System C4, skalping na TF 5 min choć nie tylko ...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
FAZZI_PS
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: FAZZI_PS »

To może zapytam o co innego ;) Czy ktoś ma ten wskaźnik, który zmienia nam wykres w Renko chart ( tak jak wiara na ff ) ? Nie chodzi mi o wskaźnik pod wykresem.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

A ja ponowię prośbę o link do książki Browna o TRIX o której na FF wspominała TudorGirl.

Z góry bardzo dziękuję
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Janus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Janus »

chojnak pisze:TF 5 minut, mój ulubiony. Jak ognia unikam pozostawania z niezamkniętymi pozycjami na drugi dzień - luki otwarcia na FW20 zmęczyły i zamęczyły już nie jedno depo. Najpóźniej 16.15 - wszystko zamykam i cacy :D

Zawsze ślicznie służę systemami do par walutowych, do FW20 już nie ;)
Przyczyna prosta i oczywista ;)

Właśnie testuje kolejny ciekawy system skalpujący na EUR/USD, wyniki bardzo zachęcające - opisze go po powrocie z urlopu.

Pozdrawiam serdecznie, J.
Fair enough. Dzięki za to co udostępniłeś to tej pory i będziemy czekali na następne. Czasem trochę żal że tak mało mówi się tutaj o FW20 przy okazji systemów. Ja ze swej strony używam C4, Vegas, GMMA i Trend Magic do WIGuni w różnych TFach + obserwacja otoczenia ekonomicznego ale ciągle na demo. Udanego urlopu.

Dawo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dawo »

I co nikt już nie testuje C4? Ja półtora miesiąca testowałem to na demie w AM ale to demo i jak zwykle super rezultaty, ale czy ktoś gra tym w rl-u i zarabia?

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

ja testuje na edku na 5M narazie.. jest obiecujacy. testy jak na razie ok 2 tyg takze jeszcze wole sie nie wypowiadac :)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Dawo
Stały bywalec
Stały bywalec

No ja po 5 tygodniach mam 300% ale to demo więc specjalnie się nie zachwycam, chociaż traktowałem to bardzo poważnie i wszelkie spadki psuły mi humor i fakt faktem najlepiej handlowac od 13, chociaż ta 9-11 daje jeszcze radę w dobre dni.

Awatar użytkownika
hs2
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hs2 »

pytanko do osób które grają tym systemem dłuższy okres - przy tej skuteczności ile pipsów zysku przypada na każdy 1 pips ryzykowany jako strata.

JD_Investment
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Renko

Nieprzeczytany post autor: JD_Investment »

Cześć!
szakal_ pisze:Sprawdzam właśnie, jak prezentuje się C4 przy zastosowaniu renko. Wychodzi na to, że wystarczy ma in color i trix. Kiedy ma zmienia kolor, patrzę na potwierdzenie z trixa, jeśli jest potwierdzenie z trixa (przekroczenie linii 0)wchodzę przy otwarciu następnej cegiełki. Cel - cała cegiełka minus spread (jedna cegiełka to 10 pipsów przy moim ustawieniu).

Zobaczymy, jak sprawdzi się na żywca. Swingman opracował nowy indykator na renko, sprawdzę jutro.
Czy dalej działasz z C4+renko? Czy wyniki są zachęcające?

j_d

Dawo
Stały bywalec
Stały bywalec

Podłączam się do pytania, chociaż i tak nie będę raczej kupował renko charts, bo jakoś mi to pachnie sciemą :P

Awatar użytkownika
szakal_
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: szakal_ »

Dawo pisze:Podłączam się do pytania, chociaż i tak nie będę raczej kupował renko charts, bo jakoś mi to pachnie sciemą :P
Działam dalej z Renko. Powiem jedno - jakiekolwiek wskaźniki z Renko są zupełnie bezużyteczne. Ujmując to w najprostszy sposób - z racji tego, że czynnik czasowy jest wyeliminowany wskaźniki pokazują dokładnie to samo, co widzisz na wykresie.

Nie wiem co masz na myśli mówiąc, że Ci to pachnie ściemą. Prawdą jest, że jak się dziś okazało, założyciel wątku na FF, niejaki Edgetrader to prawdopodobnie oszust, który okradł sporo ludzi, naciągając ich wcześniej na konta zarządzane. Tak że całkiem możliwe, że czerpał jakieś profity od sprzedawcy Renko.

Nie zmienia to wszystko faktu, że cieszę się bardzo, że Renko odkryłem. To już któraś z kolei moja przygoda z forex, poprzednie kończyły się kiepsko. Przerabiałem tysiąc systemów i dziesięć tysięcy wskaźników i, parafrazując słowa piosenki, wszystko chuj :)

Przy Renko, które eliminuje wszelkie szumy, przy których dziecinnie prosto jest zidentyfikować trend, granie na czystej Price Action jest dosyć proste. I sądzę, że tylko taka gra jest na dłuższą metę skuteczne. Otwarte mam na wykresie EU/J GB/J CHF/J USD/J AUD/J, przy czym gram tylko na EU/JP. Obserwuję wszystkie pary, kiedy zauważam korelację i silny trend, wchodzę w rynek. W zdecydowanej większośi przypadków minutę później wychodzę ze swoimi 10 pipsami. 2 takie transakcje dziennie i finito. Żeby nie wiem jakie super okazje się przedstawiały, nie wchodzę więcej w rynek.

R:R mam zupełnie spieprzone, bo ustawiam SL na 20 pipsów. Kiedy jestem 40 pipsów do tyłu (dwie przegrane transakcje), kończę dzień. Gram tak na razie trzy tygodnie (wiem że zbyt krótko żeby jakiekolwiek wnioski wyciągać), raz skończyłem na minus 40, dwa razy na BE, reszta po plus 20.

Nie chcę nikogo namawiać do takiego grania, R:R jest do kitu na maksa, ale wydaje się że to na prawdę działa. Bez żadnych indyków z kosmosu, mambo dźambo kombinacji - wszystko proste jak budowa cepa. A że tylko 20 pipsów dziennie - a po co więcej. W czysto teoretycznej sytuacji, inwestując $10,000, zarabiając 20 pipsów dziennie, kumulując kapitał i dostosowując wielkość lota do 0,001 depozytu, po roku daje to ni mniej ni więcej okrągłego miliona :)

Zagalopowałem się, wiem, lecz to dość wyraźny przykład, że te 20 pipsów to na prawdę dużo.

Pozdrowionka.

Dodano po 44 minutach:

Aha, i co bardzo ważne gram tylko i wyłącznie od 7 do 11 czasu chicagowskiego, czyli od 14:00 do 18:00 czasu polskiego. Tylko wówczas overlap sesji londyńskiej i nowojorskiej plus 1 godz) rynek jest na tyle ruchliwy, by transakcje jednominutowe były w ogóle możliwe. Próbowałem w innych godzinach, ale utknąłem kilka razy w transakcji na parę godzin i dałem sobie spokój. Coś mi w głowie siedzi, że nie mogę odejść od kompa, gdy jest otwarta transakcja, więc sesja azjatycka jak dla mnie zupełnie odpada.

ODPOWIEDZ