;)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:bylo by super Shadi. jesli chodzi o jakas pomoc,tlumaczenie czy cos to zglaszam sie na ochotnika, jestem glodny wiedzy ;)
Tłumaczenie to nie problem, gorzej z rozumieniem ich zdań. Tak jakby nie po polskiemu pisali :) Jutro ruszymy z tematem :)

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

No ja jestem na 40x stronie wątku NLA na kreslik.com. Jak skoncze przerabiać ten wątek to też bede mogł dorzucić swoje pare groszy... a z NLA ma baaardzo duzo wspolnego ;p chocby to ze jak wiekszosc strategii z tego watka ma jeden cel a mianowicie sprawic by trader Never Lose Again ;D pozdrawiam.
Tłumaczenie to nie problem, gorzej z rozumieniem ich zdań. Tak jakby nie po polskiemu pisali Smile Jutro ruszymy z tematem Smile
no ktos już kiedys powiedzial ze to nie English tylko Tradish ;]

ODPOWIEDZ