Indykator do wykrywania formacji harmonicznych...i nie tylko

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kor4x »

Abstrachujac od poprawnosci tych formacji i wchodzenia w pozycje, zalaczone 2 rys pokazuja sposob w jaki sygnalizowana jest formacja zanim sie zrealizuje.

A rys z Batem (zielonym) pokazuje jak wyliczane sa zasiegi dla punktu D.
niebieskie to:
CD=ret 2618 BC
CD=ret 1618 BC
szara to:
AD=ret 886 XA

Czerwony prostokat ZUPa wyglada fajniej, ale mi z liczenia wychodzi tak jak wyrysowalem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Enigma71
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Enigma71 »

Rewelacja! Takie coś jest fantastyczne. Teraz to już na pewno będzie sporo lepsze od ZUPa. Pytanie - czy to pokazuje max zasięg formacji XABCD, ten pusty kontur?

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

:), dzieki,
Ten pusty kontur pokazuje ksiazkowy zasieg XABCD (jeszcze nie dodane dla innych formacji).
Gdy cena sie tam zbilzy to wyswietli sie normalna formacja (w starym kolorze), tak jak w 004. No i od tego mementu mozna czekac na ostateczne potwierdzenie wejscia, np. swieczka.

Ale to wczesne wykrywanie formacji ma za zadanie dac graczowi znac na tyle wczesnie, by doszedl do kompa i zrobil wszystkie inne liczenia (jak np. fibo).

Sam jeszcze nie wiem jak to sie w praniu bedzie sprawowac. Bo jak kilka formacji "Emerging" znajdzie sie w tym samym momencie to sie burdel zrobi na wykresie.

Dzis wyslalem kilkanascie wersji 005 do testow (niestety nie wszystko co zaplanowalem zdazylem dodac), waznosc 2tyg, bo wczesniej planuje miec druga wersje do testow.

antoni
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: antoni »

KOR 5 DZIAŁA CO WIDAĆ

antoni
Stały bywalec
Stały bywalec

30-06-09 GARTLEY

Dodano po 2 godzinach 33 minutach:

inna formacja CRABA

Dodano po 40 minutach:

MOTYL

random
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: random »

kor4x pisze:Jest jeden duzy, wspolny pomysl zwiazany z monitoringiem wielu par przez www. Mysle o tym powoli. Jesli ktos ma doswiadczenie z technologiami www i pomysl na takie prezentowanie danych to nich da znac.
Witam,
ja z chęcią podejmę się takiego zadania. Tylko możliwości rozwiązania moniotorowania jest dużo. Jeżeli to będzie przez www to tracimy czas na przechodzenie między okienkami. Może jakiś flash pokazujący dane. Albo programik, który będzie cały czas na wierzchu ekranu i będzie sobie pobierał dane z serwera.
Pytanie najważniejsze: jakie dane będą prezentowane ?? tylko sygnały kup/sprzedaj na różnych parach np. procentowo ileś osób uważa że na 1 idzie na dół to czerwona kropka z procentami prawdopodobieństwa itd... czy jeszcze jakieś wykresy lub inne dane ?
Jakieś propozycje ?
Pozdrawiam
_RaNdOm_

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

@random: odp na priv.

@wszyscy: dziekuje za komentarze apropos wersji v005 i za screenshoty co nadsylacie na email. Niezle, niezle.

antoni
Stały bywalec
Stały bywalec

KOR dlaczego widzę tylko swoje screny ?
BAT

Dodano po 6 minutach:

motyl

Dodano po 8 godzinach 15 minutach:

Gartley

Dodano po 9 minutach:

5-BULLISCH

Saxx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Saxx »

antoni troszkę duża ta delta dla gartleya na eur/usd

antoni
Stały bywalec
Stały bywalec

motyl , crab

Dodano po 13 godzinach 44 minutach:

Saxx dziękuję że zwróciłeś uwagę na coś co ja przyjmuję za rzecz oczywistą .Ja szukam skuteczności lub potwierdzenia wejścia w rynek Kor5 jest jednym z niewielu narzędzi jakie używam . Czasami szukam korem5 sygnałów które są dla mnie warte uwagi . Innym razem szukam potwierdzenia lub zanegowania wejścia w rynek . O przypadku o którym Ty mówisz tu akurat jest teoria mówiąca że czasami z dalszej perspektywny więcej widać .Ja nie znam się czy delta powinna mieć kilka czy kilkadziesiąt świec ważne dla mnie jest aby formacja działała.

ODPOWIEDZ