Mega mix

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

JD_Investment pisze:Witam!

Krótkie pytanie - rzuć okiem na załączony screen (EurJpy z dzisiaj, M15). Czy miejscie zaznaczone białą strzałką byłoby OK dla zlecenia oczekującego Sell, czy raczej wstrzymałbyś się z próbą wejścia w pozycję?

j_d
Hejka.

Powiem tak:

- analiza fal - OK
- ema bands - OK
- QQE - OK
- CCI (zmieniło kolor na red i jest poniżej 0) - OK
- Jesteś poniżej ema 89 (dynamiczna MA sup/res)
- SL około 10 pips nad ostatnim szczytem (Re-entry więc musi być w miarę ciasny), czyli okolice M2

Z tej analizy wyżej pozostaje mi tylko powiedzieć - Bierz ten trade.. bo tutaj jest duże prawdopodobieństwo zysku...

Mało tego zobacz na setup po prawej stronie.. mała korekta i jak znowu poleci w górę ... kupować :)

Pozdrawiam.

Ps. Dobrze się tydzień rozpoczął 4 wejścia dały mi ~180 pips, ktoś potrzebuje więcej? ...

Edit.. tak popatrzyłem właśnie na ejka... i dobrze mówiłem że setup się kręci :P

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Oto dzisiajsza sytuacja. Wszedlem L w punkcie A, ale zastanawiam sie czy wlasciwiej byloby poczekac na uksztaltowanie sie dolka i wejsc w punkcie B. Co o tym sadzicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nie bawię się ejkiem, ale... patrząc na ten wykres wszedłeś bardzo dobrze.

Cena odbiła się od EMA jest nad bandami, bandy w górę.. cci up, tylko ten pivot...

Tak czy inaczej... wejście lepsze w pkt A.

JD_Investment
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: JD_Investment »

A ja się pochwalę swoją dzisiejszą transakcją (demo, EurJpy, M15). Wejście minimalnie spóźnione (o jedną świecę), ale potem cena poszła już w pożądanym kierunku :-) SL na Pivocie, TP na S1 (na zrzucie oznaczenie zasłonięte przez skrajną, zieloną świecę).

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Bardzo dobrze wyczaileś H/L/LH... na takie coś czekamy. pod emą i kanałem only short nad..only long... myślę że nie warto kombinować i wchodzić wcześniej :)

Ps. Przy wchodzeniach zwracaj uwagę na to ile masz do supportu/resa... bo czasem może odbić i już nie wrócić :)

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Shadi pisze:Przy wchodzeniach zwracaj uwagę na to ile masz do supportu/resa... bo czasem może odbić i już nie wrócić
Sorry Shadi, ale jestem strasznie sciorany po rowerze i nie bardzo rozumiem. Napisz prosze w 2-3 zdaniach bo nie jarze.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Dobra popatrz, sprzedałeś za późno.. ja w takim wypadku czekam na mały powrót ceny.. u Ciebie była taka zielona świeczuszka.. i dopiero po powrocie wchodzę gdy już wiem gdzie idzie cena :) Na wykresie masz linie wsparć i oporów.. staraj się nie kupować/sprzedawać parę pips przed linią.

wiesmak
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wiesmak »

witam,

moze mi ktos powiedziec co bylo zle w mojej interpretacji?

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

musisz zapoznać się z kalendarzem wydarzeń ekonomicznym - było ogłoszenie dane makroekonomiczne na funcie
bardzo odbiegające od prognoz
dlatego rynek tak zareagował
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

wiesmak
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wiesmak »

OK, dzieki.

ODPOWIEDZ