Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

sgorn pisze:jak rozpoczyna sie godzina zegarowa to sprawdzcie jaki jest trend wedlug PA
Może wyjaśnijmy co znaczy "trend wg PA".
Jeśli EMA 50 opada w dół, a świeca się zaczyna tworzyć w białym kolorze (pod EMA 50) to jaki jest trend?

Moze ja tu czegoś nie kumam ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

sgorn pisze:
HEX pisze:hehe chcesz mnie podpuścić a nie pokaże ci wykresu <figa>
Ciesze się że widzisz ja też to widze a oprócz tego zrobiłęm dzisiaj kilka tranzakcji i miałem je na plusie.A wiecie co wy źle robicie ??Skupiacie się na wskaźniku i na kropkach a nie widzicie gdzie w tej chwili się znajdujemy i jak wygląda to wszystko z perspektywy PA.
brrawo HEX :) i o to wlasnie chodzi. za kazdym razem jak stoi dylemat kiedy wejsc czy nie wejsc wezcie pod uwage ze to PA, HEX od poczatku nagminnie to pisze. Tez tak mialem ze ciagle sie skupialem na kropkach ,patrzylem i zatanawialem sie. Teraz nie stosuje tego ale zasady mam identyczne do tych co autor podal.jak rozpoczyna sie godzina zegarowa to sprawdzcie jaki jest trend wedlug PA i tak wchodzcie. Bede tez zamieszczal foty z tranzakcji
No iwłasnie o to chodzi może za tydzień lub 2 albo za miesiąc jebniemy się w czoło i powiemy AHA OTO CAMAN :D:D ćwiczyć ,próbowac ale nie modyfikowac za bardzo jak SGORN ten wskaźnik musi raczej być :D

Dodano po 1 minutach:

zaraz podam przykład
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

a o to przyklad z EURJPY gdzie na poczatku mozna bylo wycisnac nawet 30 p. i tyle na dzien wystarczy , po co wiecej:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

HEX
Gaduła
Gaduła

Trochę się napisałem ehh.

No i poszła do góry można było wziąć 10 pipsów .mozna??
Ostatnio zmieniony 29 lip 2009, 19:14 przez HEX, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Mike_Scofield pisze:Może wyjaśnijmy co znaczy "trend wg PA".
Jeśli EMA 50 opada w dół, a świeca się zaczyna tworzyć w białym kolorze (pod EMA 50) to jaki jest trend?
ja w takiej sytuacji robie tak: skoro EMA opada to szukac okazji na spadki, dalej , patrze na D1 i jak jest czerwone to szukam okazji zarobku ,jak zielone to czekam az EMA bedzie sie podnosic. Nastepnie patrze jak wyglada PA, kolejne dolki /gorki i pagórki czy ida w dol czy gore. i jak EMA spada i PA pokazuje ruch w dol i D1 jest czerwone to czekam na H1 czerwone i wchodze ze SLpowyzej LH.Staram sie juz grac tylko zgodnie z trendem
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

HEX
Gaduła
Gaduła

Dragon zawsze powtarzał Cena robi fale a tymi falami jest PA.PA zaczyna od kropke do kropek .Kto się z tym nie zgodzi??A teraz my musimy widzieć czy to idzie do góry czy idzie na dół poczekać na odpowiednie kropki i wejść w zgodzie z H1 .Niby proste ale trudne.A teraz zagadka znajdźcie mi poprawne wejście które najpierw traci 20 pipsów (i zamyka nas przy SL 20) poczym wraca i idzie tak jak przewidzieliśmy.Ułatwie wam nie ma takich miejsc a jak sa to przez jakieś wiadomości cena nagle skoczyła.A czemu nie ma bo ten system to Jedno wielkie PA i wchodząc na początku Pa w zgodzi z H1 idziemy do końca tego ruchu.Najtrudnijesza rzecz to wyrobic to w sobie jak automat tak jak dragon ;/ co za człowiek.Ja rozumiem ten system,a i tak często nie wychodzi ale po chwili widze że to był mój błąd i juz mam następną nauczke.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2009, 19:29 przez HEX, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

poza tym HEX mowiles ze nieraz wchodziles na tej samej godzinnej swieczce po pare razy,co swiadczy ze nie zawsze jest tak ze wejscie tylko i wylacznie na poczatku godziny. na HEXa zdjeciu widac ze PA jest wzrostowe mimo tego ze kanal lekko w dol wiec Ci co nie chca ryzykowac tak jak ja, nie wchodza a czekaja na przelamanie lokalnych wsparc 133.43 i 133.38 i wtedy PA bedzie pokazywac ruch w dól:) co moze wlasnie teraz sie zaczyna. ale to sa oczywiscie tylko moje przemyslenia i wnioski:)
Generalny Szacun dla Ciebie HEX bo system mi sie podoba nawet bardzo i mam wrazenie ze go rozumiem. chce nim popracowac na EURUSD i zamieszcze tu zestawienie.

HEX
Gaduła
Gaduła

Dzięki !ale ja się jeszcze w nim nie widze za mało ćwicze chyba zrobie sobie wakacje i później do niego wróce.Ja też czaje wejśćia wyjścia zwracam uwage na PA ale jak mam wejść to się boje i przełanczam na demo i wchodze i poszło dobrze.Musze się w końcu przełamać;/

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

racja,jak juz bedziemy dzialac jak AUTOMAT ,bez zawahania wchodzic w zlecienia to bedzie mozna powiedziec ze system mamy opanowany, nawet jak wygeneruje pod rzad kilka SL i te straty wogole nami nie potrząsną emocjonalnie to bedzie ok:) praca nad soba drodzy ludzie..:)

Dodano po 21 minutach:

sluchajcie proponuje by kazdy kto wchodzi w jakas tranzakcje, w miare mozliwosci robil save i umieszczal tu na forum. Bedziemy mogli sie lepiej uczyc systemu i wspolnie konsultowac wejscia. i pomyslcie na MM. czy chcemy tylko zgarnac 10 p z tranzakcji czy tez moze wypracujemy system z porzadnym MM, piramidowaniem tranzakcji?:) gra warta świeczki moi Drodzy
ja od jutra testuje nastepujace ustawienia: przy PA spadkowym , SL na poziomie pips powyzej LH, TP=SL, polowe pozycji zamykam przy polowie TP i przestawiam na BE. Dam wam znac czy sprawdza sie to podejscie. Moze ktos ma inne doswiadczenia to mile widziane komentarze:) HEX a Ty myslales cos o tym by zastosowac tu jakies MM? ruchome SL czy cos innego?

HEX
Gaduła
Gaduła

Jeśli ktos potrzebuje dodatkowych iformacji na babypips w wątku NLA chyba od strony 50 pojawia sie dragon i on od tego momentu zaczyna wszystko tłumaczyć.pokazuje screeny jak wchodził i wychodził zerknijcie tam może to wam da cos do zrozumienia.Dragon napisał w którymś tam poście że przeczytał NLA do 40 strony i w tedy zajarzył może warto prześledzić NLA od początku?ja już ze 3 razy czytałem ale chyba przeczytam i 4 ;/

ODPOWIEDZ