Indykator do wykrywania formacji harmonicznych...i nie tylko

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
antoni
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: antoni »

I+RGR
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Saxx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Saxx »

usd/cad dał zarobić[/img]

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kor4x »

@Saxx:
- pierwszy raz widze, ze ktos wyswietla moje numerowanie wierzcholkow ZIGZaga, brak mi zupelnie pomyslu po co Ci to :)
- jak uzywasz ADXa do harmonicznosci, skoro zajmuje 1/4 ekranu to wazne byc musi :-)
-procenty relacji ktore wyswietlam sa bez sensu przy uzyciu MultiZigZaga, bo sa one pod ZigZaga (fioletowa linie) a nie pod znaleziona formacje. Ostatnio jedna z osob zaproponowala dodanie wyswietlania linii relacji do znalezionej formacji. I to ma chyba sens. Zaraz sie biore.

Saxx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Saxx »

numerowanie wierzchołków kiedyś ustawiłem dla sprawdzenia i tak zostało specjalnie mi to nie przeszkadza
adx to pozostałość po testowaniu innej strategii
w sumie do niczego mi się nie przydaje ale jakoś mam sentyment do tego wskaźnika ;)

antoni
Stały bywalec
Stały bywalec

RGR

Bajus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bajus »

Pożytecznym dla mnie rozwiązaniem byłoby dodanie do przyszłej wersji programu opcji częstszej aktualizacji wyższych interwałów czasowych w oparciu chociażby o zamknięcie każdej kolejnej świeczki na M5.

Osobiście używam Twojego programu na kilku otwartych jednocześnie interwałach i aktualizuję je ręcznie co kilka, kilkanaście minut.

Piszę o tym bo zaobserwowałem już wielokrotnie, iż h1 lub h4 w kilka minut po rozpoczęciu kolejnej świecy osiągają pewien punkt, który świadczy o danej formacji. Zastosowanie powyższego rozwiązania automatycznie wyłapywałoby podobne okazje i zwiększało szanse na "skorzystanie z okazji".

P.S. Przypominam jednocześnie o wcześniej zgłaszanej propozycji dodania do ZiGZag'a opcji wskazywania dokładnych miejsc, gdzie występuje najbliższy poziom Fibbo.

Pozdrawiam
Piotr

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

@Bajus
Pomysl jest bardzo rozsadny. Dzieki. Moglbym dodac re-tworzenie ZIGZAGA i sprawdzanie wystapienia formacji co 5 min, nie wazne na jakim TFie jestesmy.
Teraz dla TF=H1 sprawdznie wystepuje co 1h.
Co inni o tym sadza?

Co do Fibo na ZigZagu, to czy moglbym prosic o jakis przykladowy obrazek i jak to mialoby dzialac.
Mysle o innym wskazniku ktory liczyl bedzie confluence poziomow fibo (POW czy jakos tak wedlug p.Danielewicza), co jest swietnym potwierdzeniem formacji harmonicznych. Ale moze i do tego cos warto dodac.

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

Dodalem 2 rzeczy o ktore ostatnio poproszono (rys):
- podpisy dla zasiegow
- relacje w formacji
Zobaczymy jak to dziala w praktyce. Dodam tylko dla kilku formacji w 005.

W tym tygodniu zamykam 005. Rozesle do ostatecznych testow tym samym osobom co ostatnio.

antoni
Stały bywalec
Stały bywalec

OLEJ

Dodano po 3 minutach:

OLEJ 12:5 GARTLEY

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

Wlasnie przetestowalem wysylanie przy pomocy skype SMSow i wiadomosci z EA i z korHarmonics. Fajne. Moze w 006.

ODPOWIEDZ