Indykator do wykrywania formacji harmonicznych...i nie tylko

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Enigma71
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Enigma71 »

Hej.
Zerknąłem na tego screena z poziomymi kreskami zasięgów, dla punktu D świetna sprawa. Na pewno bardzo się przyda i wręcz dobrze, że jest opisane książkowymi relacjami.
Wyłączanie alertów zdecydowanie wskazane, można osiwieć jak podczas zmiany TF za każdym razem brzęczy i wyskakuje :) Zwłaszcza, że niejeden raz zdarza się, że przegląda się świece/wskaźniki itp. na paru interwałach, żeby określić sytuację.

ZUPa uzywałem od zeszłych wakacji. Irytowało mnie niemiłosiernie poprawianie historycznych wyników (niespełnione patterny znikają), masa bezużytecznych bzdetów wyświetlanych na wykresie i problem z konfiguracją. Przyznam, że Twój wskaźnik dużo lepiej się sprawuje pod tymi względami, i poza tym ma wyrażnie zdefiniowane formacje typu crab, Gartley, bat, butterfly, a w ZUPie to wszystko jest do jednego wora wrzucone. Zdecydowanie lepiej to wg mnie wygląda niż ZUP, tak trzymaj :)

Czemu V005T dopiero na koniec września ? :) Tak dużo update'ów?
Skoro na koniec września, to mam drobną prośbę - czy byłbyś skłonny dorzucić do wersji 004T możliwość wyłączania alarmów i update'ować plik wrzucony na forum? Bo osiwieję grając na futach na indeksy albo parach z PLN ;)

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kor4x »

"ZUPa uzywałem od zeszłych wakacji. Irytowało mnie niemiłosiernie poprawianie historycznych wyników (niespełnione patterny znikają)"
U mnie tez tak jest, jak jakas formacja traci waznosc/relacje to znika. To jest OK.

Zgadzam sie, ze ZUP jest dosc skomplikowany. Ma w sobie niesamowita ilosc logiki, ktora zrozumiec i zakodowac to jest spore wyzwanie czasowe i nie tylko. Kiedys o tym pisalem.
A uzywac komus innemu jest jeszcze trudniej. Nie wiem, moze dokumentacja do ZUPa wyjasnia.

Jeszcze nigdy ZUP nie wyrysowal mi nic innego niz "Gartleya", ktory btw proporcjami Gartleyem nie jest. Trzymam go i czasem zerkam, bo juz nie raz wysyowal cos w miejscu gdzie moj indyk nic nie wykryl (przy 10% delcie w obliczeniach) i warto bylo. No i moze kiedys cos wiecej mi narysuje :-), choc pewnie trzeba jakies parametry poustawiac.

005T procz drobnych poprawek/usprawnien bedzie mial 'kreski dla punktu D' i "wczesna projekcje formacji".
Moze defaulty dla par przeniose do pliku, to kazdy sobie sam bedzie mogl ustawiac, ... i rozwiaze sie Twoj problem. BTW: Czesc par z PLN jest zdefiniowanych.

PYTANIE:
Jesli ktos ma przyklady indykow ktore obsluguja POPRAWNIE wciskanie klawiszy, to chetnie zobacze i sie poducze, by wykorzystac w korHarmonics.

Czekam na propozycje dodatkowych funkcjonalnosci.

Dodano po 11 minutach:

"Skoro na koniec września, to mam drobną prośbę - czy byłbyś skłonny dorzucić do wersji 004T możliwość wyłączania alarmów i update'ować plik wrzucony na forum?"

... Mozemy zrobic tak, za ca 2 tyg bede mial wersje v005 (z czescia funkcjonalnosci) do pierwszych testow. Kto chce niech niech da znac na email.

Saxx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Saxx »

czy jedynym kryterium zanegowania formacji jest zanegowanie punktu D ?

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

@Saxx:
Indykator bazuje na multi zigzagach. Formacja jest OK/wyswietlana dopoki relacje (ksiazkowe) pomiedzy punktami sa zachowane.

Wiec jesli XABC (dla glownych formacji) sa OK, a D miescilo sie przez jakis czas w warunkach (formacja sie wyrysowala), ale w koncu nawali - to, tak, wowczas formacja jest zanegowana.

Oczywiscie nie kazda wyswietlona formacja powinna byc powodem do zajecia pozycji. Bylo o tym wczesniej.
Za jakis czas napisze wiecej o paru dodatkowych (moich) kryteriach zajmowania pozycji.

A co masz jeszcze na mysli?

Saxx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Saxx »

pytam ponieważ zdarzają mi się sytuacje że rynek idzie w kierunku prognozowanym przez formację a ona znika po paru świeczkach
na platformie demo fxclearing wszystko ładnie działa
a na xtb real nie
to xtb zaczyna mi działać na nerwy

antoni
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: antoni »

MOTYL CZERWONY

Dodano po 3 godzinach 27 minutach:

motyl cd

Dodano po 19 minutach:

motyl zielony
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

W niedziele 28.06 bede mial pierwsza wersje testowa wersji v005. Jesli ktos jest chetny potestowac i skomentowac to poprosze o email.

Nowe funkcjonlanosci w v005:
- prognozowanie punktu D (nie podoba mi sie to, wiec chetnie uslysze konstruktywne komentarze)
- wczesniejsze wykrywanie formacji harmonicznej ("Emerging" formacje dla gartley, bat, crab, butterfly)
- opcja wylaczenia Alertow
- zmienione defaulty MinSwingow dla moich glownych par
- defaulty MinSwingow definiowane w pliku konfiguracyjnym
- drobne usprawnienia
- zmienione templaty wykorzystujace nowe funkcjonalnosci

Jak wczesniej pisalem v005T upublicznie na forum z koncem wrzesnia.

Nie otrzymalem ostatnio zadnych ciekawych pomyslow na funkcjonalnosc.

Jest jeden duzy, wspolny pomysl zwiazany z monitoringiem wielu par przez www. Mysle o tym powoli. Jesli ktos ma doswiadczenie z technologiami www i pomysl na takie prezentowanie danych to nich da znac.

antoni
Stały bywalec
Stały bywalec

24-06- motyl

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

@antoni
Mam nadzieje, ze funkcjonalnosc "wczesniejsze wykrywanie formacji harmonicznej" pozwoli wykrywac formacje i otwierac pozycje sporo wczesniej.

antoni
Stały bywalec
Stały bywalec

motyl ze stoplosem

Dodano po 1 godzinach 14 minutach:

kor oczekuję z niecierpliwością na wcześniejsze informowanie że jakaś formacja oczekuje na moje zainteresowanie się nią

ODPOWIEDZ